Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Notorious Gamer

20 Registrerad: 18 sep 2010 22:26 Senaste besök: I dag 14:15 Online: Nej

Uppsala

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

The Legend of Zelda Wii U... NX

Notorious Gamer27 apr 2016 16:061824 visningarKommentera: 18 !

Då vart det bekräftat, NX släpps Mars 2017 och att det är en hemkonsol. Länge har vi viljat få veta om NX och om vad det är. Nu vet vi att det är en hemkonsol och den släpps 3 månader efter 2016s slut

...

Det var inte allt.

2014 visades nya Zelda Wii U för första gången, kommer ni ihåg det? När käken nådde golvet och vi var helt mållösa. Spelet bekräftades för en 2015 release. Då trodde jag att Nintendo skulle få ett toppen år det året och att det skulle vara bättre än 2014.

2015 kom, startades starkt med Majoras Mask 3D... men vad i?

Våren 2015 så meddelade Nintendo att Zelda Wii U har blivit försenat till 2016 och att det inte blev nåt nytt Zelda det året. 2015 vart kanske Nintendos sämsta år på jättelänge även om Splatoon släpptes och blev ett av konsolens bästa. 2014 var fortfarande mycket ett starkare år. Vi var tvungna att vänta till 2016.

Super Smash Bros. for Wii U är ett exempel på spel Nintendo släppte 2014 som hjälpte dom att vara ett av spelvärldens starkaste det året

Idag är det den 27:e April 2016, fjärde månaden på 2010-talets sjätte år. Och idag hände det nånting väldigt annorlunda. Just den här dagen, denna lilla speciella, kalla, regniga Onsdag.

NX bekräftades för en Mars 2017 release som jag sa innan... Nintendo var inte klara. Jag gick in på Facebook och såg en kompis tagga mig på ett inlägg där detta bekräftades. Då gick jag sen in på Loading för att se om detta var sant. Det var det och jag vart väl glad då jag planerar att skaffa konsolen... men sen såg jag en nyhet som inte förstörde min dag eller min hype för NX men det är nåt som inte gjorde mig glad alls. En nyhet som bara... nej, bara nej.

The Legend of Zelda har blivit försenat till 2017, för då släpps även NX. Det betyder att det inte är längre är Zelda Wii U bara. Nu är det även Zelda NX. Nintendo gör en Twilight Princess och ska släppa nästa Zelda till båda konsolerna. Däremot vet vi inte om spelet släpps på båda konsolerna samtidigt men jävligt stor chans att det händer.

The Legend of Zelda är påväg till Wii U och NX år 2017.

Vi fick se en artwork av Link idag, that i can accept

2013 köpte jag mitt Wii U tillsammans med New Super Mario Bros. U och Batman: Arkham City Armoured Edition. Allra största anledningen till konsolköpet var Super Smash Bros. for Wii U och The Legend of Zelda.

Snart 3 år har gått sen mitt köp och en av dom har kommit ut, för 2 år sen snart faktiskt. Kommer ihåg den dagen som om det var för 2 veckor sen. Men det andra, orsak nummer två som fick mig att köpa Wii U. Vart är den?

Zelda hade inte ens visats upp när jag skaffa Wii U men det räckte med att säga att det kommer till Wii U så jag var tvungen. Spelet visades upp ett år efter.

Och idag fick jag reda på att bara ett spel var anledningen till mitt Wii U köp nu. Visst kommer spelet fortfarande till Wii U men samtidigt kommer det till NX. Och jag ska skaffa NX, det betyder även att jag kommer skaffa det till den konsolen också... för bättre kvalitet.

Kanske överdriver lite, vem vet. Men en stor anledning till att pengarna gick till Wii U var detta spel. Men att det även kommer till konsolen som kommer ersätta Wii U när den dör. Det gör mig arg för nu kommer jag spela Zelda på det istället. Fast det är då om jag skaffar konsolen samtidigt som spelet släpps eller innan spelets släpp om det ej är ett releasespel. Annars blir det Wii U köp.

