Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: I går 18:35 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Sonic 25 år: De 25 bästa banorna.

ZidaneIX23 jun 2016 18:322443 visningarKommentera: 3 !Grattis Sonic!
Även om det är lite svårt att föreställa sig så har det idag gått hela 25 år sedan Sonic the Hedgehog släpptes till Mega Drive. Sonic har haft en stormig karriär då han snabbt blev SEGA:s officiella maskot och för ett kort tag var mer populär än självaste Mario. Sedan Sonic började släppas till multiformat har han tyvärr blivit bespottad och utskälld. Visst, det finns bottennapp som Sonic 06, Sonic and the Secret Rings och Sonic Free Riders (ryser), men jag tycker det är orättvist då det har släppts många bra Sonic spel efter 2001.

För min del började allt med Sonic the Hedgehog till Game Gear och sedan dess har samlingen växt en hel del.

I detta blogginlägg tänkte jag välja ut de 25 bästa banorna som jag har spelat under åren. Alla utgivningsår syftar på när originalversionen av spelet släpptes i Europa.
Vilka är dina favoritbanor och vilka minnen av Sonic har du?
Hur många gånger har du besegrat Dr. Robotnik?

Än en gång, Grattis på 25-årsdagen Sonic!

25. White Park (Sonic 4 Episode 2)
Format: Microsoft Windows,PlayStation 3, Xbox 360,Android, iOS, Ouya,Nvidia Shield
Utgivningsår::2012


Vi sparkar igång denna lista med en supersnygg vinterbana som ger en härlig julkänsla. Sonic måste definitivt snabba på så att han inte fångas av en lavin!

24. Mushroom Hill Zone Act 1 (Sonic & Knuckles)
Format: Mega Drive
Utgivningsår:1994


Färgglad bana med en massa svampar, var har vi sett det förut ;)? Det var väldigt kul att studsa på svampar samt att använda sig av hävstången. Banan är klart roligare att köra med Knuckles tycker jag.

23. Chemical Plant Zone Act 1 (Sonic 2)
Format: Mega Drive
Utgivningsår: 1992


Hisnande hastigheter och mängder av loopar gör detta till en av de bästa Sonic banorna i 2D.

22. Speed Slider Act 1 (Knuckles´ Chaotix)
Format: 32X
Utgivningsår: 1995Ja, jag vet att det här egentligen är en spin-off, men Knuckles är ju faktiskt tuffare än Sonic! Ett väldigt underskattat spel som är en sorts co-op för en spelare med en kontroll som kan ta tid att vänja sig vid. När man gjort det kan man avnjuta härlig fart i spelets bästa bana Speed Slider.

21. Night Carnival Act 1 (Sonic Rush)
Format: Nindendo DS
Utgivningsår: 2005


Sonic debut på Nintendo DS var minst sagt imponerande. Den här banans extrema fart och färgglada grafik gör en nästan snurrig. Här är det inte lätt att hänga med!

20. Green Hill Zone Act 1 (Sonic the Hedgehog)
Format: Mega Drive
Utgivningsår: 1991


Att göra en lista utan att ta med Green Hill Zone Act 1 vore att begå tjänstefel. Vid sidan av bana 1-1 i Super Mario Bros kan det här vara en av det mest klassiska plattformsbanorna någonsin. Här fick vi för första gången bekanta oss med allt som vi med åren skulle uppfatta som klassiskt Sonic, kuta så fort som möjligt, samla ringar, rulla ihop dig till en boll och spring genom din första loop!

19. Emerald Hill Act 1 (Sonic 2)
Format: Mega Drive
Utgivningsår: 1992Det legendariska Sonic 2:s första bana Emerald Hill kan ses som en uppgraderad version av Green Hill Zone. Snyggare och roligare, och med Tails dessutom!

18. Palmtree Panic Zone 1 (Sonic CD)
Format: Mega CD
Utgivningsår: 1993


I och med CD-formatet kunde banorna göras enorma. Palmtree Panic är Sonic CD:s motsvarighet till Green Hill Zone. Nu kunde man växla mellan dåtid och framtid samt springa genom fullkomligt enorma loopar.

