Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lenk

29 Registrerad: 24 aug 2010 09:01 Senaste besök: 28 dec 2017 17:35 Online: Nej

https://www.youtube.com/channel/UC25VaqXKflj3v3xhjJyEJZA

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Första intryck: Metal Gear Solid

Lenk30 jul 2011 13:32446 visningarKommentera: 2 !

Man säger att första intrycket är viktigt, så jag tänkte börja dela med mig av det under mitt retrospelande. Jag har börjat spela Metal Gear Solid till Playstation.

Smygande har aldrig varit riktigt min grej. Jag har alltid varit den som rushat och slaktat mig fram genom spel. I t.ex. Ocarina of Time hade jag väldiga problem att ta mig in till slottet. I Metal Gear Solid är det inte annurlunda.
Så när jag börjar spela är det som att kasta en som inte kan simma ner i en pool. Smygandet börjar direkt och jag får, som väntat, problem att bara ta mig igenom första segmentet. Soldater till höger och vänster samtidigt som jag försöker lära mig kontrollen och hur spelet funkar. Efter ett antal Game Over börjar jag få till det och kunde ta mig vidare. Bara det kändes som en bragd.

I spelets inledande händelser har jag blandade känslor. Ja, Metal Gear Solid är ganska tidig 3D och det märks, men det är väldigt snyggt för sin tid. Av det jag sett är det inget jag stört mig på grafiskt. Men finns andra saker har jag stört mig på. Kontroll och kamera. Kontrollen känns lite jobbig just nu, men blivit bättre och det är väl bara ovana det handlar om mest. Men kameran däremot vet jag inte riktigt hur jag ska känna. På ett sätt känns den kontrollbar och samtidigt inte, kan vara ovana där med. För tidigt att säga än så länge.
Men jag är imponerad hittills. Det är nervkittlande att smyga och gömma sig för soldater. Det blir som kurragömma när man var liten. Sedan när man lyckats att ta sig fram, så kommer en cutscene som taget direkt från hollywood med imponerande röstskådespelare. Det är väldigt skönt att bara släppa kontrollen och bara titta på vad som sker. Det leder till en fin balans mellan action och lugn.

Det var mitt första intyck och nu ska det spelas vidare. Men jag suger på kurragömma, så hur ska det här gå? Det återstår att se.Taggar: Retrospelat

« Till bloggen

Kommentarer

Anonym30 jul 2011q

Lycka till! Jag spelade spelet först 2003, ett av de första jag körde på min då nyinköpta PS2 (ägde aldrig första generationen, tur på bakåtkompabiliteten), och jag älskade så fantastiskt mycket. Tyckte budskapet, idealismen var så vacker, och grafiken är trots spelets ålder väldigt vackert, det där som ser ut som ett kornigt filter och karaktärernas frusna ansiktsuttryck som skulle påminna om noh-masker, yeah, jag tycker fortfarande det är ett av de stiligaste spelen jag spelar. Hoppas du får mycket kul med detta (ser man till spelets korta längd borde du nästan klarat av det nu men det finns ju alltid mer att göra).

Lenk31 jul 2011q

Wristcutter: Tack så mycket! Känner igen allt du tar upp.
Men något jag fascineras av också är hur smart och välgjort gameplayet är (knacka väggar.. :D).
Haha jo, har haft annat att göra så har kommit en bit efter första bossen bara.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.