Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Notorious Gamer

20 Registrerad: 18 sep 2010 22:26 Senaste besök: I dag 08:56 Online: Nej

Uppsala

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Dom 5 bästa rapalbumen!

Notorious Gamer20 aug 2015 20:331626 visningarKommentera: 0 !

Hip-Hop (Eller rap som man kan kalla det) är en musikgenre som inte är för alla. Mest för att dom flesta kan nåt som en del finner våldsamt eller respektlös. Men ändå kan man inte sluta lyssna på det. Jag ska ranka mina 5 favorit rap album. Detta är album jag älskar, inte 5 album som har rankats med höga betyg. Kommer också ta 1 artist per album. Nu kör vi.

5. My Beautiful Dark Twisted Fantasy
Artist: Kanye West
År: 2010
Bästa låt: Runaway

Kanye West har gjort en hel del grejer som många finner kontroversiellt. Det värsta är Taylor Swift incidenten där han fick mycket skit. Kanye släppte denna album som en comeback. Han lyckades inte bara bli omtyckt igen utan han skapade också ett album med sjukt höga kritik och underbara låtar med mörk text och grymma beats. Kanye lyckades stort den här gången.

4. The Marshall Mathers LP
Artist: Eminem
År: 2000
Bästa låt: Stan

Eminem har gjort många bra album, men The Marshall Mathers LP är hans bästa. Med en hel del mörka låtar, otroligt bra gjort och fantastisk rappande av Em. Eminem har verkligen gjort ett album man kan kalla ett av världens bästa album. Stan speciellt är en klassiker.

3. To Pimp A Butterfly
Artist: Kendrick Lamar
År: 2015
Bästa låt: i

Kendrick Lamar släppte albumet good kid, m.A.A.d city år 2012. Ett fantastiskt rapalbum... men han lyckades göra nåt iår. Släppa ett album som besegra det albumet. To Pimp A Butterfly är nånting helt annat, rap blandat med jazz, funk och fler. Låtarna är starka och sjukt bra gjort. Kommer Lamar göra ett bättre album? Det vet vi inte men det krävs mycket för att göra det eftersom detta album är magisk.

2. Life After Death
Artist: The Notorious B.I.G
År: 1997
Bästa låt: Sky's The Limit

Life After Death är inte ett album man bara "Aha, han sjunger bara om färgade människor eller om nakna tjejer". Life After Death är en klassiker inom hip-hop världen. Ready To Die är en klassiker också men Life After Death är enligt mig ett mycket bättre album, sjuka beats och stark text. Biggie hann inte se albumet släppas innan hans död men han släppte ett album som vi hip-hop fans alltid kommer komma ihåg.

1. All Eyez On Me
Artist: 2Pac
År: 1996
Bästa låt: Life Goes On

All Eyez On Me är ett mästerverk, jag tänker inte neka det. Jag kan inte neka det. Detta var Pacs sista album innan hans död. Det har kommit väldigt många album efter hans död men ingen av dom är lika stark som denna. Otrolig text på alla låtar, låtarnas beats är jävligt bra gjort. Pac har alltid gjort ett fantastiskt jobb men detta bevisar att han verkligen är en grym rappare.

Det var allt för denna, vilka rapalbum är eran favoriter?

Honourable mentions: The Marshall Mathers LP av Eminem, Straight Outta Compton av NWA, good kid, m.A.A.d city av Kendrick Lamar, The College Dropout av Kanye West, The Blueprint av Jay-Z, Tha Carter III av Lil Wayne, Illmatic av Nas, Ready To Die av The Notorious B.I.G, Me Against The World av 2Pac, Stankonia av OutKast.

Ser man på, vi kommer ses med fler bloggar!

/Notorious Gamer

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.