Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: I dag 18:21 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Bokrecension Service Games the Rise and Fall of SEGA

ZidaneIX 3 mar 2013 18:48693 visningarKommentera: 2 !SEGA är ett av de viktigaste företagen i spelbranschen. De ligger bakom många av de absolut bästa spelen och konsolerna som någonsin gjorts men ligger samtidigt bakom fiaskon som 32X och Mega CD och några ytterst märkliga beslut.

I boken Service Games the Rise and Fall of SEGA av Sam Pettus får vi följa SEGA:s historia från det att allt började ända fram till SEGA:s sista konsol, Dreamcast.

Boken fokuserar inte så mycket på spelen i sig utan på SEGA som företag. Man får läsa om en stor mängd viktiga personer som har varit med och bidragit till både SEGA:s uppgång och fall t.ex: Martey Bromley, David Rosen, Hayao Nakayama, Yuji Naka, Tom Kalinske, Peter Moore, Bernard Stolar, Isao Okawa, Shoichiro Irimajiri för att nämna några.

Boken går igenom alla SEGA:s konsoler, och ger en omfattande redogörelse för för allt om dem. Det är mycket intressant att läsa om hur SEGA med Mega Drive lyckades att peta ned Nintendo (som hade 92% av marknaden när de var som störst) från förstaplatsen.
Lika tragiskt är det att läsa om hur SEGA lyckades att tappa allt de hade vunnit genom Mega Drive på grund av en mängd misstag.

De flesta tänker nog att det var konkurrensen från Sony och Nintendo som ledde till SEGA:s fall, men det berodde även till stor del även på stora konflikter mellan SEGA of America med Tom Kalinske i spetsen och SEGA of Japan med Hayao Nakayama.SEGA kom tillbaka med Dreamcast, men alla förlorade pengar och problem sedan tidigare bidrog starkt till att SEGA var tvungna att lägga ned konsoltillverkningen. Hade SEGA inte förlorat så mycket pengar på 32X, Mega CD, Saturn och alla konflikter hade Dreamcast förmodligen haft en DVD-spelare och då kanske vi hade spelat Dreamcast 2 idag, vem vet?

Boken innehåller några mindre faktafel, men på det stora hela är det en intressant bok för alla SEGA fans.

Betyg: 8/10

Är ni intresserade av att läsa boken finns den även gratis på:
http://www.eidolons-inn.net/tiki-index.php?page=SegaBase+Old...Taggar: Sega, Tom Kalinske, Hayao Nakayama, Mega Drive, 32X, Mega CD, Saturn, dreamcast, konflikter

« Till bloggen

Kommentarer

emanuel9124 apr 2013q

Låter som en väldigt intressant bok! Sega är också en viktig del av mig också, Dreamcast var ju min första stationära konsol. Den är ju också bäst :)

Jag kan också rekommmendera Super Plays artikelserie från 2007 där de går igenom Segas historia i 5 delar.

ZidaneIX25 apr 2013q

emanuel91:

Jag kan också rekommmendera Super Plays artikelserie från 2007 där de går igenom Segas historia i 5 delar.


Har läst dem, det var en trevlig artikelserie.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.