Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Notorious Gamer

20 Registrerad: 18 sep 2010 22:26 Senaste besök: I dag 14:15 Online: Nej

Uppsala

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Mina elva favoritalbum!

Notorious Gamer 3 jul 2016 00:562409 visningarKommentera: 5 !

Musik... musik... musik... Utan musik så skulle jag inte leva, alls. Detta är det bästa som finns i världen enligt mig. Det ger mig inspiration till framtiden, det ger mig hopp i livet, det ger mig en anledning till att jag ska få energi nog att göra nåt i mitt liv. Därför är musik så viktigt för mig. Med det så tänker jag ranka mina elva favorit album jag har hört. Album som betyder mycket i mitt hjärta. Jag tar en artist per album, annars skulle denna lista vara jävligt annorlunda men aja. Nu kör vi:

11. channel ORANGE
Frank Ocean
2012
Bästa spår: Thinkin Bout You


Frank Oceans debut album är inte bara ett fint album och välgjord, den är otroligt. Så makalöst att lyssna på, speciellt med den briljanta låten Thinkin Bout You som var ett av 2012s bästa låtar. Frank Ocean levererade verkligen det året som ett av 2012s bästa album tillsammans med good kid, m.A.A.d city av Kendrick Lamar. Vi väntar fortfarande på Oceans uppkommande album och hyped är jag fortfarande efter att ha hört denna.

10. Bon Iver, Bon Iver
Bon Iver
2011
Bästa spår: Holocene


Bon Iver lärde jag känna igen första gången när jag hörde Kanye Wests My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Efter att ha hört detta album så vart jag hooked. Väldigt lugn album som man bara kan sitta i lugn o ro och lyssna. Dessutom så är omslaget kanske det vackraste albumomslaget jag har sett.

9. Off The Wall
Michael Jackson
1979
Bästa spår: Don't Stop 'Till You Get Enough


Michael Jackson var redan välkänd innan albumet men detta var albumet så gjorde så han blev till den legend han är idag. Inte bara är det ett fantastiskt album, det är fortfarande hans bästa enligt mig och faktiskt bättre än Thriller. En klassiker som även Quincy Jones var producer till. En helvetes bra kombination.

8. Black Messiah
D'Angelo and the Vanguard
2014
Bästa spår: Really Love


Det är jättehärligt att få höra D'Angelo igen efter att han inte hade släppt ett album på ett bra tag innan detta kom. Hans tredje album visade att han fortfarande är en sjukt fantastiskt artist som fortfarande har kvar sin talang. Dessutom är detta ett starkt album som rekommenderas för allihopa.

7. Sgt. Pepper's Lonely Heart Club Band
The Beatles
1967
Bästa spår: Lucy In The Sky With Diamonds


Kanske det högst rankade album, har sett albumet vara etta typ jädrans många topp album listor. Kan förstå det, det är verkligen ett fantastiskt album. Enligt mig gruppens bästa och den som kan få en att älska The Beatles ännu mer än man gjorde förut, Fantastisk album som är värt att lyssna på.

6. Modern Vampires of the City
Vampire Weekend
2013
Bästa spår: Unbelievers


Jag vet inte varför jag älskar detta album så pass mycket att den hamnar i sexa och före Sgt. Pepper's. Men jag seriöst njöt av detta album så jävla hårt. Den är så fin, extremt catchy och otroligt välgjord. Diane Young, Unbelivers och Step är så sjukt fantastiska låtar så det inte är sant.

5. Me Against The World
2Pac
1995
Bästa spår: Dear Mama


Säg att All Eyez On Me är ett mycket fetare album men jag väljer Me Against The World som Pacs bästa och ett av världens bästa album samt hip-hop. Detta är Tupacs starkaste album och så extremt bra. Fantastiskt text, dessutom så är Dear Mama kanske den finaste raplåten jag någonsin hört. Väldigt rörande låt och starkt album.

