Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: 23 maj 2018 18:27 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En SEGA-nörd i Japan. Del 5: Osaka: Joypolis, Den Den Town och Dōtonbori.

ZidaneIX23 nov 2016 21:171686 visningarKommentera: 5 !

Ca 1/2 timme från Kyoto med vanlig tåg eller ca 15 minuter min med Shinkansen ligger Japans tredje största stad Osaka. En bit söder om centrala Osaka börjar Osakas svar på Akihabara nämligen Nipponbashi, i vardagligt tal kallat Den Den Town.

Men det första man bör göra när man som spelnörd kommer till Osaka är att besöka Umeda Joypolis som ligger i HEP FIVE:s shoppingcentrum ett stenkast från Osaka Station.Joypolis i Odaiba var min absoluta favoritarkadhall/nöjesfält i Tokyo. Osakas version har inte lika många attraktioner (som bergochdalbanan och Half Pipe) men är ändå helt klart värt ett besök.

Mina favoritspel/åkattraktioner på Joypolis Umeda utöver de som jag spelade på Joypolis Odaiba var:

Wild River the Treasure Hunt.
Inte ett spel utan en åkattraktion som simulerar en hejdundrande forsränning. Åkattraktionen rör sig precis som det man ser på skärmen.


Lost Land Adventure
Ett riktigt skattletaräventyr. Tänk Indiana Jones som arkad shoot-em-up. Med den speciella Dome-skärmen känns det som att man verkligen känner att man är inne i spelet.


Kan rekommendera denna YouTube video över Joypolis Umeda (visserligen på spanska, men det fungerar ju ändå).Den Den Town
Till skillnad från Akihabara där spel/manga/anime butikerna ligger utspridda så ligger de flesta butiker i Den Den Town vid två parallella gator Sakai suji Avenue och Ota Road (Otaku Road) (Nishi Street). Börja vid Ebisucho Station och gå norrut.
Precis innan jag kom in i Den Den Town gick jag av en slump förbi en mycket mysig arkadhall där man kunde spela NES spel på arkad.

I Den Den Town hittar man alltså de flesta butiker som man gör i Akihabara vilket gör Den Den Town till en måste för varje spelnörd. Utbudet är enormt och allt ligger prydligt upplagt i de olika butikerna. Jag fyndade inte jättemycket p.g.a en dyr yen. Det går att hitta sämre/udda titlar billigt men vill man åt de bättre titlarna (boxade) tycker jag inte priserna verkade fantastiska. Vissa affärer tillåter inte att man tar bilder, är väl för många spelnördar som jag som har varit inne och fotat ;)
När man går längs med Sakai suji så märker man ganska snart att det finns lite väl många porrbutiker (utöver det vanligt förekommande utbudet av ecchi och hentai i de flesta spel/anime/manga butiker) vilket ger ett något sunkigt intryck. Se nedanstående YouTubares video och hans något generade min vid 0:38-0:42


Video om Ota Road och jakten på en Hatsune Miku figur (ha överseende med porrig startbild):
Dōtonbori
Fortsätter man gå norrut kommer man till slut till området Dōtonbori och den kända floden. Ni som har spelat Yakuza 5 kommer att känna igen er då motsvarande område i spelet heter Sotonbori.


Lonely Planets guide tyckte att om Lady Gaga skulle vara en stad skulle hon vara Dōtonbori. Bered er på ett livligt område som fullkomligen badar i neon och är fullsmockat med människor och stånd som säljer olika typer av mat. Att prova Takoyaki (bläckfiskbollar) när man går längs med Dōtonbori är ett måste, så gott!Sammantaget tycker jag att Osaka var en fantastisk stad med massor att erbjuda. Åker du dit missa inte heller det fina Osaka Castle.
Det var allt för detta blogginlägg. I nästa del besöker jag Japans fjärde största och av guideböckerna extremt underskattade stad, Nagoya.

Tidigare delar:
En SEGA-nörd i Japan. Del 1: Arkadhallar i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 2: Spel och elektronikbutiker i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 3: Yokosuka. Shenmue på riktigt!
En SEGA-nörd i Japan. Del 4: Kyoto. Nintendos hemstad.Taggar: Osaka, Den Den Town, Sega, Umeda Joypolis, Wild River the Treasure Hunt, Lost Land Adventure, Sakai suji Avenue, Ota Road, Dōtonbori, Yakuza 5

« Till bloggen

Kommentarer

voffen23 nov 2016q

10 år sen sist jag var i Osaka, kul att du gillar staden också :)

Rikard Halvarsson24 nov 2016q

Riktigt bra inlägg! Tack för all info - och bilderna. Kan kolla på såna här bilder hur mycket som helst, sen youtube-klippen måste jag kolla på.

Ser också att jag missat en del delar, måste tillbaka och läsa!

Grymt jobbat. Nu längtar jag tillbaka till Japan ännu mer! ^^

ZidaneIX14 maj 2017q

Adam Koralik har nyligen gjort några trevliga videos från Den Den Town.ZidaneIX27 maj 2017q

Ännu mer från Adam:

ZidaneIX 7 jun 2017q

Super Potato:

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.