Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: I går 18:35 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Redux: Dark Matters, nytt spel (DC)- Recension

ZidaneIX28 jan 2014 19:03645 visningarKommentera: 0 !Finns det något bättre sätt att starta det nya spelåret med än ett nytt spel till Dreamcast? Efter en framgångsrik Kickstarterkampanj har tyska Hucast har nyss gett ut ett nytt shmup utvecklat av KTX Software Development.

Det är 2014 och Dreamcast tänker fortfarande! Shmups har varit en populär spelgenre som hjälper till att hålla Dreamcast vid liv, så sent som förra året kom Sturmwind, kan Redux: Dark Matters hävda sig mot de många Shmups som finns till konsolen?

Precis som med många spel i genren till Dreamcast är Redux: Dark Matters otroligt snyggt. Med tjusiga pastellfärger är det svårt att tro att man spelar på en 15 år gammal konsol.

Redux: Dark Matters har allt som man kan förvänta sig av en riktigt actionfyllt shmup. Kontrollen är oklanderlig och man har smarta lösningar för att attackera fiender som kommer upp, ner och bakifrån. Håll in X och du skjuter med vanlig autofire. A är uppladdningsbar laser. Med hjälp av R kan man suga in fiendernas skott och undvika skada, men inte hur länge som helst, så det gäller att använda den smart. Samtidigt som R är aktiverat kan man även använda lock on med hjälp av L-knappen. Med B knappen kan man enkelt byta riktning på de sub-vapen som man har fått genom power ups.Redux: Dark Matters är otroligt actionspäckat och allt flyter på fantastiskt.
Spelet ger dig en ordentlig utmaning, i synnerhet om du ger dig på det extremt svåra veteran mode. Som så många andra spel i genren är spelet väldigt kort. Att spela igenom spelet på normal tar ca en timme (sju stora banor) efter en hel del övning. Spelet sparar endast high score, så man får börja från bana ett varje gång man startar spelet. Dock finns det flera continues, så man behöver inte börja om från början när man blir Game Over.

Sammanfattningsvis är Redux Dark Matters bra spel även om det inte når upp till Sturmwinds klass. Trots det är det ett trevligt tillskott till Dreamcasts bibliotek.

+
Otroligt actionspäckat
Snygg grafik
Fantastisk kontroll

-
Väldigt kort
Inget tvåspelarläge

Betyg:
7/10

Spela även:
Sturmwind, Ikaruga

Kompatibelt med: VMU, Arcade Stick, VGA.
Spelet är även regionsfritt.Taggar: shmup, dreamcast, Hucast, KTX Software Development, Kickstarter, still thinking

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.