Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Notorious Gamer

20 Registrerad: 18 sep 2010 22:26 Senaste besök: I dag 16:04 Online: Ja

Uppsala

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

No Man's Crysis och tv-spelens kaos!

Notorious Gamer 4 sep 2016 12:141785 visningarKommentera: 1 !

Hypen till No Man's Sky var enorm.

Och då menar jag väldigt enormt.

För när detta annonserades för första gången, helvete vilken hype. Facebook, Gamereactor, Loading, vart som helst. Man såg alltid nånting om detta spel.

Första gången jag fick reda på spelet var några dar efter Sonys presskonferens 2014 men då hade jag inget intressen än. Jag tyckte det var coolt med runt 18 triljoner planeter. Men då vart jag inte imponerad över gameplayen. Mitt intresse blev tyvärr större vid ett senare tillfällen och jag fixade spelet via Steam en vecka innan release.

Men när väl spelet kom ut, då kom ilskan. Och inte bara från mig. Massor med Steam Reviews där folk klagar på spelet och hur förstört det är. Tyvärr kunde jag relatera.

Det blev bara 14 minuters spelande för mig. Fattade ingenting och även om jag gjorde så skulle jag inte orka mig igenom för spelet laggade utav helvete. Spelet kraschade aldrig som andra har problem med men jag startade det en gång och inte spelat sen dess.

Jag höll inte bra koll på spelet så jag vet inte vad som var en lögn eller inte. Men detta spel är numera ett väldigt bra exempel på varför man inte ska hypea för mycket på ett spel även om trailers eller gameplays imponerar.

No Man's Sky är spelköpet jag ångrar mest och det enda spelet jag har fixat återbetalning från Steam.

Gud va vackert, ignorera skiten

Det är PC versionen jag snackar om och det enda jag har kört. Hört att PS4 versionen är bättre men vid detta tillfälle så har jag inget intresse.

Men No Man's Sky är inte det enda spelet med problem. Visst var det en let down men det finns massor med spel som folk hypeade sönder och det blev inte som man förvänta sig, Vi kan inte glömma bort hur det blev när Watch Dogs, Destiny och fler besvikelser kom ut. Som tur så var Watch Dogs spelbart men kan förstå att folk blev besvikna. Destiny har jag ej så har inga kommentarer på det.

Men folk måste sluta hypea för mycket. Dom där 600 kronorna för No Man's Sky är mitt största misstag. Och även Assassin's Creed: Unity var ett gigantiskt misstag att fixa.

Visst finns det folk som inte har stött på problem när dom har kört några av titlarna. Men det som stör mig mest är när man pröjsar 600 spänn för ett spel där man inte ens kan ta sig igenom början... eller till och med menyn.

Detta är ett stort problem som jag längre inte orkar med. Visst nu kan man återbetala det om man har det på Steam men min största waste of time var när jag installerade Unity för jag kunde knappt vänta i 8 timmar på att spela det. Sen när jag startade det, direkt så blev hela spelet blått. Man kunde se karaktärerna men jag kunde se vart jag gick. Jag har fixat återbetalning för det spelet också.

Två år och funkar fortfarande inte för mig, tro mig

Det enda spelet folk har haft problem med men funkat för mig, det är Batman: Arkham Knight. Det var totalt kaos när spelet kom ut, PC spelarna blev påverkad. Jag blev påverkad först men uppdaterade grafikkortet så jag kunde spela igenom det. Enda problemet jag hade var att vissa texturer var extremt fula men spelet var spelbart och jag hade annars inga problem.

Jag kommer fortfarande ihåg det och det är verkligen sorgligt att det fick bli så. Ville att alla Arkham fans skulle njuta av spelet som blev mitt Game of the Year 2015. Jag spelar det fortfarande idag även om jag klara ut det på 2 dar.

Man kan faktiskt spela Arkham Knight när man gör challenges eller sånt, mer säger jag inte!

Vad som är bra att det finns spel vi har hypeat för rejält under dom senaste 5 åren och dom svek inte oss alls. För mig var dom spelen Super Smash Bros. for Wii U & 3DS, Grand Theft Auto. V, The Legend of Zelda: Skyward Sword, Batman: Arkham City och Assassin's Creed IV: Black Flag. Vet att jag inkluderar Black Flag men jag gillade det skarpt och blev inte alls besviken på det även om det fanns några buggar.

Nintendo och Rockstar Games är faktiskt dom enda jag litar på till fullo när det kommer till spel och är sjukt taggad för framtida Rockstar spel och The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Litar på att Nintendo gör ett fantastiskt spel nu

Vad jag vill komma med detta blogginlägg är att... visst får ni hypea men var försiktig innan ni gör något ni kommer troligen ångra. Förboka inte spel och vänta tills recensioner och andras åsikter kommer så man vet ifall det är värt eller ej.

För nu har jag lärt mig min läxa.

Ser man på, vi kommer ses med fler bloggar!

/Notorious Gamer

« Till bloggen

Kommentarer

repli 4 sep 2016q

Jo nog har man hypat och förbokat mer än en gång, men har också lärt mig att det oftast inte är värt det. ;)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.