Spelet som skulle hjälpa mitt 2016 spelande bli bättre blev nu jättesvag. När det kommer till spel som faktiskt är spelbara så är Nintendo dom man kan lita på. För det mesta för Zelda Wii U är nu det enda spelet jag faktiskt vågar att köpa på release... tillsammans med South Park: The Fractured But Whole

2016 kanske blir som 2015, kanske till och med bättre. Men jag har en stor känsla att detta år kommer också bli svagt för dom.

Nintendo, jag älskar er, jag älskar spelen ni har släppt, jag älskar era spelserier, musik och fler. Men Nintendo, ibland gör ni mig tokig. </3


Vi kan glömma bort denna bild/video då.

Ser man på, vi kommer ses med fler bloggar!

/Notorious Gamer

« Till bloggen

Kommentarer

oscarn27 apr 2016q

Det största problemet, som jag ser det, är inte att Zelda eller NX blir försenade, utan att både Wii U och 3DS saknar intressanta spelsläpp under 2016. Nu när Star Fox är släppt (har inte köpt det än), är Pokémon Sun & Moon de enda spelen till båda formaten som jag ser fram emot.
2015 var svagt och Nintendo släppte en hel drös spel som jag bäst kan beskriva som utfyllnad. Tyvärr ser 2016 ännu sämre ut.

Notorious Gamer27 apr 2016q

oscarn:

Wii U och 3DS saknar intressanta spelsläpp under 2016. Nu när Star Fox är släppt (har inte köpt det än), är Pokémon Sun & Moon de enda spelen till båda formaten som jag ser fram emot. 2015 var svagt och Nintendo släppte en hel drös spel som jag bäst kan beskriva som utfyllnad


Meh, jag har Smash Bros på båda, det räcker för mig nu när Zelda kommer till NX också. Annars får jag iår för det mesta nöja med med PC spelande.

Ingen hype för Sun & Moon än men det kan ändras. Dock får vi se för har tappat helt för Pokémon hype.

2016 kan bli sämre, eller det lär det nog.

lonian28 apr 2016q

Köpte även jag wiiu främst för zelda u. Jag hade tänkt att vänta med köpet men då windwaker hd släpptes så slog jag till, då jag ej tidigare spelat ut det. Månaderna och åren gick. I efterhand inser jag att kanske jag skulle sålt konsolen efter genomspelningen av windwaker, men har ju kört lite andra oväntade spel också som pikmin 3 vilket jag blev positivt överraskad över. Wiiu är ändock min sämsta konsol jag ägt i mitt liv.

|Berra|28 apr 2016q

Wii U kommer tyvärr att dö snabbare än någon annan konsol tidigare i historien. Det värsta är att kanske många spel inte ens kommer fungera i framtiden, tänker på onlinespel som SSBM; Mario Kart 8 och Splatoon som troligen kommer få remakes på NX och Nintendo lägger då ner servrarna för dessa spel på Wii U om 1 år eller 2.
.
Skulle inte alls förvåna mig om dessa 3 spel kommer finnas redan vid releasen av NX i upphottade versioner. Vi som köpt spelen på skiva lär förmodligen kunna glömma att Nintendo erbjuder oss någon slags rabatt.

|Berra|28 apr 2016q

Wii U kommer tyvärr att dö snabbare än någon annan konsol tidigare i historien. Det värsta är att kanske många spel inte ens kommer fungera i framtiden, tänker på onlinespel som SSBM; Mario Kart 8 och Splatoon som troligen kommer få remakes på NX och Nintendo lägger då ner servrarna för dessa spel på Wii U om 1 år eller 2.
.
Skulle inte alls förvåna mig om dessa 3 spel kommer finnas redan vid releasen av NX i upphottade versioner. Vi som köpt spelen på skiva lär förmodligen kunna glömma att Nintendo erbjuder oss någon slags rabatt.

Anonym28 apr 2016q

|Berra|:

Nintendo lägger då ner servrarna för dessa spel på Wii U om 1 år eller 2.


Jo det är jag själv lite orolig för.

Det som man då får hoppas på är att det finns någon som kan göra typ en Homebrew till Wii U så att man kan fortsätta spela online på Wii U trotts att Nintendo lägger ner servrarna.

