Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: 20 mar 2018 19:51 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En SEGA-nörd i Japan. Del 6: Nagoya: Ōsu och Sakae distrikten.

ZidaneIX22 dec 2016 22:401612 visningarKommentera: 18 !

Guideböcker är ofta bra hjälpmedel när man ska ut på en resa till ett annat land men i vissa fall är kan det leda till att man missar något kul. Nagoya viftas ofta bort som en modern och tråkig stad, något som är väldigt orättvist! (i den enormt detaljerade Första Klass reseguide Japan på över 400 sidor bemödar man sig endast att skriva 1/3 sida om staden.)
Även japanerna själva skojar om Nagoya.

Så vad fick då mig att bli intresserad av Nagoya? Tja, SEGA nörd som man är så var det Yakuza 5, ett spel som jag la nästan 90 timmar på. Min favoritdel av spelet var den före detta baseballspelaren Tatsuo Shinadas öde som utspelade sig i just Nagoya. Som vanligt vad gäller Yakuza spelen så var det en bra skildring av staden.Från Kyoto tar man sig enkelt till Nagoya med med Shinkansen. Väljer man den snabbaste modellen Nozomi är man där på endast 35 minuter (Med vanligt tåg kan det ta ca 2-2,5 timmar med byten inkluderat) Dyrt är det dock, räkna med ca 450 kr enkel nu när kronan är svag mot yenen, men det är det värt för att få uppleva Nagoya.

Ōsu distriktet
Tokyo har Akihabara, Osaka har Den Den Town, vad har då Nagoya att komma med? Jo,Ōsu distriktet!
Ōsu är klart mindre än Akihabara och Den Den Town men det är väldigt lätt att hitta intressanta butiker då många av dem ligger på Akamon dori och dess sidogator.
Kommer ni ihåg länken till artikeln om att Nagoya var en tråkig stad? Läs gärna denna blogg av Kelsey L. som hyllar staden.
Där beskrivs Ōsu på följande sätt: " A large shopping arcade that is basically Harajuku meets Akihabara and they have a teenager. Smaller size, all the sass." Kunde inte sagt det bättre själv. Missa inte heller det fina Ōsu Kannon templet.
Här finner man massor av manga, anime, arkadhallar och spelaffärer som t. ex: Super Potato, Kotobukiya, Taito Station, Animate,Mandarake, A-Too för att bara nämna några.
Spelbutiken Meikoya hade en egen hörna där de hyllade Sakura Wars 20 års jubileum och spelade introlåten Geki! Teikoku-Kagekidan på repeat, sådant gör mig lycklig!Kan varmt rekommendera dessa YouTube videos:


Sakae distriktet
Sakae är Nagoyas motsvarighet till Shibuya i Tokyo, väldigt exklusivt och snyggt.
I det mycket fashionabla köpcentrumet Matsuzakaya en bit söder om Sakae station ligger Nagoyas Pokémon Center, självklart var jag tvungen att besöka detta!Går man vidare norrut från Pokémon Centret kommer man snart till både det häftiga Oasis 21 (Här finns även en Studio Ghibli butik) och Nagoya TV Tower. Här känner man definitivt igen sig från Yakuza 5.

Jag tyckte verkligen om Nagoya och det är en oerhört underskattad stad som man bara inte får missa när man är i Japan. Det finns så mycket mer att se än vad guideböckerna föreslår. Nagoya är även staden där World Cosplay Summit hålls årligen. Kan rekommendera nedanstående videos om Nagoyas sevärdheter.

Det var allt för denna Japan resa, längtar verkligen tillbaka. Hoppas att någon har fått användbara tips om trevliga nördigheter att uppleva i Japan.

Jag avslutar med lite bilder på inköp som jag gjorde.Tidigare delar:
En SEGA-nörd i Japan. Del 1: Arkadhallar i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 2: Spel och elektronikbutiker i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 3: Yokosuka. Shenmue på riktigt!
En SEGA-nörd i Japan. Del 4: Kyoto. Nintendos hemstad.
En SEGA-nörd i Japan. Del 5: Osaka: Joypolis, Den Den Town och Dōtonbori.Taggar: Ōsu, Sakae, Yakuza 5, Super Potato, Pokémon Center, Oasis 21, Nagoya TV Tower

« Till bloggen

Kommentarer

Oregondanne22 dec 2016q

Härligt inlägg! Ska själv till Nagoya i mitten av januari. Har varit där en gång tidigare (i samband med världsutställningen 2005) och tillbringade bara ett par timmar i själva Nagoya (precis som du säger är det ingen stad japanerna talar särskilt positivt om, haha). Då även jag suttit med Yakuza 5 åtskilliga timmar under året som gått ska det bli sjukt kul att återbesöka staden - i dubbel bemärkelse (älskade liksom du Shinadas kapitel).

Kollar in videoklippen lite senare.

Oregondanne22 dec 2016q

(Min Japanresa blev förresten förskjuten en månad och jag åker nästa vecka - med tåg!)

ZidaneIX23 dec 2016q

Oregondanne:

Härligt inlägg! Ska själv till Nagoya i mitten av januari.


