Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Notorious Gamer

20 Registrerad: 18 sep 2010 22:26 Senaste besök: I går 23:33 Online: Nej

Uppsala

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Jag, Nintendo Switch och framtiden!

Notorious Gamer17 mar 2017 22:041651 visningarKommentera: 2 !

Det är den 17:e Mars idag.

Vilket betyder att idag var det två veckor sen Nintendo släppte uppföljaren till Wii U.

Nintendo Switch

Det är ändå lite sjukt att Nintendo redan har släppt en ny konsol, känns som att jag nyligen skaffade Wii U. Den känns fortfarande rätt så ny. Men jag förstår Nintendo. Det gick verkligen kasst för Wii U och det är tycker vi alla är sorgligt, för Wii U var ingen dålig konsol alls. Den levererade stort. Super Smash Bros. for Wii U, Mario Kart 8, Super Mario 3D World och fler. Jag kommer ihåg när jag skaffade Wii U. Jag bloggade till och med om det. Jag filmade även en Wii U unboxing (Som inte existerar längre). Jag har många minnen med Wii U. Att konsolen dör ut nu, det gör mig inte glad alls. Men aja, nu är Nintendo Switch här och vad kan jag säga.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD var det sista spelet jag köpte till Wii U fysiskt och ett av mina bästa Wii U köp.

Jag gillar funktionerna mer i Switch, älskar att det är en hybrid konsol där man kan spela överallt utan att ha en konsol nära. Själva skärmen är ju konsolen. Jag gillar hur Nintendo tänkte. Joy-consen är dessutom väldigt härligt att hålla, även fast jag använder lilla kontroll saken. Vill ha en Pro Controller men måste tänka mer på min ekonomi nu.

Kontrollerna är sköna och skärmen är fin. Bra att man inte behöver oroa sig över utrymme för man får bara en liten laddningsstation att lägga sin skärm på. Så man kommer klara sig bra, inget oroande över att flytta vissa saker. Jag gillar också att den vänstra joy-con har en liten speciell knapp som tar screenshots. Jag har tagit massor med screenshots från Breath of the Wild (Det enda spelet jag har da såklart) och kommer ta många fler bilder när jag har fler spel. Det är en fin liten funktion och jag är säker på att det är en hel del som har tagit många fina screenshots när dom spelar. Det går även att dela dina screenshots till Facebook och Twitter istället för Miiverse. Det är väldigt härligt det.

När det kommer till Switch och att leka runt med den så finns det inte så mycket att säga där. Konsolen kom nyligen ut så det finns väldigt, väldigt litet att göra där. Du kan titta på dina bilder som du har tagit skärmbild av. Du kan titta lite på eShop. Adda vänner och kolla vad dom spelar eller vad dom har spelat. Det är allt för tillfället. Internet, Netflix och fler funktioner finns inte ännu. Spotify skulle inte heller skada (Och inte jävla Napster). Men jag klagar inte just nu då konsolen nyligen kom ut. Men jag ger Nintendo ett halvår, annars måste något göras fort. Det enda jag kan göra förutom att spela som jag brukar göra när jag är extremt uttråkad, det är att kolla lite på eShop och försöker få lite sug på spel (Har misslyckats fortfarande för har redan Shovel Knight, resten imponerar ej). Man kan bara kolla runt lite på spelen som finns ute och lite info om några uppkommande spel. Det är allt, mer kommer senare såklart.

Min senaste screenshot som jag tog en kvart innan jag började skriva detta

Just nu är det alldeles för tidigt att snacka att Switch är bättre än Wii U, vi får vänta tills fler spel släpps eller fler saker att kunna göra i konsolen. Spelen vill jag prata lite om, just nu finns det inte så mycket spel. Men tillräckligt, det har kommit lite denna torsdag och den förra veckan. Breath of the Wild har jag dessutom spelat otroligt mycket av. Klarat av 92 shrines och inte ens dragit till Hyrule Castle än. Jag älskar verkligen att utforska i spel och speciellt i spel med mycket natur. Så detta är en stor vinst när det är ett Zelda spel med en open world. Breath of the Wild är redan mitt Game of the Year, tror inte nåt annat spel iår kommer besegra det.

Vi har en del uppkommande spel påväg. Super Mario Odyssey släpps under vinter, Mario Kart 8 Deluxe i April, Splatoon 2 denna sommar och av någon anledning så kommer Skyrim iår till konsolen. Nästa år kommer även ett nytt Fire Emblem spel, det finns massor att se fram emot. Det finns även massor med indie spel som är påväg, och jag ser fram emot några. Mest är det nog Yooka-Laylee.

Men spelet jag längtar mest till är Super Mario Odyssey, det Mario spelet vi har längtat efter väldigt länge är äntligen påväg och denna jul också. Detta kommer bli ett fantastiskt bra år. Vi har E3 kvar också så vi kan förvänta oss mer från Nintendos sida men även mer från third-party företagen.

The Elder Scrolls V: Skyrim kommer till Switch, vi får se hur det går för dom flesta har det redan

Hittils har jag inga stora problem med Switch, det är för tidigt för att klaga på att det finns för lite spel eller att det finns för lite att göra. Jag har haft två slags problem med Switch, ena har hänt kanske två gånger och andra har hänt... inte så ofta men att det har hänt mig två gånger är bara rätt så surt. Ett är att två gånger har det hänt att jag har lagt skärmen i docken men det kom inte upp nåt på teven. Jag behövde då dra av kabeln... efter mitt tredje försök. Men det är inget jättestort problem jag har. Mitt största jag har haft är nog vad det flesta har klagat på. Att den vänstra joy-conen har förlorat sin synkning. Ja, det har även hänt mig och det är verkligen irriterande. Det krävdes att jag stängde av systemet och öppna den igen några gånger för att den vänstra ska funka igen. Detta är vad som stör mig mest med konsolen, annars är jag fine och längtar efter vad Nintendo har att erbjuda till konsolen.

Adda mig gärna: SW-0856-6526-9394

Ser man på, vi kommer ses med fler bloggar!

/Notorious Gamer

En riktig skön grej att göra är att stoppa in joy-consens så man kan köra från skärmen eller kontrollen.

« Till bloggen

Kommentarer

repli19 mar 2017q

Alltid kul med nya konsoler! Inte testat switchen än, men känner flera Nintendo/Zelda fans så hoppas att någon av de plockar upp den snart. x)

Men att skyrim inte redan släppts? Trodde det skulle bli release-spel i och med att det är så gammalt. :O Tycker bara hela grejen är rätt lustig...

Notorious Gamer19 mar 2017q

Lite skoj ändå, värsta är att vi inte ens vet om det är den vanliga versionen eller Special Edition.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.