Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: I dag 14:39 Online: Ja

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En SEGA-nörd i Japan. Del 9. Yokohama: Chinatown och Minato Mirai

ZidaneIX 9 jan 2018 21:46800 visningarKommentera: 2 !

Japans näst största stad Yokohama brukar behandlas ganska sparsamt i guideböcker där det mest nämns att det är en hamnstad och det ges en väldigt kortfattad överblick av några sevärdheter. Då det endast ligger ca 30 minuters tågresa från Tokyo är det väl värt ett besök.

Det finns massor att se så det blev två dagar i Yokohama. Jag började med det sagolikt vackra Sankeien Garden som nås med buss från Yokohama Station (ca 35 minuters resa). Härligt med 28 grader och strålande sol till skillnad från det grådassiga 7 gradiga oktobervädret som var när jag åkte från Sverige.Jag tog sedan bussen in mot Yokohama Chinatown som faktiskt hör till den största Chinatown i världen.

Här finns SEGA Yokohama Chukagkai (Motomachi Chugaki Station, No 2 Exit). Inte den största arkadhallen, men definitivt den med snyggast utsida (i synnerhet på kvällen). Först möter man de sedvanliga UFO-catchers men det finns en massa andra trevliga arkadspel som Initial D, Mario Kart Arcade GP DX, Deadstorm Pirates Special Edition, House of the Dead 4, samt en massa prize och rythm spel. Det här vara faktiskt den enda gången jag lyckades vinna något, en Game Box mini med en massa Tetris kloner.I Chinatown såg jag en av de märkligaste sakerna under mina resor i Japan. En man som skulle in till ett bankkontor för att ta ut pengar på en bankomat kom gående med en barnvagn. I barnvagnen satt en chihuahua och en katt med väst och keps (!) på sig.

Det finns mänger av turistbutiker och restauranger i Chinatown. Jag åt en av mina favoritmaträtter: Dim Sum.
I närheten finns andra sevärdheter som Motomachi Shopping Street, Motomachi Park. Harbour View Park, Marine Tower mm. Mycket sevärt!

Den andra dagen spenderade jag i stadens västra del vid det moderna Minato Mirai området. Här finns mängder av sevärdheter som skeppet Nippon Maru, Landmark Plaza och nöjesfältet Cosmo World med det enorma pariserhjulet.För alla som älskar Pokémon är Yokohama platsen man ska vara på under augusti för då sker nämligen Pikachu Outbreak.http://www.pokemon.co.jp/ex/pika_event/en/

Vad vore en japansk stad utan ett Pokémon Center? Pokémon Center brukar ha en tendens att ligga på väldigt exklusiva platser, så även i Yokohama där man hittar det i köpcentrumet Landmark Plaza (220-0012 Kanagawa Prefecture, Yokohama, Nishi Ward, Minatomirai, 2 Chome−2−1) inte långt från juvelbutiken Tiffanys. Helt klart ett trevligt Pokémon Center och här kan man även hitta Pokémon saker med baseballaget Yokohama DeNA BayStars-tema.

I samma köpcentrum finns även en Donguri butik som självklart måste besökas.Sedan bör man fortsätta mot ett annat trevligt köpcentrum: Yokohama World Porters med 210 affärer (231-0001 Kanagawa Prefecture, Yokohama, Naka Ward, Shinko, 2 Chome−2−1) som har allt möjligt man kan tänka sig. Är man intresserad av Hawaii så finns det ett stort område av köpcentrumet som har Hawaii tema.I World Porters finns en Namco arkadhall. Inte den största arkadhallen jag har sett, men en trevlig blandning av spel och självklar mycket Pac Man. Jag gillade särskilt The Walking Dead, härligt zombie-skjutarspel där man använder sig av en armborst istället för en ljuspistol, riktigt underhållande!

Sammantaget är Yokohama är en av mina absoluta favoritstäder. Staden kommer ofta i skymundan av Tokyo, och guideböcker nämner staden alltför kortfattat. Jag tyckte Yokohama var vackert, modernt och har hur mycket som helst att ge. Att besöka Yokohama är helt enkelt ett måste på Japan resan!

I nästa del besöker jag Kawasaki för uppleva en minst sagt spektakulär arkadhall.

Tidigare delar:
En SEGA-nörd i Japan. Del 1: Arkadhallar i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 2: Spel och elektronikbutiker i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 3: Yokosuka. Shenmue på riktigt!
En SEGA-nörd i Japan. Del 4: Kyoto. Nintendos hemstad.
En SEGA-nörd i Japan. Del 5: Osaka: Joypolis, Den Den Town och Dōtonbori.
En SEGA-nörd i Japan. Del 6: Nagoya: Ōsu och Sakae distrikten.
En SEGA-nörd i Japan. Del 7. Tokyo: Ikebukuro och Shinjuku
En SEGA-nörd i Japan. Del 8. Tokyo: Nakano, Odaiba, Yoyogi och Sky Tree Town.Taggar: Sankeien Garden, Pikachu Outbreak, Pokémon Center, Landmark Plaza, Donguri, Yokohama World Porters, Namco, The Walking Dead, Hawaii, SEGA Yokohama Chukagai

« Till bloggen

Kommentarer

Rikard Halvarsson10 jan 2018q

Dina Japan-bloggar är så inspirerande att man vill åka tillbaka dit nu.
Trevlig läsning och sköna +bilder :)

Blir perfekt till nästa resa att läsa igenom allt igen och se vart man ska resa. Yokohama låter helt klart som ett bra resmål.

Axus27 jan 2018q

Riktigt kul att läsa dina Japan-bloggar, och måste verkligen åka till Yokohoma när jag väl lyckas ta mig till Japan. Blir ju inte lite sugen. :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.