Kul! Önskar själv att jag hade haft mer tid i Nagoya.

Oregondanne:

med tåg!


Spännande! Det måste ta ganska så lång tid.

Rikard Halvarsson23 dec 2016q

Dina blogginlägg har varit så jävla bra och inspirerande. Tack för det :) alla bilder m.m.!

Jag har fått mycket fin information till min nästa Japan-resa om just städer utanför Tokyo (bara där jag varit). Jag måste tillbaka nu. Och jag kommer återvända till din blogg för att läsa om dina texter, för att återuppleva det igen, och för att hitta tips när det är dags att resa.

Tack, kupo! ^^

Oregondanne23 dec 2016q

ZidaneIX:

Det måste ta ganska så lång tid.


Ungefär en vecka på tåget. :)

Rikard Halvarsson23 dec 2016q

Oregondanne:

Ungefär en vecka på tåget. :)


Vilka länder kommer du åka igen? Låter som en spännande resa *avundsjuk*

Oregondanne23 dec 2016q

Monotaku9:

Vilka länder kommer du åka igenom?


Nattåg från Finland till Ryssland, sedan fortsatt Ryssland för hela slanten. :)

Oregondanne23 jan 2017q

Hej igen!

Nu är jag inkvarterad i min lägenhet i Tokyo efter en sjukt äventyrsfylld resa som bland annat innehöll fastfrusna fönster på Transsibiriska järnvägen och vodkaöverfall (fick en flaska kastad i ryggen och mitt bagage runtkastat av stupfulla medelålders ryska män) på Korea-färjan...

Väl i Japan återbesökte jag Fukuoka och valde att bo i just Nakasu. Har varit där flera gånger tidigare men först efter att ha kommit tillbaka efter att ha spelat Yakuza 5 slog det mig hur jäkla bra de fångat miljöerna (postar gärna någon bild här på din blogg när jag lagt in dem i datorn).

Blev även ett stopp i Nagoya där jag även där valde att bo i Shinadas Sakae. Surrealistisk känsla indeed!

Rikard Halvarsson24 jan 2017q

Oregondanne:

Hej igen!


Du måste ju skriva mer om detta, vill se bilder :P hur coolt som helst! och märkligt!

Oregondanne25 jan 2017q

Monotaku9:

Du måste ju skriva mer om detta


Kommer säkert inom kort. :)

ZidaneIX25 jan 2017q

Oregondanne:

efter en sjukt äventyrsfylld resa som bland annat innehöll fastfrusna fönster på Transsibiriska järnvägen och vodkaöverfall (fick en flaska kastad i ryggen och mitt bagage runtkastat av stupfulla medelålders ryska män) på Korea-färjan...


Kul att höra från dig igen!
Tänkte faktiskt hur det har gått för dig på din resa så sent som förra veckan då jag såg det charmiga reseprogrammet Booze Traveler (episod "On the Rocks", på Travel Channel där programledaren Jack Maxwell åkte Transsibiriska järnvägen.
http://www.travelchannel.com/shows/booze-traveler/episodes/o...
Hoppas att du inte blev skadad, det där med flaskan låter farligt.
Åkte du färja från Vladivostok till Sydkorea?

Oregondanne:

Har varit där flera gånger tidigare men först efter att ha kommit tillbaka efter att ha spelat Yakuza 5 slog det mig hur jäkla bra de fångat miljöerna (postar gärna någon bild här på din blogg när jag lagt in dem i datorn).


Monotaku9:

Du måste ju skriva mer om detta, vill se bilder :P hur coolt som helst! och märkligt!


Ja, precis, det vore spännande med att se bilder. Jag är själv väldigt sugen på att se Fukuoka. Funderar på att göra en resa till både Sydkorea och Kyushu.

Oregondanne:

Blev även ett stopp i Nagoya där jag även där valde att bo i Shinadas Sakae. Surrealistisk känsla indeed!


Häftigt! Bodde du nära TV Tower och Oasis 21?

Oregondanne26 jan 2017q

ZidaneIX:

det charmiga reseprogrammet Booze Traveler (episod "On the Rocks", på Travel Channel där programledaren Jack Maxwell åkte Transsibiriska järnvägen


Låter spännande (och kul)! Tyvärr verkar inte videon vilja laddas i min browser men jag försöker igen senare.

ZidaneIX:

Hoppas att du inte blev skadad, det där med flaskan låter farligt.


Det var som tur var en plastflaska. :)

ZidaneIX:

Åkte du färja från Vladivostok till Sydkorea?


Japp. Landsteg i Donghae på koreanska östkusten och tog buss (3 timmar) därifrån till Seoul. Man åkte förresten förbi Nordkoreas östkust på vägen dit, vilket kändes lite coolt.

ZidaneIX:

Funderar på att göra en resa till både Sydkorea och Kyushu.


Det rekommenderar jag varmt!

ZidaneIX:

Bodde du nära TV Tower och Oasis 21?


Stämmer. Hittade ett billigt hotell på hotels.com som låg en minuts promenad från TV Tower och med utsikt (fast inte från mitt rum) mot pariserhjulet.

