Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Notorious Gamer

19 Registrerad: 18 sep 2010 22:26 Senaste besök: I dag 15:36 Online: Nej

Uppsala

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Mina topp 10 favorit filmer - En bättre lista!

Notorious Gamer15 nov 2014 13:56988 visningarKommentera: 1 !

Jag älskar filmer, lika mycket som spel faktiskt. Jag ska ranka min topp 10 favorit filmer. Jag har gjort 2 listor om mina favorit filmer men efter att jag har kollat på dom igen så skäms jag lite att jag delade med dom 2 listorna här. Don't worry, denna lista är bättre. Om en film ni älskar inte är med, klaga inte. Detta är min personliga lista.

10. The Shawshank Redemption

Denna film ligger 1:a på IMDb Topp 250 lista, den är väldigt bra. Det kan jag säga, men den bästa filmen? Njaaa, den är skitbra men inte min favorit film. Finns 9 andra filmer jag gillar mer men denna film är stark. Den är väldigt underhållande och väldigt underbara skådespelare och imponerande scener. En stor inspiration.

9. Taxi Driver

Filmen som gjorde Martin Scorsese väldigt känd även om han inte fick nån Oscar nominering. Detta kan man säga är bland dom mest inspirerande filmerna någonsin. Till och med Hideo Kojima älskade denna film. Taxi Driver är en epic film som en filmälskare måste se. Vi får se underbara roller från Robert De Niro och Jodie Foster. Se den!

8. Dead Poets Society

Vänta lite, varför lägger du Dead Poets Society före Taxi Driver och Nyckeln till Frihet? Jag vet jag vet, folk älskar dom 2 mer men jag gillade denna rätt mycket. Anledningen är att jag blev glad rätt ofta när jag såg denna. Speciellt Robin Williams roll (Som är min favo Robin Williams karaktär) som gjorde en underbar roll som läraren Keating. En sån lärare vill jag verkligen ha. Den hade lite sorgliga moments också vilket fick mig. R.I.P Robin Williams! <3

7. The Dark Knight

Den bästa superhjältefilmen som finns. The Dark Knight är mörk, underhållande och... så jävla bra. Man kan inte glömma Heath Ledgers underbara roll som The Joker. Bland filmhistorians bästa roller någonsin. Ledger förtjänar sin Oscar, synd bara att han dog innan filmen kom ut. Christopher Nolan har gjort ett jävligt bra jobb och ser verkligen fram emot hans nya film Interstellar.

6. A Clockwork Orange

Detta är en speciell film, den är... konstig. Och jag gillar verkligen konstiga filmer. Denna var rätt mörk samt jävligt underhållande. Denna film var ganska kontroversiell, nu har den dock typ ingen effekt. Finns värre filmer nu. A Clockwork Orange är en jävligt bra film med underhållande scener och underbar musik från Beethoven. I like that.

5. Pulp Fiction

Av alla filmer Quentin Tarantino har gjort, detta är såklart den bästa. Den här var verkligen underhållande, den var rolig också då och då. Nånting Tarantino är bra på, blanda ihop våld med komedi. Pulp Fiction är verkligen värt att se, älskar verkligen skådespelarna i denna film. John Travolta, Samuel L. Jackson, Bruce Willis och Uma Thurman. Deras roller är underbara.

4. Scarface

Denna film är extrem, den är asbra. Al Pacinos bästa film för fan, tror verkligen inte att han har gjort en bättre. Scarface är lagom våldsam. Jävligt underhållande, en film man måste se... Okej, om man vill. Scarface är tjaaa, inte så värst weird. Kanske liiiiite, men som sagt. Jag gillar konstiga filmer, även om jag tyckte Scarface inte var så weird så gillade jag den ändå grovt mycket.

3. Goodfellas

Den bästa filmen Scorsese har gjort och den bästa gangster filmen och min tredje favorit film. Goodfellas (Även känd som Maffiabröder i Sverige) är en klassiker, Joe Pescis roll är underbar, snubben förtjänar sin Oscar. Den är jävligt underhållande och verkligen en grym film som man bara måste se.

2. Rocky

Det fanns en tid när jag verkligen tjatade om hur mycket jag älskade denna film. Jag gör det fortfarande men det är inte min favorit film. Finns en film jag tycker är bättre. Denna boxning film är verkligen underhållande, filmen har väldigt bra musik från Bill Conti och underbara roller från Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young och fler. Vi fick 5 uppföljare till denna film, däremot dom enda som är bra är Rocky II och Rocky Balboa.

1. The Good, the Bad & the Ugly

Och min favorit film är Sergio Leones klassiska film. The Good, the Bad & the Ugly. Denna är 1:a för denna film tråkade aldrig ut mig, jag satt hela tiden och stirrade skärmen och undrade vad som skulle hända. Dessutom, musiken... är helt underbart. Bästa film musiken ever, rollerna är också väldigt underbar. Speciellt Clint Eastwood och Eli Wallach. Eli Wallach roll som Tuco the Ugly är min favorit. Denna film är helt underbar och jag rekommenderar att ni ser den.

Ja, det var det. Nu har ni sett min lista till mina favorit filmer just nu.

Då ses vi med fler bloggar!

/Nintendoguy12

« Till bloggen

Kommentarer

Alexander Leijon20 nov 2014q

Bra lista! Kul med Den Gode den onde den fule. Håller den som 1a även över mina favoriter. Kan tipsa om interstellar som går på bio.. Bästa filmen av Christopher Nolan, faktiskt bättre än Batman trilogy.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.