Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: I går 18:35 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Sakura Wars 20 år!

ZidaneIX27 sep 2016 20:532120 visningarKommentera: 1 !I år har vi sett flera stora jubileer. Sonic fyllde t.ex 25 år, NES 30 år i Sverige och igår var det 30 år sedan Castlevania släpptes i Japan. Men det allra viktigaste jubileet är att det idag är 20 år sedan Sakura Taisen eller Sakura Wars som det heter i väst släpptes till Saturn. En utställning i seriens ära hölls under april i Tokyo.
http://www.seganerds.com/2016/04/25/sakura-taisen-20th-anniv...


Introt till det fösta spelet med den legendariska låten "Geki! Teikoku Kagekidan", komponerad av Kohei Tanaka.

För er som inte känner till serien är det en hybrid av SRPG och dejtingspel som utspelar sig i 20-talets Tokyo (Taisho-eran), Paris och New York. Våra hjältar Ichiro Ogami ( del 1-4) och Shinjiro Taiga (del V) ska beskydda dessa städer mot ondskan med hjälp av de speciella robotarna Koubu.
Det som skiljer serien från de flesta andra spel i genren är att man levlar upp genom spelens dejtingelement istället för att upprepa ett oändligt antal strider.
Och nej, spelen är inte alls som många dejtingspel på Steam. Seriens stora styrka de otroligt charmiga karaktärerna som det är omöjligt att inte tycka om. Lägg där till att varje spel är uppbyggt i kapitel så att det känns som att man spelar en anime.I Japan är Sakura Wars SEGA:s mest populära spelserie och enligt mig är detta världens bästa spelserie. Tyvärr har vi i väst endast fått ta del av ett spel i serien Sakura Wars, V samt att vi har fått se karaktärer från serien i Project X-Zone och Project X-Zone 2.

De populära Valkyria Chronicles spelen har utvecklats av många som har varit involverade i Sakura Wars serien och det finns en del likheter. Sakura Wars är dock mycket, mycket bättre.

För att få en förståelse för vad serien handlar om rekommenderar jag varmt denna dokumentär på engelska:


Än en gång stort grattis till denna underbara serie som är näst intill okänd i väst. Det finns översättningsguider på Gamefaqs så man kan ta del av serien även om man inte kan japanska. Missa för allt i världen inte 3:an, ett av världens absolut bästa spel.

Jag avslutar detta grattis till serien med kanske den bästa live versionen Geki! Teikoku Kagekidan. Vilken stämning [love] Missa inte Kohei Tanaka på 3:05

Taggar: Saturn, dreamcast, Ichiro Ogami, Project X-Zone

« Till bloggen

Kommentarer

undertaker29 sep 2016q

Jag testade Sakura Wars till wii och tyckte potentialen på spelet var enormt hög, men för mig höll det inte. Jag gillade dialogen/manuset och karaktärerna i stor utsträckning. Men levelsystemet var aningen kantigt, fighter som var aningen för lätte/menlösa och att det trots variation i story arken kändes som jag gjorde för mycket av det samma.

Jag hoppas spelserien fortsätter utvecklas så man kan få ett riktigt avancerat och bra spel kanske på nx eller framtida enhet ?

Min favoritgrej med spelet när jag testade var att man dels hade timer på sig att ge sitt svar på en situation och i vilken grad man höll med.
Ex.vis. när man städade i biografen med en kompanjon så fick man med hjälp av stickan gradera sin entusiasm i ja/nej.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.