Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Lenk

29 Registrerad: 24 aug 2010 09:01 Senaste besök: 28 dec 2017 17:35 Online: Nej

https://www.youtube.com/channel/UC25VaqXKflj3v3xhjJyEJZA

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Retrospelat: Metal Gear Solid

Lenk23 sep 2011 17:47413 visningarKommentera: 1 !Innan jag började spela Metal Gear Solid, så hade jag hört väldigt mycket om det. Världens bästa spel, bästa spelet till playstation och liknande. Jag har genom åren tagit dessa ord med en axelryckning och bara låtit det vara. När vi skaffade ett Playstation hemma så var det fortfarande plattformsspel som gällde för mig och istället för Metal Gear Solid, så blev det titlar som Crash Bandicoot och Spyro the Dragon. Inte hade det heller hjälp att jag hade Metal Gear till NES och tyckte det var skit. Men nu, sisådär 13 år senare, så har jag äntligen spelat igenom det.

Jag måste säga direkt att jag är väldigt imponerad av Metal Gear Solid. När jag ser tillbaka på ett Playstation-spel, så känns grafiken lite utdaterad. Men Metal Gear Solid håller faktiskt än idag. Visst, grafiken är lite kantig och det är som att det ligger ett grynigt filter över, men det är fortfarande snyggt på sitt vis. Miljöerna är väldigt grå och hade gärna varierat, men samtidigt gav det en mysig stämning. Karaktärernas ansikten är lite livlösa, men det är begränsningarnas fel och förstör inte upplevelsen. Precis som Solid Snake, så är spelet en överlevare och har stått emot tidens tand.

Trots livlösheten i ansiktsuttrycken, så känns Metal Gear Solid väldigt levande i sitt berättande. Varje karaktär man träffar på är intressant och röstskådespeleriet tror jag är bland det bästa jag har hört. Man dras verkligen in i varje händelse och händelserna är många. Spelet är inte särskilt långt (jag tickade på strax över 10 timmar), men det är fyllt till max med starka ögonblick och actionscener att man inte tänker på längden alls. Det är allt från typiska hollywood-actionscener till lite djupare samtal mellan karaktärer. Karaktärerna växte med mig ju längre in jag kom i spelet och alla är minnesvärda. Även "statister" såsom soldaterna som patrullerade runt.

Jag nämnde i mitt första intryck att jag hade lite problem med kamera och kontroll i början. Det var som jag trodde. Jag var bara ovan vid båda. Men om man tittar på kontroll, så kunde den finslipats ytterst lite med något jag saknade. En förstapersonsvy, medans jag skjuter. Jag vet inte om det hade tillfört till gameplayet jättemycket, men jag saknade det vid flera lägen. Fast att behöva skjuta ner sina fiender var något jag lärde mig att undvika. Min annars "gå in och döda allt jag ser"-stil funkade inte så bra i det här spelet och gjorde att jag fick anpassa mig och det funkade bättre än förväntat.


Metal Gear Solid var en intressant resa. Jag tror att jag aldrig spelat något liknande. Ja, förutom NES-spelet då, men det ska man nog helst inte räkna in. Det här var en helt annan upplevelse. Känns som Hideo Kojima har verkligen tänkt till och jag tror att jag börjar förstå varför människor pratar så gott om honom. Kändes som han ville lura spelaren med lite händelser som snurra till det i huvudet och det lyckades han med mig flera gånger. Tänker inte berätta vad, men ni som spelat spelet förstår nog vad jag menar.
När jag satte i skivan, så visste jag inte vad som väntade. Jag hade bara somsagt hört goda ord om det. Men när eftertexten tillslut började rulla, så var jag fylld med obeskrivligt mycket känslor.
Kan faktiskt inte beskriva vad jag kände. Men en sak stod klart för mig.

Jag förstår nu. Jag förstår storheten med Metal Gear Solid. Det är en spelupplevelse jag alltid kommer att minnas.

« Till bloggen

Kommentarer

Sabaku_Kyuu23 sep 2011q

Klokt av dig att ta tag i denna klassiker som ligger i absoluta toppen av mina favoritspel, och skönt att höra att folk fortfarande börjar med det här spelet istället för nyversionen på Gamecube som jag fullständigt avskydde.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.