Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Notorious Gamer

20 Registrerad: 18 sep 2010 22:26 Senaste besök: I går 21:08 Online: Nej

Uppsala

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

NintendoGuy12 Minns Wii!

Notorious Gamer 7 dec 2012 20:03279 visningarKommentera: 2 !

Då var det dags, efter 6 år så är det nu dags för Wii U. Det betyder alltså att Wii ska sluta med spel. Det innebär alltså ingen nytt Zelda, Mario, Pokemon eller andra spel. Jag minns Wii vilket var min favorit konsol. Här är hur jag minns Wii.

Det var runt slutet av Juni 2008 det började. Jag köpte en Kalle Anka tidning där man kunde vinna ett Nintendo Wii med Wii Sports och Super Smash Bros. Brawl. Jag tävlade såklart och försökte vinna, jag åkte till Turkiet den 27:e Juni vilket var Brawls release date. Jag ringde nästan hela tiden hem och frågade om jag hade vunnit. Jag fick alltid svaret Nej så blev besviken, när jag åkte hem den 14 Augusti så fick jag en present av min pappa. Guess what it was, om ni tror att det är Wii så säger jag No, det var Wii Fit. Min pappa kan typ inget om spel och sånt så han köpte bara Wii Fit med Balans brädan. Nästa dag så går jag runt i byn jag bor i och träffar en kompis som också gillar Nintendo. Vi går in till han och spelar lite Brawl, det spel han ville ha mest var Pokemon Battle Revolution vilket han fick typ 1-2 veckor efter. Den 13 September åkte jag till Ica Maxi så köpte jag en SSBB kopia och blev ganska glad. Låste upp Ness direkt, var ganska keff då men blev bara bättre och bättre. And thats how jag fick Wii med Wii Fit och SSBB.


Senare samma år så fick jag en julklapp, den julklappen var Pokemon Battle Revolution vilket jag spelade ganska mycket. Spelade Online på det så himla mycket. Det var när man kallade det för Nintendo Wi-Fi Connection istället för Nintendo Network like a baoss. Som tur hade jag ett DS Lite med Pokemon Diamond så jag skickade alla mina bästa Pokemon frå Diamond till BR och blev mycket bättre på Online och vann rätt många matcher. Fast började tröttna när jag mötte Japaner, främst av allt dom som har legendariska som Darkrai. Så jag gav inte upp men spelade sällan, lyckligtvis så kan man köra med en kompis så då gjorde jag det och vann som vanligt men var nära att förlora. Och så var det dags för 2009, jag fick spelet Kung Fu Panda till Wii då och spelade det ganska mycket och hade det skoj. Spelade inte mycket Multiplayer utan spelade story mer men det var kul att spela med en kompis och äga skiten ur en. Spelet är såklart kort och bara har 13-14 banor på spelet men dom banorna kan faktiskt vara roliga... för småttingar. Så det blev inte lika kul men hade det ändå skoj med det.


Senare så fick jag spelen Harry Potter 5 och Wing Island, Harry Potter var roligare att spela men båda var ändå lite tråkiga och Harry Potter 5 kan absolut inte klassa Harry Potter 2. Jag skaffade sen inte ett spel tills Julen 2009 då jag fick mitt underbara New Super Mario Bros. Wii. Jag hade decisions mellan den, Wii Fit Plus, Mario & Luigi 3 och Super Mario 64 DS och ni vet såklart vilken jag valde. Samma dag som jag fick den var min kompis hemma så vi satte på spelet och började spela och ha ganska skoj. Det var en ny favorit av mig då och jag slutade nästan aldrig spela. 2010 lyckades jag få tillbaka mitt Internet(Vilket försvann 2009) så det första jag gjorde var Connection Ambassador Promotion med en gammal vän. Jag laddade ner Punch-Out!! och spelade det. Det var faktiskt ganska kul och spelade det ganska mycket, men senare samma månad(Januari) så jag gjorde jag Connection Ambassador igen men den här gången var det Super Mario Bros. 3 jag laddade ner, det var ett av det roligaste. Mitt 3:e Virtual Console fick jag på min födelsedag och det spelet var Ocarina Of Time som jag fick av repli, jag älskade det så mycket och spelade det nästan hela tiden och hade det jätteroligt att spela och blev Adult Link på 3-4 timmar.


Nu passerar jag till 2011 istället, 2011 var lite stort Wii år för mig, laddade ner massor med VC inc. Majoras Mask och Super Mario 64. Men det bästa med konsolen då var The Legend Of Zelda: Skyward Sword. Skyward Sword är det näst bästa spelet till Wii enligt mig(Bara efter Brawl). Jag bokade Limited Edition med guld kontroll och CD skiva med låtar. Som jag skrev i ett gammalt blogginlägg såklart, fick spelet på release dagen då och kunde inte spela så mycket för min syrra använde teven med sina kompisar till 22:00 så fick spela lite bara men sen fick jag till slut spela. Har en teve i mitt rum nu så jag kan spela allting där. Nu, år 2012 så går det inte lika bra för Wii än förut. Det enda spelet till Wii jag fick då var Super Paper Mario vilket jag fick av byte. Jag gjorde också Connection Ambassador Promotion en sista gång med en vän som lyckades skaffa Wi-Fi efter 2 år. Jag laddade ner Super Mario RPG och han ladda ner Zelda II i think. Har inte spelat så mycket Super Mario RPG men ändå. Men bäst är Netflix, fixade gratis grejen som var 1 månad. Men det gjorde jag den 4:e november så nu har jag inte gratis funktion längre. Dom enda filmerna jag har kollat är Superman: The Movie, Ali, Who Framed Roger Rabbit och Halloween. Kollade mest på The Boondocks vilket är ett av mina favoritserier.


Så, då var det dags. Att ta farväl för Wii och säga hej till Wii U som kommer nog få bättre spel än Wii. Eller ahh, Wii har Super Mario Galaxy 1 & 2, Zelda SS och TP och fler men ändå så Wii, vi kommer sakna dig och aldrig kommer glömma bort dig även om Wii U kommer och ersätter dig.

« Till bloggen

Kommentarer

repli 7 dec 2012q

Trevlig historia! :) Men du skrev aldrig att du skaffade TP eller Galaxy-spelen?

Notorious Gamer 7 dec 2012q

repli:

Trevlig historia! :) Men du skrev aldrig att du skaffade TP eller Galaxy-spelen?


Meeh, long story short.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.