Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: I går 18:35 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Loadingkalendern 2013- Lucka 20 Ingen jul utan Christmas NiGHTS

ZidaneIX20 dec 2013 00:02592 visningarKommentera: 3 !Så här vid jultider är det som vanligt dags att plocka fram saker och traditioner som hör julen till. Julmust, julgran, tomtar, glögg, skinka, julkorv (usch!), pepparkakor, musik som man annars inte står ut med, lussebullar, Kalle Anka och Karl Beril Jonsson för att nämna några.
För en SEGA spelande gamer som jag själv finns det en speltradition som är minst lika viktig som något av ovanstående, nämligen att på julafton plocka fram min Saturn och spela igenom det underbara Christmas NiGHTS into Dreams.

Spelets handling är väldigt enkel. När Claris och Elliot är ut och går i staden Twin Seeds City är julruschen i full gång. Men ingen verkar märka att något fattas på Twin Seeds Tower, tornet som ser ut som en stor julgran. Stjärnan som representerar julstämningen är inte där och det blir din uppgift tillsammans med NiGHTS att hitta den. Kommer de att lyckas och återfå julstämningen?

Christmas NiGHTS är egentligen en demo en av NiGHTS Into Dreams innehållandes en julversion av banan Spring Valley som kan spelas av både Claris och Elliot. I Europa skickades Christmas NiGHTS med i Sega Saturn Magazine UK. Spelar du under julen är julstämningen på topp med snö, julgranar, julgranskulor, stearinljus, bjällror, NiGHTS i julkläder och mycket mer till klassisk julmusik som "Jingle Bells", "Joy to the World" och "Dreams, Dreams".
Tack vare spelets Saturns interna klocka kan du få olika spelupplevelse beroende på du spelar det på vintern, julen, nyårsdagen, alla hjärtans dag, 1:a april (spela som Reala) eller övrig tid på året. Spelet innehåller en massa bonusar- paket som man låser upp varje gånge man klarar det. Som bonusar finns CG porträtt, karaoke versioner av julsångerna och allra mest intressant: Sonic the Hedgehog Into Dreams. Detta var faktiskt Sonic första framträdande i 3D.

Christmas NiGHTS Into Dreams finns även tillgänlig i PlayStation 2 versionen av NiGHTS samt i NiGHTS Into Dreams HD till XBOX Live Arcade, PlayStation Network och PC. Dock finns inte alla bonusar från Saturn originalet med.
Ingenting kan slå den julkänsla som infinner sig av att spela Christmas NiGHTS på julafton. Christmas NiGHTS är helt enkelt en modern julsaga.

God speljul allihopa!Taggar: Christmas NiGHTS, Saturn, Loadingkalendern 2013

« Till bloggen

Kommentarer

Stefan Norlander20 dec 2013q

Du har pyntat din Saturn väldigt fint måste jag säga. [smile]

Oregondanne20 dec 2013q

Trodde det var en bootleggad version av Shenmue Saturn du spelade på julafton. ;)

Hur som helst, God jul!

ZidaneIX20 dec 2013q

Oregondanne:

Trodde det var en bootleggad version av Shenmue Saturn du spelade på julafton. ;)


Haha, ja det vore verkligen något ;)
Men man har ju alltid minnena av julaftonen 2001 då jag äntligen fick spela Shenmue II för första gången.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.