Men fram till dess så hoppas jag ändå på att det fortsätter komma Virtual Console spel till Wii U. Helst hoppas jag på att samma VC spel funkar på både Wii U och NX så att det inte spelar någon roll om man äger en Wii U eller en NX om man är ute efter gamla klassiska spel. Men jag är rädd för att det blir som mellan Wii och Wii U. Man får köpa samma spel en gång till på NX fast till ett rabbaterat pris.
Inget jag känner att jag har någon direkt lust med. Det funkar en gång, fler gånger så blir jag bara irriterad över att behöva öppna plånboken ännu en gång för något som jag redan köpt av de.

lonian28 apr 2016q

Om dessa online spel även släpps till Nx så skulle jag gissa att de använder samma servrar som till Wiiu versionen av spelen och kanske även cross platform mellan spelarna. Då skulle wiiu leva ett tag till.

Anonym28 apr 2016q

Jag hoppas att Ionian har rätt.

Notorious Gamer28 apr 2016q

Zeldas Castle:

Jag hoppas att Ionian har rätt.


Vi alla hoppas!

Anonym29 apr 2016q

Det enda jag kan rekommendera är att man unviker att köpa en konsol främst för ett spel, och att man om det är ett spel man köper en konsol för köper konsolen när spelet släpps.

Själv köpte jag Wii U för att jag ville ha en uppgradering av min Wii-upplevelse samt spela nya och gamla spel från Nintendo och tredjepart. Att spela Wii via HDMI var väldigt tacksamt, att fortsätta utforska utbudet på Wii Ware och Virtual Console till Wii var tacksamt. Att utforska det begränsade men ändå rätt Nintendo-feta utbudet av fysiska släpp till Wii U var tacksamt. Att rota runt på e-Shop och tillhörande Virtual Console var tacksamt.

Mitt bibliotek av spelbara spel till Wii U ligger nog någonstans mellan 4-500 i dagsläget. Så tycker jag att det känns mest givande att förhålla sig till en konsol. Se möjligheter istället för begränsningar. Visst hade det varit fantastiskt om Wii U fått det där tredjepartsstödet vad gäller större produktioner som folk efterfrågar... men konsolen har inte stått och fallet med dessa produktioner, om man blickat till allt det där andra som finns tillgängligt.

Jag hade gärna sett Wii U leva vidare... där gammalt och nytt kunnat fortsätta samsas under ett och samma tak. Jag hade önskat att NX kunde fortsätta på samma spår, så att man liksom bara kan lyfta över allt i spelväg man ackumulerat över åren till Wii och Wii U (och retro via VC) och fortsätta som om ingenting har hänt samtidigt som man kan fortsätta ta del av nyheter.

Men det kommer föga bli så, det tror jag inte längre på.

Wii U, om konsolen fått det genomslag som hade krävts för att majoriteten skulle kunna se på den som en framgångssaga både vad gäller försäljning och spelutbud, är i mångt och mycket precis exakt vad jag önskar mig av en samtida spelkonsol... rent konceptuellt. Med GC på VC, och så även NIntendos bärbara konsoler, hade där inte funnits mer för min egen del att begära annat än fler släpp av tredjepart. På just denna punkt, där man blickar från företagets dag ett hela vägen fram till samtiden, där kommer PS4 och XO inte i närheten. Verkligen inte i närheten.

Zelda?

Att det skulle bli ett släpp synkroniserat med NX tycker jag har stått klart sedan länge. Annat hade känts orimligt. Att lanseringen av Wii U-versionen prioriterats bort till förmån för företagets framtida satsningar känns också självklart. Nintendo sysslar inte med välgörenhet, även om de i dagsläget har blivit bättre än någonsin på att lyssna på sina konsumenter och potentiella diton... även om de inte levererat all den mjukvara som av fansen efterfrågats.

Notorious Gamer29 apr 2016q

Legerdemain:

Det enda jag kan rekommendera är att man unviker att köpa en konsol främst för ett spel, och att man om det är ett spel man köper en konsol för köper konsolen när spelet släpps.


Däremot så var dom andra Nintendo titlarna anledningar, Zelda och Smash Bros var mina allra största anledningar.

Legerdemain:

Själv köpte jag Wii U för att jag ville ha en uppgradering av min Wii-upplevelse samt spela nya och gamla spel från Nintendo och tredjepart. Att spela Wii via HDMI var väldigt tacksamt, att fortsätta utforska utbudet på Wii Ware och Virtual Console till Wii var tacksamt.