17. Lost World (Sonic Adventure)
Format: Dreamcast
Utgivningsår: 1999


En riktig äventyrsbana inspirerad av maya tempel. Det blir minst sagt Indiana Jones vibbar när Sonic måste kuta för livet för att undvika en enorm rullande sten.

16. Tropical Resort Act 1 (Sonic Colours)
Format: Wii
Utgivningsår: 2010


Sonic Colours är ett av de senare årens mest hyllade Sonic spel. Tropical Resort sammanfattar det mesta som vi vill se från Sonic, härliga hastigheter, många loopar, grinding i en färgglad värld. Tropical Resort är hur kul som helst.

15. Radical Highway (Sonic Adventure 2)
Format: Dreamcast
Utgivningsår: 2001


Det bästa banan med Sonics rival Shadow tar inspiration från San Francisco och Golden Gate bron. Banan känns som en fortsättning på den utmärkta Speed Highway från Sonic Adventure.

14. Windy Valley (Sonic Adventure)
Format: Dreamcast
Utgivningsår: 1999


En riktigt häftig bana med en tornado och allt!. Ungefär halvvägs genom banan blir det rasande fart uppe i skyn. Spela gärna med Tails och kör ett race mot Sonic själv.

13. Splash Hill Zone Act 1 (Sonic 4: Episode 1)
Format: OS, Wii, PlayStation 3,Xbox 360,Windows Phone 7,Microsoft Windows,Android,BlackBerry PlayBook,Ouya
Utgivningsår: 2010


Efter år av gnällande om att Sonic borde gå tillbaks till sina rötter så gjorde man med Sonic 4 precis det. Spash Hill Zone är en underbar tolkning av klassiska Green Hill Zone.

12. Metal Harbor (Sonic Adventure 2)
Format: Dreamcast
Utgivningsår: 2001


Full fart från start till mål när Sonic måste fly från militärbasen. Inte ens stridsflygplanen rår på Sonic!

11. Leaf Storm (Sonic Rush)
Format: Nintendo DS
Utgivningsår: 2005


Sonics debut på Nintendo DS erbjöd en minst sagt häftig upplevelse. Nu fick vi för första gången uppleva loopar så stora att det krävdes två skärmar för dem!

10 Neo Green Hill Zone Act 1 (Sonic Advance)
Format: Game Boy Advance
Utgivningsår: 2002


En minst sagt historisk bana, Sonics debut på en Nintendo konsol, vem hade kunnat tro det? Resultatet blev en mycket färgglad, snabb och strandinspirerad version av klassiska Green Hill.

9. Aquarium Park Act 1 (Sonic Colours)
Format: Wii
Utgivningsår: 2010


Fantastisk bana inspirerad av Kina. Vanligtvis brukar jag inte gilla vatten i plattformsbanor, men i Aquarium Park är hur snygg och roligt som helst att spela.

8. Spagonia Day Rooftop Run Act 1 (Sonic Unleashed)
Format: XBOX 360, PlayStation 2, PlayStation 3, Wii,
Utgivningsår: 2008


Sonic Uleashed är bokstavligen Dr. Jekyll & Mr Hyde. Ena stunden olidligt tråkigt, andra stunden makalöst bra. Detta är en vansinnigt snabb spelupplevelse i en supersnygg solig stad.

7. Windmill Isle Act 2 (Sonic Unleashed)
Format: XBOX 360, PlayStation 2, PlayStation 3, Wii,
Utgivningsår: 2008


Den klart bästa banan i Sonic Unleashed. Denna Grekland inspirerande bana är härligt ös från start till mål!

6. Emerald Coast (Sonic Adventure)
Format: Dreamcast
Utgivningsår: 1999


Den första banan i det första riktiga Sonic spelet i 3D var oerhört imponerande när jag spelade det första gången. Bländande vacker grafik och härlig fart. Att bli jagad av späckhuggaren var en hissnande upplevelse!

5. Speed Highway (Sonic Adventure)
Format: Dreamcast
Utgivningsår: 1999


Min favoritbana i Sonic Adventure. Fullt ös från start till mål. Att springa ned för skyskrapan i slutet av banan är bland det häftigaste jag varit med om i ett plattformsspel.

