Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: I dag 18:21 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Rösta fram Ryo Hazuki som karaktär i Sonic & All-Stars Racing Transformed!

ZidaneIX17 nov 2012 10:21271 visningarKommentera: 15 !

Att Ryo Hazuki inte är med i nya Sonic & All-Stars Racing Transformed är en besvikelse. Men nu finns det kanske möjlighet att påverka!

På forums.sega.com finns en omröstning där man kan rösta på tre karaktärer som fansen skulle vilja se i spelet.

Omröstningen slutar den 1 december. Den 19 november avslutas första omgången och de med flest röster går vidare till nästa.

"I'll set you a challange. Without any policing from the SUMO or SEGA crew, if you can all agree on three characters by the 1st of December and prove there is sufficient interest of at least 1000 unique people *per* character, I will present the result to SEGA. I can't promise anything will happen as a result, but since you're starting it...

Let's see if you can organise yourselves in the next few weeks to pull that off!

My sole hints, first you probably need to define some rules, then agree on who will police them, and then run it fairly (no cheating) and deliver something professional and credible I'd be able to use. You are on your own for the rest

---
S0L
---"

Föreslagna karaktärer är:
Here is the list of characters from the DLC Ideas thread (taking out characters that violate the rules) as suggested:

Alis Landale - Phantasy Star
Arle Nadja - Puyo Puyo
Altered Beast Main Character
Amitie – Puyo Puyo
Ash - Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit
Axel Stone – Streets of Rage
Bayonetta
Billy Hatcher
Blaze Fielding – Streets of Rage
Bonanza Bros
Bowie - Omikron: The Nomad Soul
Bug
Chuck D – Decap Attack
Chuchu's - Chuchu Rocket
Hatsune Miku
Headdy – Dynamite Headdy
Honey - Fighting Vipers
Jacky and Akira - Virtua Fighter
Kazuma Kiryu - Yakuza
Kid Cameleon
Max Taylor - Dinosaur King
Nigel - Landstalker: The Treasures of King Nole
Raphael - Rhythm Thief & the Emperor’s Treasure
Riki – Black Belt
Ristar
Ryo - Shenmue
Sakura Shinguji - Sakura Wars
Segata Sanshiro
Selvaria Bles - Valkyria Chronicles
Shou Amabane - Burning Rangers
Space Harrier Guy
Janet Marshall - Virtua Cop
Toejam and Earl
Vectorman
Welkin Gunther - Valkyria Chronicles
Zobio and Zobiko - HOTD

Gå in och rösta på Ryo idag (eller den du känner för)! Du hittar omröstningen på:
http://forums.sega.com/showthread.php?426663-S0L-s-Challenge...Taggar: Ryo Hazuki, omröstning, Sonic & All-Stars Racing Transformed

« Till bloggen

Kommentarer

Oregondanne17 nov 2012q

Synd att man inte kan rösta på Ren! Eller Akemi...

Eller Joy! Nej, nu får jag sluta...

ZidaneIX18 nov 2012q

Oregondanne:

Synd att man inte kan rösta på Ren! Eller Akemi...

Eller Joy! Nej, nu får jag sluta...


Alla förtjänar att vara med. Hur som helst verkar det gå bra för Ryo i omröstningen :)

Mina andra val Sakura Shinguji och Kazuma Kiryu får också en hel del röster :) Vilka röstade du på?

Oregondanne18 nov 2012q

ZidaneIX:

Vilka röstade du på?


Jag röstade faktiskt inte alls eftersom det verkade som att man var tvungen att registrera sig. Men nu verkar det ju gå bra för Ryo i alla fall! Hojta till om du tror att han behöver ett sista litet skutt längre fram, så får jag kanske offra mig och signa up, haha.

ZidaneIX18 nov 2012q

Oregondanne:

Hojta till om du tror att han behöver ett sista litet skutt längre fram, så får jag kanske offra mig och signa up, haha.


Första omgången avslutas i morgon. De vill gärna få ihop minst 1000 unika röster per karaktär så din röst behövs!

Oregondanne18 nov 2012q

Hmm, ok då. :)

Det minsta Ryo kan göra i gengäld är att ge mig Nozomis telefonnummer (hon borde ha kommit hem från Kanada vid det här laget).

Oregondanne18 nov 2012q

Röstade som du, kompis (har ingen aning om vem Sakura Shinguji är, dock).

ZidaneIX19 nov 2012q

Oregondanne:

Det minsta Ryo kan göra i gengäld är att ge mig Nozomis telefonnummer


Ha ha, ja verkligen.

Oregondanne:

Röstade som du, kompis (har ingen aning om vem Sakura Shinguji är, dock).


:)

Hon är hjältinnan i den otroligt charmiga Sakura Wars serien (taktiskt JRPG i steampunkmiljö med datinginslag). Den släpptes 1996 till Saturn. Bara den femte delen till PS2 (US) och Wii har släppts i väst.
http://loading.se/forum.php?thread_id=114289

Oregondanne19 nov 2012q

ZidaneIX:

Hon är hjältinnan i den otroligt charmiga Sakura Wars serien


Tack för infon. Var intressant att läsa din tråd. You had me at 1920-talets Japan!

Men hur ser gameplayet ut i de här spelen?

ZidaneIX19 nov 2012q

Oregondanne:

Tack för infon. Var intressant att läsa din tråd. You had me at 1920-talets Japan!

Men hur ser gameplayet ut i de här spelen?


Nu baserar jag svaret på den femte delen, men de tidigare delar fungerar i princip likadant.

