Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: I går 18:35 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Recension: DOA 5 Ultimate

ZidaneIX21 okt 2013 13:21804 visningarKommentera: 7 !Med Dead or Alive 5 Ultimate gör Team Ninja en Capcom. Medan det tog över sex år mellan DOA 4 och DOA 5 har nu Team Ninja lyckats med konststycket att släppa hela tre versioner av DOA 5 på bara ett år. Kan Ultimate vara intressant även för de som redan har DOA 5 och VITA versionen DOA 5 +?

Vad är nytt?
I Ultimate får vi fem nygamla karaktärer. Momiji och Rachel känner vi igen från Ninja Gaiden serien.
Momiji är spelmässigt en av spelets bästa karaktärer och hon är spelmässigt som en blandning mellan Kasumi, Christie och Sarah.
Rachel känns spelmässigt som tyngre karaktärer brukar göra och påminner en del om Tinas med inslag av Leon.
Ein återser vi igen då han togs bort från originalversionen. Hans stil är nästan identisk med Hitomis.
Leon är också ett återseende till serien då han byttes ut mot Bayman i originalversionen.
Eftersom Virtua Fighter gästspelet fungerade så bra i originalversionen är även Jacky Bryant med. Han känns faktiskt inte helt identiskt med sin syster Sarah och har blivit väldigt populär när man spelar online.

Power Launcher är ett nytt spelmässigt inslag som man kan använda när ens hälsomätare är under 50 %. Med den kan man slå upp motståndaren i luften för att göra combos.

Ett nytt spelsätt som har tillkommit är 2 vs. 2 Tag Mode där man kan spela i lag online med en kompis.

Rankingsystemet har också förfinats. Nu kan man även få priser för att vinna flera matcher i rad, från brons till platinum. Den högsta rankingen har även utökats från S+ till U.

De klassiska banorna Forest och Lost Worls är tillbaka till fansens stora glädje. Nya inslag är Sky City Tokyo (från Ninja Gaiden 2), Aircraft Carrier och Desert Wasteland. Med den senaste uppdateringen av spelet släpptes även den nya Halloween banan Haunted Lorelei.

Ett minus med spelet är att man inte har lagt till de nya karaktärerna till Story Mode. Har man redan originalspelet så förs data över till Ultimate så det finns ingen anledning att köra Story Mode igen (Story Mode har inte längre några tropies/acheivements).
Jag tycker även att de som redan har originalversionen av spelet borde kunna köpa det nya innehållet i Ultimate som DLC.

Originalspelet DOA 5 var ett otroligt bra spel men det kändes inte som att serien hade utvecklats så mycket sedan föregångaren. Med Ultimate har Team Ninja lyckats att göra allt det som Dead or Alive borde ha varit från början. Med hela 29 karaktärer har Ultimate det största karaktärsgalleriet i serien. Alla karaktärer har även fått fler rörelser och attacker. Onlineläget har även det förbättrats med mindre lagg och är bland det bästa man kan spela online.
Är det då värt att köpa Ultimate om man redan har DOA 5 eller DOA 5+?
-Ja om man är ett fan av serien.

Ultimate är mycket mer av allt det goda och finputsat på alla plan. Ultimate är nästan allt som fansen önskade att originalet hade varit. Dead or Alive 5 Ultimate är årets överlägset bästa fightingspel, det bästa spelet i serien och tillsammans med Soul Calibur IV världens bästa fightingspel.

+ Fantastisk grafik. Massor med karaktärer. Fantastisk kontroll. Härligt onlineläge.

- De nya karaktärerna är inte med i Story Mode.
Det nya innehållet i Ultimate borde kunna köpas separat som DLC om man redan har originalversionen.

Totalt: 9/10

Årets överlägset bästa fightingspel.Taggar: Momiji, Rachel, Ein, Leon, Jacky, Power Launcher, 2 vs. 2 Tag Mode, Forest, Lost World, Sky City Tokyo, Aircraft Carrier, Desert Wasteland, årets fightingspel

« Till bloggen

Kommentarer

ZidaneIX21 okt 2013q

I vanlig ordning vill Tecmo Koei ha din feedback om spelet. Gå in på:
http://www.gamecity.ne.jp/form/doa5u_eu
och säg vad du tycker.

emanuel9121 okt 2013q

Ska skaffa det här när jag är klar med GTA 5 :)

Ryan-Phillip23 okt 2013q

Känns inte värt att köpa spelet "en gång till", och tyckte inte att Orginalfemman kändes lika tajt som DOA 4(även om nya inslag som story-läget var välkommet), plus att jag inte tycker att Virtua Fighter-karaktärerna eller deras fighting-scheman har något att göra i DoA.

ZidaneIX25 okt 2013q

Ryan-Phillip:

och tyckte inte att Orginalfemman kändes lika tajt som DOA 4(även om nya inslag som story-läget var välkommet)


Håller med, men Ultimate överträffar fyran.

Ryan-Phillip:

plus att jag inte tycker att Virtua Fighter-karaktärerna eller deras fighting-scheman har något att göra i DoA.


Tycker tvärtom. Virtua Fighter serien är Dead or Alives stora inspirationskälla. Alla karaktärerna (särskilt Jacky) känns väldigt naturliga att spela med även för en inbiten Virtua Fighter spelare.

Hoppas på en fullständig cross-over Dead or Alive vs. Virtua Fighter.

Ryan-Phillip27 okt 2013q

ZidaneIX:

Alla karaktärerna (särskilt Jacky) känns väldigt naturliga att spela med även för en inbiten Virtua Fighter spelare.


Det är mycket möjligt, men jag som ser mig själv som inbiten Dead or Alive-spelare tycker inte att Virtua Fighter-karaktärerna känns naturliga att spela med alls. Speciellt inte när det kommer till deras mer avancerade combos.

ZidaneIX:

Hoppas på en fullständig cross-over Dead or Alive vs. Virtua Fighter.


Ja, ett separat nischat spel hade varit mycket bättre i sådana fall.

ZidaneIX28 okt 2013q

Ryan-Phillip:

Det är mycket möjligt, men jag som ser mig själv som inbiten Dead or Alive-spelare tycker inte att Virtua Fighter-karaktärerna känns naturliga att spela med alls.


Inga problem där heller. Ultimate har förbättrats på alla punkter jämfört med originalet. Själv tänker jag inte ens på att Akira, Pai, Sarah och Jacky kommer från en annan spelserie.

Ryan-Phillip29 okt 2013q

ZidaneIX:

Inga problem där heller. Ultimate har förbättrats på alla punkter jämfört med originalet. Själv tänker jag inte ens på att Akira, Pai, Sarah och Jacky kommer från en annan spelserie.


Ok. Kanske får ta mig en närmare titt på spelet då. Men köp blir nog inte förrän det har gått ner lite i pris i alla fall. :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.