4. City Escape Act 2 Modern (Sonic Generations)
Format: XBOX 360, PlayStation 3, Microsoft Windows
Utgivningsår: 2011


En väldigt snyggt uppdaterad version av Dreamcast originalet måste jag säga. Dock tycker jag att originalversionen är snäppet vassare.

3. Green Hill Zone Act 1 Classic (Sonic Generations)
Format: XBOX 360, PlayStation 3, Microsoft Windows
Utgivningsår: 2011


Vilken underbar nostalgi. Sonic blir inte bättre än så här i 2D!

2. Green Hill Zone Act 2 Modern (Sonic Generations)
Format: XBOX 360, PlayStation 3, Microsoft Windows
Utgivningsår: 2011SEGA gick tillbaka till seriens rötter och gav oss en underbar nyversion i 3D av den klassiska Green Hill Zone med moderna Sonic. Mycket snyggare och roligare än så här blir det inte!

1. City Escape (Sonic Adventure 2)
Format: Dreamcast
Utgivningsår: 2001


Sonic Adventure 2 blev det sista spelet att släppas till en SEGA konsol och släpptes på Sonics 10 årsdag. Sonic Team USA tog helt enkelt inspiration från sin hemstad San Francisco och skapade den bästa plattformsbanan i ett Sonic spel. Det börjar med att man åker snowboard ned för San Franciscos klassiska backar till den sköna låten Escape from the City. Fortsättningen är en fartfyllt upplevelse där man grindar på räcken i en härligt designad bana. Slutet där man jagas av lastbilen och springer in mot kameran är hur tuff som helst!

Slutligen kan jag rekommendera denna YouTube video för att höja nostalgi nivån till max.Introlåten till Adventures of Sonic the Hedgehog, Fastest thing Alive (kanske den bästa introlåten någonsin i ett barnprogram) mixad med de bästa banorna från Sonic Generations:
Taggar: Sega, igelkott, Knuckles, Tails, Dr Robotnik, shadow, Mega Drive, Game Gear, dreamcast, Fastest thing alive

« Till bloggen

Kommentarer

Hans Li Engnell25 jun 2016q

Härligt blogginlägg! Fin samling också.

Jag har alltid varit svag för Chemical Plant Zone, som jag nog placerar på topp 10 eller rent av topp 5. Men gillar även Ice Cap Zone. Förmodligen delvis för att musiken är så jäkla underbar. Scrap Brain Zone (sista banan i det första Sonic) är också en liten favorit, just för dess variation (vattendelen i andra halvan är cool).

Knuckles' Chaotix har jag tyvärr inte spelat och det är i dag svindyrt att köpa. Men det ska jag väl göra ändå.

ZidaneIX25 jun 2016q

Hans Li Engnell:

Ice Cap Zone


Det stod mellan den och White Park när jag skulle välja vinterbanan till listan ;)

Hans Li Engnell:

Förmodligen delvis för att musiken är så jäkla underbar.


Det är ju i just Sonic 3 som Michael Jackson förmodligen var involverad.

Anonym27 jun 2016q

Sonic Adventure-spelen är verkligen fantastiska när de är som bäst. Om de bara hade kunnat hålla samma nivå hela tiden så hade jag varit såld... men det gör de ju inte, dessvärre.

Sonic Unleashed är snyggare till typ alla format andra än Wii, men det både kontrolleras bättre och är bättre designat som spel i dess Wii-version. Fick en smärre chock över hur otight det kändes att spela på PS3 sist jag prövade.

Sonic Advance-spelen har jag kvar att spela... om man bortser från tvåan som lider av på tok för stora och röriga nivåer och mängder och åter mängder av menlöst innehåll. Dock blir man ju gladare än gladast när man kommer, exempelvis, till snövärldens andra akt och ser grafiken och musiken komma i perfekt samstäm. Känns ungefär likadant med Sonic Rush Adventure.

Tycker det känns, ofta, som att det är fokus som saknas. Inte goda idéer eller en sunkig grund att stå på.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.