Kvällen efter bodde jag förresten en natt i Kabukicho (så det blev tre Yakuza 5-ställen i rad!) innan jag flyttade in i lägenheten. Gick in till ett närliggande batting center (i Kabukicho) och slog lite bollar för att göra upplevelsen komplett. ;)

ZidaneIX27 jan 2017q

Oregondanne:

Låter spännande (och kul)! Tyvärr verkar inte videon vilja laddas i min browser men jag försöker igen senare.


Här finns den:


Oregondanne:

Det var som tur var en plastflaska. :)


Vilken tur! Fick upp en väldigt dramatisk bild i mitt huvud först.

Oregondanne:

Det rekommenderar jag varmt!


Vilka städer på Kyushu är att rekommendera?
Fukuoka och Nagasaki känns givna. Beppu är väl mest Onsen?

Oregondanne:

Kvällen efter bodde jag förresten en natt i Kabukicho (så det blev tre Yakuza 5-ställen i rad!) innan jag flyttade in i lägenheten.


Kul!
Kanske vore något för researrangörer, Japan: Yakuza Tour. Jag kan se marknadsföringen framför mig: "Vi upplever Japan i Kazuma Kiryus fotspår" ;)

Oregondanne30 jan 2017q

ZidaneIX:

Här finns den


Tack för länk! Var ett roligt program. Hade varit kul att stanna några gånger längs vägen under min egen resa.

ZidaneIX:

Vilka städer på Kyushu är att rekommendera?
Fukuoka och Nagasaki känns givna. Beppu är väl mest Onsen?


Som du säger är Fukuoka och Nagasaki givna och Beppu är värt ett besök om man gillar onsen (finns även Yellowstone-liknande geysrar). Gillar man vacker natur kan jag rekommendera Aso-san, en vulkan i Kumamoto med omgränsande grässlätter som påminner om Hyrule Field, samt Sakurajima-vulkanen utanför Kagoshima. Känner du dig riktigt äventyrlig kan du därifrån ge dig av söderut till ön Yakushima som är känd för sina yakusugi-träd som påminner om Kaliforniens redwoodskog (tänk The Empire Strikes Back).

ZidaneIX:

Kanske vore något för researrangörer, Japan: Yakuza Tour.


Ja, inte minst Nagoya skulle nog behöva det. :) Så sent som i dag läste jag en artikel i The Japan Times om en slogantävling för att göra Nagoya mer attraktivt för turister (både inhemska och utländska). Du får skicka in ett bidrag. ;)

ZidaneIX30 jan 2017q

Oregondanne:

Var ett roligt program.


Ja visst är det. Han har även varit i Japan (Japan Uncorked, s 1 ep 8, Hong Kong (s 2 ep 14) och nyligen Sydkorea (South Korea: Mind Your Manners s 3 ep 5).

Tack för trevliga Kyushu tips!

Oregondanne:

slogantävling för att göra Nagoya mer attraktivt för turister (både inhemska och utländska). Du får skicka in ett bidrag. ;)


Kul! får försöka att knåpa ihop något :)
Kollade i senaste utgåvan av Lonely Planets Japanguide (Discover Japan) i bokhandeln och såg att de faktiskt hade skrivit hyfsat mycket om Nagoya (till skillnad från ingenting i 2013 års upplaga). Väldigt glädjande att se. Hoppas att staden en dag kommer att få den uppmärksamhet den förtjänar.

Vad tycker du man bör se i Sydkorea?
Seoul och Busan är väl de självklara städerna jag hade tänkt se samt Gyeongju verkar ju väldigt vackert.

Oregondanne 2 feb 2017q

ZidaneIX:

an har även varit i Japan (Japan Uncorked, s 1 ep 8, Hong Kong (s 2 ep 14) och nyligen Sydkorea (South Korea


Såg Japan- och Hong Kong-avsnittet. Tack för tipsen! Hittade dock inte Korea-avsnittet någonstans; skulle vara kul att se.

ZidaneIX:

Lonely Planets Japanguide (Discover Japan) i bokhandeln och såg att de faktiskt hade skrivit hyfsat mycket om Nagoya (till skillnad från ingenting i 2013 års upplaga)


Haha, härligt!

ZidaneIX:

Vad tycker du man bör se i Sydkorea?
Seoul och Busan är väl de självklara städerna jag hade tänkt se samt Gyeongju verkar ju väldigt vackert.


Du har fått med det viktigaste. Hade själv inte ekonomin att resa så mycket när jag var där, annat än till Busan (och färja därifrån till Fukuoka) ett antal gånger. Är dock mycket billigare att både bo och vistas i Korea än i Japan.

Kleti10 jan 2018q

Då detta blivit lite av en Nagoya-tråd tycker jag att stämningen nästa KRÄVER att vi länkar svenske MAN-sans fantastiska hyllningslåt.

ZidaneIX16 jan 2018q

Kleti:

Då detta blivit lite av en Nagoya-tråd tycker jag att stämningen nästa KRÄVER att vi länkar svenske MAN-sans fantastiska hyllningslåt.


Fantastiskt! Kul med fler som älskar Nagoya.
Tack för tipset.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.