Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lenk

29 Registrerad: 24 aug 2010 09:01 Senaste besök: 28 dec 2017 17:35 Online: Nej

https://www.youtube.com/channel/UC25VaqXKflj3v3xhjJyEJZA

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

YES! 100%! ... Så, vad nu då?

Lenk12 maj 2011 20:50317 visningarKommentera: 9 !

Det ultimata målet i ett spel är att klara det till 100 %. Vad jag förstått är det ett eftertraktat mål bland de flesta gamers och andra nöjer sig med att se sluttexten. Vare sig det gäller att ha plockat alla achivements, hittat alla hemligheter eller låst upp allt, så finns det inget skönare än att av avnjuta det man åstadkommit med. Men sen kommer efterfrågan: Vad gör man sen då?

Nyligen så nötte jag och min bästa vän spelet New Super Mario Bros Wii. och givetvis hade vi som mål att ta allt. Vi kämpade igenom värld efter värld och kollade efter alla starcoins och hemligheter. Det blev en resa av underhållning, samarbete och klurande. Och nästan lite blod, svett och tårar. Som när man t.ex. var riktigt nära en starcoin, men missade en plattform, trillade ner och brast ut "neeeej!!". Men när vi väl istället tog myntet, så flög händerna upp och det high-five'ades vilt. Min hand blev stundtals lite lätt röd.
Men vi fixade det till slut! Vi klarade ut det till 100 % och vad skönt det var!
Det var nästan med en lättnad man andades ut och tänkte tillbaka på resans gång. För det är som podcasten Retroresan säger att "målet är ingenting, resan är allt" och det stämmer ju. Men efteråt var jag såklart tvungen att fråga: "Jaha, vad nu då?"

Det självklara är att man ger sig på nästa spel. Men det är ändå tråkigt på ett sätt när ett spel tar slut, men samtidigt så måste det bli så. Det var därför jag lämnade spelet World of Warcraft och hela mmorpg-genren bakom mig. Ville ha ett slut. Sagor ska ta slut, så man kan få uppleva nästa. Och nej, det behöver inte alltid sluta lyckligt.

En god upplevelse eller saga tåls höras flera gånger. Även om det inte är samma sak som första gången.

« Till bloggen

Kommentarer

Morni12 maj 2011q

Stark gjort, det måste varit skönt när den sista 1% var tagen. Själv skulle jag aldrig orka nöta på och klara 100%, blir väldigt tröt på spelet efter ha spelat om samma bana ett antal gånger, för att klara allting.

Culture Vulture14 maj 2011q

Hm, detta inlägg var med i pollen på "det bästa som hänt loading under veckan". ^^

Lenk14 maj 2011q

Culture Vulture:

detta inlägg


Jo, jag vet! Otippat! :D

robiin14 maj 2011q

Mycket bra inlägg! Håller med dig, när det gäller achievements. Blir alltid lika glad när jag plockar den sista, men samtidigt känner jag alltid lite tomhet. "Jaha, vad nu då?", som du beskriver.

Culture Vulture14 maj 2011q

robiin:

Mycket bra inlägg! Håller med dig, när det gäller achievements. Blir alltid lika glad när jag plockar den sista, men samtidigt känner jag alltid lite tomhet. "Jaha, vad nu då?", som du beskriver.


Det är då man går och berättar för alla att man gjort det! Det förtjänar man faktiskt.

Lenk14 maj 2011q

Morni:

själv skulle jag aldrig orka nöta på och klara 100%


Jaså? Men det blir både lättare och roligare tillsammans med någon.

robiin:

Mycket bra inlägg! Håller med dig, när det gäller achievements. Blir alltid lika glad när jag plockar den sista, men samtidigt känner jag alltid lite tomhet.


Tackar! Jovisst är det så, men somsagt, tyvärr måste det ju ta slut någongång.

Anders Brunlöf:

+1!


:D. Det där inlägget kommer jag faktiskt ihåg, men minns inte att det hade liknande handling!

Anonym15 maj 2011q

Jag tror det är the Godfather: Blackhand Edition där man, när man köpt alla affärer o.dyl. i hela Manhattan, får 1 000 000 dollar. Till att göra vad? man har redan köpt allt som finns att köpa. Där kan man snacka om en ''Nu då?!''-känsla.

Lenk16 maj 2011q

Karking Azalus:

får 1 000 000 dollar. Till att göra vad? man har redan köpt allt som finns att köpa.


Det där var illa. Visst är det en belöning i sig, men man ska väl ha någon nytta av den? Eller är det showoff för att man har mycket stålar kanske?

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.