Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lenk

28 Registrerad: 24 aug 2010 09:01 Senaste besök: I går 06:07 Online: Nej

https://www.youtube.com/channel/UC25VaqXKflj3v3xhjJyEJZA

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Re-Play - ETT GANSKA LINJÄRT SPEL

Lenk 19 nov 2017 14:5432 visningarKommentera: 0 !

Jag gör ett återbesök i klassikern Castlevania: Simon's Quest till NES!

Jag möter informativa bybor och går vilse i jakten på Draculas rester! Är det verkligen så kryptiskt som jag minns det...?

Re-Play är en videoserie där jag återbesöker spelminnen och spel från barndomen och undrar om de håller än idag.

Re-Play - ÅRETS SPEL-91

Lenk 11 nov 2017 09:40157 visningarKommentera: 1 !

I senaste Re-Play så dyker jag djupast ner i mitt minne och hittade spelet Werewolf: the Last warrior till NES. Ett väldigt UNIKT spel kan man säga.

Se mig kämpa mot...ja själva spelet egentligen. Varnar och ber om ursäkt för hög frustration!

Första intryck: Chrono Trigger

Lenk 25 sep 2011 17:07493 visningarKommentera: 4 !


Lagom till att hösten kommit igång på riktigt, så har jag såklart blivit krasslig och åkt på en förkylning. Det är väl inget direkt speciellt med det, men jag tappar lusten till att allt då. Förutom att knarka halstabletter och te, så blir det en del film, men det blir jag bara sömnig av. När jag tittade igenom spelhyllan, så kändes alla spel bara tråkiga. Men ville ha något att fördriva tiden med..
Så jag satte igång mitt Wii och gick in på Virtual Console. Då hittade jag något jag varit nyfiken på länge och som släpptes till VC i maj:
Chrono Trigger

Efter nedladdningen, så satte jag mig bekvämt i fåtöljen med en kopp té och drog igång spelet. Efter att ha spelat igenom mycket av Squaresoft's klassiska titlar, så kände jag igen mig ganska väl. Men något var annurlunda. Chrono Trigger är något helt eget och jag måste säga att jag har fallit direkt. Storyn fångade upp mig och mellan te-klunkningarna, så har jag njutit av varje sekund. Den grafiska stilen känns nästan lite före sin tid också. När jag kom ut i världen, så var min första tanke: Oj, vad snyggt..
Striderna har varit intressanta, även om jag inte har provat på det djupare än. Men det känns lite som en blandning av Secret of Mana och Final Fantasy. Inga random encounters! Oj, vad jag gillar och uppskattar det.
Konceptet med tidsresande känns spännande och var längesen ett JRPG fångat min uppmärksamhet på det här sättet.

Nu har jag visserligen bara spelat i ca en timme, så finns inte mycket att säga. Men det var mina första tankar och känns som att jag har mycket att se fram emot. Tror jag iallafall.

Att vara krasslig och förkyld känns inte så pjåkigt längre.Taggar: Retrospelat

Retrospelat: Metal Gear Solid

Lenk 23 sep 2011 17:47326 visningarKommentera: 1 !Innan jag började spela Metal Gear Solid, så hade jag hört väldigt mycket om det. Världens bästa spel, bästa spelet till playstation och liknande. Jag har genom åren tagit dessa ord med en axelryckning och bara låtit det vara. När vi skaffade ett Playstation hemma så var det fortfarande plattformsspel som gällde för mig och istället för Metal Gear Solid, så blev det titlar som Crash Bandicoot och Spyro the Dragon. Inte hade det heller hjälp att jag hade Metal Gear till NES och tyckte det var skit. Men nu, sisådär 13 år senare, så har jag äntligen spelat igenom det.

Jag måste säga direkt att jag är väldigt imponerad av Metal Gear Solid. När jag ser tillbaka på ett Playstation-spel, så känns grafiken lite utdaterad. Men Metal Gear Solid håller faktiskt än idag. Visst, grafiken är lite kantig och det är som att det ligger ett grynigt filter över, men det är fortfarande snyggt på sitt vis. Miljöerna är väldigt grå och hade gärna varierat, men samtidigt gav det en mysig stämning. Karaktärernas ansikten är lite livlösa, men det är begränsningarnas fel och förstör inte upplevelsen. Precis som Solid Snake, så är spelet en överlevare och har stått emot tidens tand.

Trots livlösheten i ansiktsuttrycken, så känns Metal Gear Solid väldigt levande i sitt berättande. Varje karaktär man träffar på är intressant och röstskådespeleriet tror jag är bland det bästa jag har hört. Man dras verkligen in i varje händelse och händelserna är många. Spelet är inte särskilt långt (jag tickade på strax över 10 timmar), men det är fyllt till max med starka ögonblick och actionscener att man inte tänker på längden alls. Det är allt från typiska hollywood-actionscener till lite djupare samtal mellan karaktärer. Karaktärerna växte med mig ju längre in jag kom i spelet och alla är minnesvärda. Även "statister" såsom soldaterna som patrullerade runt.

Jag nämnde i mitt första intryck att jag hade lite problem med kamera och kontroll i början. Det var som jag trodde. Jag var bara ovan vid båda. Men om man tittar på kontroll, så kunde den finslipats ytterst lite med något jag saknade. En förstapersonsvy, medans jag skjuter. Jag vet inte om det hade tillfört till gameplayet jättemycket, men jag saknade det vid flera lägen. Fast att behöva skjuta ner sina fiender var något jag lärde mig att undvika. Min annars "gå in och döda allt jag ser"-stil funkade inte så bra i det här spelet och gjorde att jag fick anpassa mig och det funkade bättre än förväntat.


Metal Gear Solid var en intressant resa. Jag tror att jag aldrig spelat något liknande. Ja, förutom NES-spelet då, men det ska man nog helst inte räkna in. Det här var en helt annan upplevelse. Känns som Hideo Kojima har verkligen tänkt till och jag tror att jag börjar förstå varför människor pratar så gott om honom. Kändes som han ville lura spelaren med lite händelser som snurra till det i huvudet och det lyckades han med mig flera gånger. Tänker inte berätta vad, men ni som spelat spelet förstår nog vad jag menar.
När jag satte i skivan, så visste jag inte vad som väntade. Jag hade bara somsagt hört goda ord om det. Men när eftertexten tillslut började rulla, så var jag fylld med obeskrivligt mycket känslor.
Kan faktiskt inte beskriva vad jag kände. Men en sak stod klart för mig.

Jag förstår nu. Jag förstår storheten med Metal Gear Solid. Det är en spelupplevelse jag alltid kommer att minnas.

Video: Kakariko Village i Minecraft

Lenk 13 sep 2011 21:38517 visningarKommentera: 9 !

I Minecraft gäller det att hålla sig sysselsatt och det gjorde jag verkligen i våras. Då byggde jag hela Kakariko Village från Ocarina of Time. Först själv och efter ett tag så hakade min kompis på också.
Här är äntligen videon på detta!

Tidigare inlägg

Första intryck: Metal Gear Solid

30 jul 2011 13:322

Man säger att första intrycket är viktigt, så jag tänkte börja dela...

Kärleken kan vara blind

16 maj 2011 14:186

Alla har något kärt som de är rädda för att förlora. Det kan vara...

YES! 100%! ... Så, vad nu då?

12 maj 2011 20:509

Det ultimata målet i ett spel är att klara det till 100 %. Vad jag...