Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lenk

29 Registrerad: 24 aug 2010 09:01 Senaste besök: 28 dec 2017 17:35 Online: Nej

https://www.youtube.com/channel/UC25VaqXKflj3v3xhjJyEJZA

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Kärleken kan vara blind

Lenk16 maj 2011 14:18264 visningarKommentera: 6 !

Alla har något kärt som de är rädda för att förlora. Det kan vara småsaker eller något djupare. Om det är något jag är rädd för att förlora så är det synen. Det låter kanske dramatiskt, men att inte att få kunna se sin omgivning, tolka bilder eller se sina nära och kära är något jag inte skulle klara av. Jag "lider" av närsynthet där mina ögon blir lite svagare varje gång jag är hos optikern (vartannat år ungefär) och det gör inte saken bättre för rädslan. Det är egentligen inget att gå och tänka på för att det är ingen fara, men det händer att man gör det ändå. Något annat som jag verkligen inte vill förlora att se på är ju spel förstås. Alla sprites, animationer och snyggt uppmålade världar som man kan ta del av och njuta av att se på.
Häromdagen så hittade jag ett videoklipp på en forumtråd på Loading som fick mig att häpna. Klippet är om Terry Garrett, en blind kille i ungefär min ålder, som spelade igenom the Legend of Zelda - Ocarina of Time med att endast lyssna på omgivningen. Han spelar med trial and error-teknik, lär sig ljuden, memorerar och kör igenom det. Och så har han förstås lite programhjälpmedel som kan t.ex. läsa kommentarer. Eftersom ljud blir extra viktigt för honom, så blir spelvalet det också.
Här är ett klipp på när han spelar Oddworld: Abe's Exoddus och där han berättar om sitt handikapp och sitt spelande:

Jag blir rörd över hans färdigheter och hur han gör något som han tycker om, trots sitt handikapp. Samtidigt får jag nästan lite skuldkänslor över min rädsla. Han är en inspiration. Likaså alla andra som klarar av saker, trots svårigheter.
Även om man förlorat något så går allt. Bara man vill.

« Till bloggen

Kommentarer

4Degrees16 maj 2011q

Att det funkar i 2d-spel kan jag tänka mig för där kan man ändå typ gå 1 millimeter åt gången och peppra på alla knappar. Men ett 3d-spel som ocarina of time med rörlig kamera och dessutom utan surround-ljud känns inte särskilt sannolikt. Han måste ha haft någon som berättat vad han skulle göra första gången han spelade i alla fall.

Skulle vara intressant att se hur han går till väga första gången han spelar ett spel och inte bara spel som han kan utantill.

PassionPit16 maj 2011q

Han spelar ju fan bättre än mig.

Lenk16 maj 2011q

4Degrees:

Skulle vara intressant att se hur han går till väga första gången han spelar ett spel och inte bara spel som han kan utantill.


Håller helt med!

PassionPit:

Han spelar ju fan bättre än mig.


Mig med. :(

pixel417 maj 2011q

Up for "Veckan Som Gått"!

För det här var intressantare än ditt förra inlägg :)

pixel417 maj 2011q

pixel4:

intressantare


... mer intressant...

Heter det visst.

Lenk18 maj 2011q

pixel4:

Up for "Veckan Som Gått"!

För det här var intressantare än ditt förra inlägg :)


Tack så mycket! Men kommer snart ett MER intressant. Tror jag. :D

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.