Spelet känns lite som en spelbar manga eller anime, det är uppdelat i kapitel och inför varje avslutat kapitel får man en kort sammanfattning av vad som händer i nästa (precis som i en animeserie om nästa avsnitt.

De sociala interaktionerna spelar stor roll i spelet.

Man går runt i staden och teatern och andra platser och stöter på de andra huvudpersonerna. När man interagerar med andra karaktärer får man ibland ett antal alternativ att välja på vad man ska säga. Beroende på vad du säger till de andra karaktärerna kommer de antingen gilla dig mer om du sagt något bra och mindre om du sagt något dåligt.
Detta påverkar hur bra dessa är i strid, karaktärer som har ett stort förtroende för dig slåss bättre och deras attacker gör mer skada och tvärtom.

Även hur man säger något spelar roll. Med hjälp av en mätare kan man antingen säga något högt och med säkerhet, med normal ton eller tyst och försiktigt. Beroende på situationen passar olika tonfall olika bra.

Allt det ovanstående med interaktionerna brukar kallas för Live Interactive Picture System.

Det finns även minispel lite liknande QTE som kan påverka de andra karaktärernas förtroende för dig beroende på om du lyckas eller inte.

Striderna är det som utmärker spelet. Med jämna mellanrum blir staden (New York i femte delen) attackerad. Spelaren slåss med hjälp av steam robotarna som kallas för koubu. Här är stridssystemet ganska taktiskt (turordningsbaserat) där man har en energimätare som avgör hur mycket man kan förflytta sig, attackera, blocka mm. Striderna sker mot de onda demonrobotarna i olika varianter (Wakiji). Dessa strider är roliga och välgjorda. De karaktärer som man har väldigt bra relation till eller till varandra kan göra speciella superattacker med som gör extra skada.

Efter det möter man en boss i en spektakulär luftstrid. Dessa är roliga och liknar luftstriderna i Skies of Arcadia väldigt mycket (Skies of Arcadia skapare Overworks ligger bakom Sakura Wars 3 och 4).

Sakura Wars spelen har även olika slut beroende på vilken karaktär som har högst förtroende för en (dvs den man dejtat) vilket ger spelet ett stort omspelningsvärde.

Sakura Wars So Long My Love är ett av de JRPG jag har haft absolut roligast med. Jag gillar de i väst så sällsynta datinginslagen som skiljer sig från andra JRPG. Jag önskar att jag kunde japanska så att jag kunde ta del av de fyra tidigare delarna av serien som många säger är ännu bättre än den femte.

Oregondanne20 nov 2012q

Låter spännande! Framför allt datingelementen och omspelningsvärdet. Men kanske lite för mycket JRPG för att falla mig i smaken (har svårt för den typen av strider).

Har du försökt lära dig japanska? Det kommer nog gå snabbt då det verkar som att du exponeras ganska mycket för språket.

ZidaneIX20 nov 2012q

Oregondanne:

Låter spännande! Framför allt datingelementen och omspelningsvärdet. Men kanske lite för mycket JRPG för att falla mig i smaken (har svårt för den typen av strider).


OK jag förstår.

Oregondanne:

Har du försökt lära dig japanska? Det kommer nog gå snabbt då det verkar som att du exponeras ganska mycket för språket.


Om jag bara hade tid... Det känns spontant som att japanska är ett väldigt svårt språk att lära sig med alla tecken som skiljer sig totalt från det vi i väst är vana med.
Men jag har hört att japanska är betydligt lättare att lära sig för skandinaver än t ex engelsktalande då uttalet ligger oss närmre, eller vad säger du?

Fick nyligen veta att det finns två riktiga hardcorespelare på Gamefaqs som har tagit sig tid att översätta hela första Sakura Wars spelet till engelska. Får ta och köpa den regionsfria PSP versionen och sitta och spela det med översättningen utprintad, ha ha.

Oregondanne20 nov 2012q

Ja, nog tar det tid att lära sig men det går hiskeligt mycket snabbare om man som du verkar göra tittar mycket på anime eller spelar spel med japanskt tal. Själv hade jag turen att varje dag kunna öva på folk runt omkring mig då jag hade många japanska vänner i USA där jag pluggade. Men jag har hört vissa (koreaner, visserligen) som lärt sig att prata nästan flytande japanska enbart genom att kolla på japanska såpor, kombinerat med någon grundkurs.

Skrivandet är som du säger en helt annan femma och det tar till och med 13 år innan japanerna själva utan problem kan läsa morgontidningen (om man räknar från födseln, vill säga). Jag själv är ganska dålig på det. Klarar av att messa och skicka mail utan problem och kan förstå ungefär vad en nyhetsartikel handlar om, men jag har inte orkat lägga ned den tid som behövs för att verkligen lära sig läsa. Som tur är är det så himla mycket lättare att prata!

ZidaneIX:

Men jag har hört att japanska är betydligt lättare att lära sig för skandinaver än t ex engelsktalande


Japp, det stämmer. Bland annat är våra vokaler lika japanskans och vi kan snabbt hoppa upp och ner mellan olika stavelser.

ZidaneIX:

Får ta och köpa den regionsfria PSP versionen och sitta och spela det med översättningen utprintad, ha ha.


Det i kombination med en nybörjarkurs, så är du snart där!

ZidaneIX21 nov 2012q

OK. Domo arigato för tipsen!

Oregondanne21 nov 2012q

どういたしまして!頑張ってね!

ZidaneIX21 nov 2012q

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.