4. Lemonade
Beyoncé
2016
Bästa spår: Freedom


2Pac är min favorit artist och jag han har fler bättre låtar än Beyoncé... men jag måste fan erkänna att Queen Bs senaste album (Som faktiskt kom ut i April) är så jävla starkt, så jävla bra, så jävla fin, så jävla catchy. Lemonade är det bästa albumet jag har hört sen... ah, ett speciellt album från 2015. SPOILERS om ni läser igenom: Den är med i listan. Annars, Lemonade... wow vilket album.

3. Play
Moby
1999
Bästa spår: Porcelain


Moby har så sjukt många mediokra album, 18 och Hotel är bra exempel. Men det finns ett album som är så starkt, fin, känslig och ger en energi samtidigt. Det albumet är Play, Mobys mest lyckade album och hans bästa. Detta album går rakt in på en, speciellt låten Porcelain som är en av mina favo låtar. Detta album kan jag lyssna på när jag är ledsen, glad, arg, när som helst. Perfekt album ska jag säga.

2. To Pimp A Butterfly
Kendrick Lamar
2015
Bästa spår: Alright


Ni som känner till mig bra vet att jag verkligen älskar detta album. Verkligen, verkligen älskar det. Det är pågrund av texten, the message, allt. Jag älskar allt men det är inte mitt favo album. Men Kendrick Lamar leverar jävligt hårt i detta album som är mycket bättre än allt annat han har gjort. Kan han toppa detta vet vi inte men vi får se om det är möjligt. To Pimp A Butterfly är det bästa albumet från 2015 och en klassiker vi aldrig kommer glömma. För hip-hop, för oss. Har till och med det sjukt snygga omslaget inramat i mitt rum.

1. Illmatic
Nas
1994
Bästa spår: Memory Lane (Sittin' in da Park


Illmatic är inte bara ett hip-hop album, det är det ultimata albumet och det bästa albumet enligt mig. Nas gjorde ett fantastiskt jobb här, texten är så fantastiskt bra. 10 låtar men det känns som 20 låtar (Följer ni Grammys instagram så vet ni nog vart det kommer ifrån). Illmatic har jag lyssnat igenom ett antal gånger, det är det klassiska hip-hop albumet, albumet som betyder nåt för världen, ett viktigt album. Vi kommer aldrig glömma detta och det är ett sånt album som visar att rappare verkligen har en stor poetisk sida inuti sig. Precis som TPAB så har jag också Illmatic omslaget inramat. Däremot kunde jag inte hitta originala att inrama så det fick blev 2014 versionen Illmatic XX.

Det var allt, vilka album är eran favorit? Låt mig veta om ni har nåt att säga!

Ser man på, vi kommer ses med fler bloggar!

/Notorious Gamer

« Till bloggen

Kommentarer

Gamingsapien 3 jul 2016q

Här trodde jag att man skulle glida in på ett blogginlägg där jag inte skulle kunna relatera till något alls, men ack så fel jag fick. :)

Alltid trevligt med listor.

Notorious Gamer 3 jul 2016q

Andreas Bryngelsson:

Här trodde jag att man skulle glida in på ett blogginlägg där jag inte skulle kunna relatera till något alls, men ack så fel jag fick. :) Alltid trevligt med listor.


Loading vet väl nog att jag älskar listor! :D

Albin Mobäck 4 jul 2016q

Kul lista! Illmatic skulle hamna högt för mig också. Intrycken från TPAB måste marinera ett tag till för mig personligen, innan det är tal om någon top10-placering. Riktigt bra album iaf!

Baserat på den hip-hop du gillar så är jag lite nyfiken på vad du tycker om Outkasts 4 första album, Commons Like Water, MosDef/Kwelis Blackstar och The Roots (vilket album du nu gillar bäst).

maq777 4 jul 2016q

*favoritalbum, Mvh svenskläraren

Notorious Gamer 4 jul 2016q

Albin: Jadu, jag har lyssnat på nog med TPAB för att lägga den i listan! :)

Kan säga att alla OutKast album (Förutom Idlewild) är mästerverk. Speciellt den underbara Stankonia. Common, The Roots och Mos Def har jag knappt lyssnat på så kan inte riktigt säga ett favoalbum där.

maq777: Tack suedi lärarn.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.