Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Notorious Gamer

20 Registrerad: 18 sep 2010 22:26 Senaste besök: I går 21:08 Online: Nej

Uppsala

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Jag gillade Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance), varför?

Notorious Gamer 2 maj 2015 17:511181 visningarKommentera: 5 !

Iår på Oscarsgalan så vann filmen Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance) bästa film. Jag tyckte att den förtjänar priset. Men jag har också hört en del som inte gillade denna film och tyckte den var för konstig. Jo, den är konstig men come on. Filmen är hittils min 8:e favorit film. Jag har till och med Birdman bilden från postern som omslagsbild här. Här är några anledningar till att jag gillar filmen (Spoilers kan finnas):

Väldigt bra gjort

Det mest speciella med filmen var hur den var redigerat. Dom filmade filmen som en vanlig filmen men dom gjorde så det ser ut som att dom har filmat hela filmen med bara en take. Så det ser ut som att kameran aldrig pausar. Det är sjukt imponerande.

Skådespelarna

Skådespeleriet i denna film är briljant, ett av 2014s bästa karaktärer från en film. Allra störst som imponerar är Michael Keaton för sin roll som Riggan Thomson/Birdman. En imponerande roll.

Riggan pratar med Birdman

Min allra favorit scen från filmen är när Riggan vaknar på morgonen och börjar gå medans han pratar med sig som en ung Birdman. Jag gillade denna scen grovt mycket, mest pågrund av dialogerna och på sättet den är filmat. Kan vara lite komiskt också.

Mörk och konstig!

Jo, en del vet att detta är en konstig och en dark comedy film. Jag är ärlig nu, jag seriöst älskar konstiga filmer. Helt seriös, älskade Fight Club och A Clockwork Orange. Birdman kan vara mörk sometimes också men även jävligt konstig. Slutet kunde vara rätt konstig också men aja.

SoundtrackenDetta är en speciell grej med filmen, filmen har lite musik med olika instrumenter. Annars har filmen nästan bara en soundtrack med bara trummor. Och jag gillar det, får mig att bli mer intresserad av filmen ibland.

Denna film är en jävligt stor inspiration om jag börjar hålla på med filmer

Och detta är en stor anledning, allting sammanlagt. Skådespeleriet, sättet det är redigerat, dialogerna, musiken och fler. Detta får mig bara att bli mer sugen på att göra filmer. Jag har en idè där jag har tagit inspiration från denna och Fight Club. Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance) är en väldigt inspirerande film för min del.Alejandro González Iñárritu har gjort en väldigt väldigt bra film.

Det var allt, va tycker du? Har du sett Birdman? Förtjänade den Oscarn för Bästa Film?

Ser man på, vi kommer ses med fler bloggar!

/Notorious Gamer

« Till bloggen

Kommentarer

repli 2 maj 2015q

Har inte sett den, men vill det definitivt! Blev inte mindre sugen av att läsa det här heller. :)

Notorious Gamer 2 maj 2015q

repli:

Har inte sett den, men vill det definitivt! Blev inte mindre sugen av att läsa det här heller. :)


Se den, den är väldigt underbar.

Det är nästan en superhjälte film. Nästan.

Robin Pettersson 2 maj 2015q

Jag gillade Birdman. Den har som du säger riktigt bra dialoger, och det kan bära en film helt självt. The Sunset Limited är ett bra exempel på detta(ett rum, två killar och en massa prat).

Martin Barreby 3 maj 2015q

Bra film, helt klart. Otroligt snyggt gjord!

Så lustigt när jag och sambon kollade igenom foton från våran New York resa 2013. Vi var och såg Phantom of the Opera på the Majestic som ligger på andra sidan gatan där dom spelade in Bird Man, och vi såg då, och tänkte väl inte mer på det sen, att Michael Keaton var med i nått på Broadway då hans nuna var på bilder där.

Sen har vi ju glömt bort det men såg det igår på bild och kollade upp det, och då hade dom spelat in filmen bara veckorna innan vi va där, så det var ju bara rekvisitan som satt kvar. :)

Nicke Karlsson 9 maj 2015q

Lätt en av de bästa filmer jag har sett på länge! Så fräsch och träffade rakt i hjärtat med det sköna trumkompet och det helt magiska kameraarbetet.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.