Jadu, det gick sådär när väntade på tredjeparts spel, vi fick några spel i alla fall. Från Nintendo så kom det inte för många Amazing spel men nog för att man ska nöja sig med konsolen.

Legerdemain:

Mitt bibliotek av spelbara spel till Wii U ligger nog någonstans mellan 4-500 i dagsläget


Damn, min ligger på runt 10-12

Legerdemain:

Jag hade gärna sett Wii U leva vidare... där gammalt och nytt kunnat fortsätta samsas under ett och samma tak


Skulle jag också men kanske blir jobbigt att hålla på typ runt 3-4 konsoler samtidigt.

Legerdemain:

Wii U, om konsolen fått det genomslag som hade krävts för att majoriteten skulle kunna se på den som en framgångssaga både vad gäller försäljning och spelutbud, är i mångt och mycket precis exakt vad jag önskar mig av en samtida spelkonsol... rent konceptuellt


Det kanske kunde ha funkat bättre för konsolen om Nintendo i alla fall gjorde fler reklam överallt än att bara släppa trailers så spelsidor kan publicera det. Sen 2012 så har jag bara sett 1 Wii U reklam. Både om konsolen och relaterad. Det var under dens release.

Legerdemain:

Att det skulle bli ett släpp synkroniserat med NX tycker jag har stått klart sedan länge.


Ja, vi alla hade en känsla där enda sen typ NX annonserades allra första gången.

lonian30 apr 2016q

Tror ni wiiu hade sålt lika dåligt med en traditionell handkontroll och billigare säljpris? Mer fokus på att få spelen att flyta bra och grafiskt på EN skärm?

Anonym30 apr 2016q

Den hade förmodligen sålt lite bättre, men jag tror inte det fjort mycket alls för tredjepartsstödet eller spelar as ovilja att köpa tredjepartsspel till konsolen.

Anonym30 apr 2016q

Det blev massa stavfel i föregående kommentar. Spelarnas, inte spelar as.

lonian30 apr 2016q

Möjligt. De skulle kanske gå lättare att porta över om den liknat ps3/x360. Men annars handlar det ju inte om hårdvaran angående tredjepartsstödet utan Nintendos vilja och engagemang att knyta kontakter.

Anonym30 apr 2016q

Om det inte skulle ha gjort så mycket om det hade varit en traditionell kontroll och billigare pris på konsolen så kanske Nintendo skulle satsa på att antingen bara till störst del satsa på sina spel, bara göra bärbara konsoler eller gå samma öde till mötes som SEGA. Det sist nämnda hoppas jag inte på. Hellre att de bara skulle göra bärbara konsoler som de brukar kunna sälja än att börja göra sina spel till någon eller några andra konsoler.

|Berra|30 apr 2016q

Problemet för Nintendo blir fortfarande att hitta tillbaka till casual gamers som man gjorde med Wii och Snes.
Känns som att den generation som spelade Wii och Snes har blivit ännu äldre, vi 80 och 90-talister.

Nintendos spel har väldigt svårt att locka den yngre publiken, det är mest vi gamla 80 och 90 tals fans som fortfarande köper Nintendo spelen på grund av nostalgi med Zelda och Mario.

Kidsen idag tror jag inte alls har några känslor för Nintendo som varumärke och det är ett stort problem för Nintendo då man saknar cool-hets faktorn.

Vad jag hoppas med NX är att det blir en portabel konsol, en stationär konsol och att den är VR kompatibel.
På så sätt skulle Nintendo kunna tillfredsställa alla typer av gamers under ett och samma tak.

Man kan alltså ta sitt spel och spela på bussen, eller när du kommer hem och vill fortsätta vid TVn, eller när du helt enkelt vill avskärma dig från världen och spela i VR miljö.

Är det något företag som skulle kunna lyckas med detta så är det Nintendo, en all-in-one upplevelse är vad jag tror NX kommer vara.

lonian 1 maj 2016q

|Berra|:

Nintendo då man saknar cool-hets faktorn.


Ja, Nintendo har väl aldrig haft en cool-hets faktor? Det var Sega som körde stenhårt med det.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.