Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: I dag 14:39 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En SEGA-nörd i Japan. Del 8. Tokyo: Nakano, Odaiba, Yoyogi och Sky Tree Town.

ZidaneIX26 nov 2017 16:25865 visningarKommentera: 6 !

Då fortsätter vi med den sista delen från Tokyo för den här gången.

Nakano
Vann du inte den snygga Hatsune Miku figuren i UFO catchern? Oroa dig inte, om du är ute efter figurer så behöver du bara åka tåg ett par minuter från Shinjuku så är du i Nakano.
När du kommer till Nakano Station så går du norrut mot en arkad full med restauranger och diverse butiker. Efter några minuter är du framme vid Nakano Broadway. Här är rena himmelriket för alla som letar efter figurer, vad sägs om: Sonic, Super Mario, Star Wars, Turtles, Hatsune Miku, Godzilla, Sailor Moon, Gremlins, Street Fighter... ja listan kan göras oändlig. De flesta butikerna är ganska små, men det finns otroligt många av dem så du kan säkert spendera en hel dag här.

Odaiba
Förra gången jag besökte Odaiba ösregnade det så det blev en heldag på SEGA Joypolis vid Decks (inte helt fel!). Jag var väldigt turistig och tog Hotaluna båten från Asakusa till Odaiba och kunde denna gång utforska stora delar av Odaiba och det finns massor att se på denna konstgjorda ö.

1-chome arkaden.
Tokyo har otroligt många häftiga arkadhallar men om man vill spela äldre arkadspel 80-mitten av 90-talet så är 1-Chome Shotengai fantastiskt, dessutom ligger det precis ovanför Joypolis. Det finns inte bara arkadspel utan även en del filipper. Jag uppskattade särskilt Super Mario Bros Mushroom World.
Missa inte heller Takoyaki museét som ligger i närheten.När man går vidare mot Palette Town stöter man snabbt på en enorm Gundam robot utanför Diver City (1-1-10 Aomi, Koto-ku Tokyo 135-0064 (DiverCity Tokyo Plaza 6F). Hur häftigt som helst!

Inne i Diver City finner man även ett stor Round 1 arkad som även har biljard, bowling, karaoke, dart mm.

Fortsätt sedan vidare mot Venus Fort Family (en galleria som imiterar Venedig) så finns även här en fin Donguri butik på våning 1.Yoyogi
Om du besöker den fina Yoyogi parken så får du inte missa SEGA Yoyogi (1F-B1F,"Takayama Bldg".,Yoyogi 1-35-2, Shibuya-ku, Tokyo, norra uppgången Yoyogi Station).
Här har de bland annat ett spel som blev en favorit för mig under min resa, Initial D-Zero Arcade Stage Zero. Detta spel är den senaste arkadversionen av Initial D som släpptes i mars i år. Härligt gammaldags arkadracing precis som Wangan spelet jag skrev om i förra delen.

Tokyo Sky Tree Town
När man besöker Tokyo Sky Tree finns det mycket att se i Sky Tree Town.
Förutom Pokémon Center Sky Tree Town (131-0045 Tokyo, Sumida, Oshiage, 1 Chome−1−2) finns även en Donguri butik (Town Solamachi (2F).

I närheten finns även Garden Sand Café med Mary and the Witch's Flower tema.

Läs mer på:
https://www.animenewsnetwork.com/interest/2017-09-13/mary-an...

Till sist vill jag även passa på att tipsa om boken Tokyo Geek´s Guide som jag har fått en hel del bra tips från. Väldigt läsvärd även om det kunde varit mer text om arkadhallar och olika Pokémon Center.I nästa del besöker jag Japans nästa största stad, det vackra och supercharmiga Yokohama.

Tidigare delar:
En SEGA-nörd i Japan. Del 1: Arkadhallar i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 2: Spel och elektronikbutiker i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 3: Yokosuka. Shenmue på riktigt!
En SEGA-nörd i Japan. Del 4: Kyoto. Nintendos hemstad.
En SEGA-nörd i Japan. Del 5: Osaka: Joypolis, Den Den Town och Dōtonbori.
En SEGA-nörd i Japan. Del 6: Nagoya: Ōsu och Sakae distrikten.
En SEGA-nörd i Japan. Del 7. Tokyo: Ikebukuro och ShinjukuTaggar: Nakano Broadway, Sailor Moon, 1-Chome Shotengai, Gundam, Round 1, SEGA Yoyogi, Initial D-Zero Arcade Stage Zero, Pokémon Center Sky Tree Town, Donguri

« Till bloggen

Kommentarer

Oregondanne13 dec 2017q

Kul med ny del! Härliga bilder. Jag bodde bara en station från Nakano (Koenji) mellan januari och april i år, och nu är det dags för ett nytt långbesök i Tokyo - denna gång med bas i Asagaya (två stationer ifrån, haha; jag älskar Chuo-linjen!). Asagaya huserar för övrigt min favoritbiograf, Laputa, som faktiskt inte visar anime som man kanske skulle kunna tro med tanke på namnet utan kultfilmer från 60- och 70-talet, ofta så kallad pink cinema. Skrev en artikel om både genren och biografen i Metropolis Magazine i vintras. Finns att läsa här om du är intresserad:

http://metropolisjapan.com/in-search-of-pink/

ZidaneIX14 dec 2017q

Oregondanne:

(Koenji)


Gjorde ett kortare besök där efter Nakano då det stod med i Tokyo Geek´s Guide. Besökte templet och gick i flera arkader och tittade i vintage butiker.

Oregondanne:

ch nu är det dags för ett nytt långbesök i Tokyo - denna gång med bas i Asagaya (två stationer ifrån, haha; jag älskar Chuo-linjen!).


Kul! Ska bli spännande att höra mer om det! Hade tänkt se Asagaya också men det blev ett återbesök i Akihabara istället.

Oregondanne:

Skrev en artikel om både genren och biografen i Metropolis Magazine i vintras. Finns att läsa här om du är intresserad:

http://metropolisjapan.com/in-search-of-pink/


Har skrivit ut den. Tack för tipset!

Oregondanne15 dec 2017q

ZidaneIX:

Besökte templet och gick i flera arkader och tittade i vintage butiker.


Kul! Ja, Koenji är känt för sina vintage-butiker och live houses (som de kallas i Japan). Många indieband har sin hemvist där. Koenji har verkligen en bohemsk atmosfär och att bo där känns inte som att bo i Tokyo. Det är liksom mer välkomnande.

ZidaneIX:

Har skrivit ut den.


Trevlig läsning!

ZidaneIX16 dec 2017q

Oregondanne:

Trevlig läsning!


Ja, det var ju en minst sagt annorlunda japansk upplevelse.
Sista stycket fick mig att skratta.

Oregondanne18 dec 2017q

ZidaneIX:

Ja, det var ju en minst sagt annorlunda japansk upplevelse.


Haha, helt klart. Har man som jag bott där så länge måste man hitta nya upplevelser. ;) Vilket i och för sig är en aldrig sinande resurs i Japan...

ZidaneIX:

Sista stycket fick mig att skratta.


:)

ZidaneIX19 feb 2018q

Oregondanne:

Kul! Ja, Koenji är känt för sina vintage-butiker och live houses (som de kallas i Japan


I det nya numret av resetidningen Vagabond (nr 2/2018) har de ett reportage om just Koenji "Tokyos bohemiska oas" på inte mindre 14 sidor. Värt att kolla in.
Sedan har de även en artikel om mat och dryck i Oregon :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.