Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

ZidaneIX

Registrerad: 9 aug 2010 16:38 Senaste besök: I går 21:23 Online: Nej

Stockholm ZidaneIX HippieVyse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En SEGA-nörd i Japan. Del 10. Kawasaki: Shenmue II på riktigt...nästan

ZidaneIX28 jan 2018 16:05584 visningarKommentera: 0 !Mellan Tokyo och Yokohama ligger Kawasaki. Här finns en sevärdhet som är ett måste för alla Shenmue II fans, spelhallen Warehouse Kawasaki, eller Anata No Warehouse som den heter på japanska (3-7 Nisshincho, Kawasaki, Kanagawa Prefecture 210-0024, Japan). Det är mycket lätt att ta sig dit, från Tokyo tar det bara ca 15 minuter med tåg. Välj södra utgången gå förbi Le Front varuhuset och sjukhuset, du är framme efter ca 5-10 minuters promenad.

Men vad har Kawasaki med Shenmue II att göra?
Där verklighetens Yokosuka är nästintill identiskt med spelets Yokosuka så skilde sig Hong Kong och Kowloon betydligt mer. Man Mo Temple finns på riktigt, likaså hotel Peninsula (även om det ligger på Kowloon). Shenmue II:s Kowloon liknar inte alls det som finns i verkligheten, inte heller ligger det på ett berg som i spelet.
Det beror på att det Kowloon vi får se i spelet är inspirerat av Kowloon Walled City.

Kortfattat var Kowloon Walled City var ursprungligen ett kinesiskt militärfort som faktiskt hade en mur. När Japan kapitulerade efter andra världskriget (Japan hade ockuperat Hong Kong) (Det var även under det japanska inflytandet som den sista delen av den faktiska muren försvann.) blev Walled City ett område som varken hamnade under brittiskt eller kinesiskt inflytande. Walled City utvecklades från 1950-talet och framåt till att bli det mest tätbebyggda området på jorden. Området styrdes av triader och hade opiumhandel, bordeller, hasardspel mm. Området hade i princip inga byggnadsregler vilket gjorde att många fattiga kunde bosätta sig där under svåra förhållanden. Övervägande delen av de boende hade dock ingenting med kriminella aktiviteter att göra. 1987 lades dock planer på att området skulle rivas vilket påbörjades mars 1993 och var helt rivet i april 1994. Som mest bodde ca 50000 människor där. Idag ligger Kowloon Walled City Park där Walled City låg förut.

Kowloon Walled City har dock levt vidare i populärkulturen. Taishiro Hoshino ville återskapa Kowoon Walled City vilket blev verklighet 2009 med Warehouse Kawasaki.

Warehouse Kawasaki är minst sagt en häftig upplevelse. Utsidan sticker verkligen ut bland övriga hus.
Väl inne möts man av imponerande realistiska detaljer, man har lyckats med att fånga känslan av Walled City.

Missa heller inte baksidan av Warehouse Kawasaki, som ser otroligt häftigt ut.Warehouse Kawasaki är en stor spelhall, förutom arkadspel och UFO catchers finns biljard, dart och medaljspel. Den har en föredömligt stor del med fightingspel och en annan fördel är att övervägande majoriteten av spelen endast kostar 50 ¥ per spel.Warehouse Kawasaki är tillsammans med Taito HEY och SEGA Joypolis den häftigaste spelhallen jag har varit på i Japan och jag kan varmt rekommendera ett besök.
Kolla gärna i nedanstående YouTube video om Warehouse Kawasaki:För den som har ytterligare intresse av Kowloon Walled City kan jag rekommendera den extremt omfattande boken City of Darkness Revisited av Greg Girard och Ian Lambot.

Warehouse Kawasaki har även diskuterats lite i Shenmue tråden:
http://loading.se/forum.php?thread_id=95694&page=17

Det var allt från denna Japan resa, som vanligt var det helt fantastiskt och jag längtar tillbaka!

Jag avslutar med några bilder av lite nördrelaterat som jag köpte under resan.

Tidigare delar:
En SEGA-nörd i Japan. Del 1: Arkadhallar i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 2: Spel och elektronikbutiker i Tokyo
En SEGA-nörd i Japan. Del 3: Yokosuka. Shenmue på riktigt!
En SEGA-nörd i Japan. Del 4: Kyoto. Nintendos hemstad.
En SEGA-nörd i Japan. Del 5: Osaka: Joypolis, Den Den Town och Dōtonbori.
En SEGA-nörd i Japan. Del 6: Nagoya: Ōsu och Sakae distrikten.
En SEGA-nörd i Japan. Del 7. Tokyo: Ikebukuro och Shinjuku
En SEGA-nörd i Japan. Del 8. Tokyo: Nakano, Odaiba, Yoyogi och Sky Tree Town.
En SEGA-nörd i Japan. Del 9. Yokohama: Chinatown och Minato MiraiTaggar: Kowloon Walled City, Shenmue II, Warehouse Kawasaki, City of Darkness Revisited

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.