Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Notorious Gamer

20 Registrerad: 18 sep 2010 22:26 Senaste besök: I dag 08:56 Online: Nej

Uppsala

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Mina 10 favorit filmer!

Notorious Gamer 8 apr 2017 20:561525 visningarKommentera: 1 !

Jag har gjort en sån här lista förut här på Loading. Men det var år 2012 och jag kunde väldigt lite om filmer och vad som är bra och dåligt. Ju mer jag ser dom listorna, ju mer jag skäms. Så för att jag ska ta bort denna demon inuti mig så tänker jag göra en ny, mer fräschare lista än den kassa listan jag gjorde då. Så nu kör vi, mina 10 favoritfilmer.

10. Fight Club
1999
Regissör: David Fincher
Skådespelare: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

David Finchers mästerverk som fortfarande är amazing flera år senare. Jag var 1 år när filmen kom ut men såg filmen som en ung liten pojke. Och fortfarande är den lika underhållande. Jag gillar udda filmer, Fight Club är sjukt udda. Lite mer än vad jag förvänta mig. Men det förstör inget. Vad som gör filmen till en riktig guldfilm är Brad Pitt och Edward Norton som levererar stort i denna film. Finchers bästa film fortfarande.

9. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
2014
Regissör: Alejandro González Iñárritu
Skådespelare: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Emma Stone, Edward Norton, Naomi Watts

Jag tjatade väldigt mycket om denna film och kunde verkligen inte hålla käften om den. Jag älskade den så himla mycket. Anledningen var mest hur coolt jag tyckte filmen var. Redigeringen inspirera mig, skådespelarna var fantastiska, humorn älskade jag. Detta var min favorit film 2014 och jag tycker det fortfarande för det är en fantastisk film. En favorit inom komedier.

8. Moonlight
2016
Regissör: Barry Jenkins
Skådespelare: Mahershala Ali, Naomie Harris, Ashton Sanders, Janelle Monáe, Trevante Rhodes

Filmen kom nyss ut men vi kan redan kalla det för ett klassiskt mästerverk. Detta är listans finaste film och ni som har sett den och läser denna kommer förstå troligen varför. Det är intressant att vi får se en pojkes liv som liten, tonåring och vuxen. Och filmen lyckas så bra tack vare Barry Jenkins och skådespelarna. Jag är glad att det som hände i Oscarsgalan var ett misstag för Moonlight förtjäna såklart Best Picture mer än La La Land. La La Land var sjukt bra men inte på den nivå Moonlight är. Jag älskade denna film och jag rekommenderar denna för alla. En del viktiga ämnen tas upp men det får ni utforska själv.

7. The Dark Knight
2008
Regissör: Christopher Nolan
Skådespelare: Christian Bale, Heath Ledger, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Morgan Freeman

DC har gjort så himla många värdelösa filmer, några är bra men dom flesta är värdelösa medans Marvel lyckas göra sjukt många underhållande, bra filmer. Ändå är The Dark Knight den bästa serietidnings filmen någonsin. Vad jag älskar med detta är att det är Batman, en älskad serietidningskaraktär. Det är en serietidningsfilm men det känns inte som det. Inget äckligt CGI eller sånt. Detta är en kriminal film on point. Men det är bara en person som gör filmen till ett rent mästerverk. Heath Ledger som Jokern såklart. Det är synd att Heath lämna oss så tidigt men vi kommer alltid komma ihåg han och Jokern kommer alltid vara det vi kommer komma ihåg han mest som. Det är otroligt över hur Heath var i denna film. Jag älskar filmen så jävla mycket. Den bästa serietidningsfilmen någonsin.

6. A Clockwork Orange
1971
Regissör: Stanley Kubrick
Skådespelare: Malcolm McDowell, Warren Clarke, Adrienne Corri, James Marcus, Michael Tarn

Kubricks mästerverk som inte sågs som ett mästerverk under tiden filmen kom ut. Jag kan förstå det, våldsam film som verkligen inte är för alla. Men om man ska döma den så säger jag... ja, den var så jävla bra. Den gav mig gåshud som jag aldrig har fått av en film förut. Stanley Kubrick förblir fortfarande min favorit filmregissör. A Clockwork Orange visade hur Kubrick verkligen vågar gå över gränsen på filmer och han gjorde det så extremt bra. Jag rekommenderar denna för filmälskarna. Vet dock ej om jag kan göra det för alla andra.

5. Pulp Fiction
1994
Regissör: Quentin Tarantino
Skådespelare: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Tim Roth, Bruce Willis


Tarantinos mästerverk som ingen annan film har varit nära på att besegra. Django Unchained och Reservoir Dogs är dom som är extremt nära men ändå inte bättre. Skådespelarna, storyn, manuset. Allt är så grymt bra, det är otroligt att Tarantino lyckades göra en sån bra film, blir aldrig trött på den. Kan se den om och om igen hur många gånger som helst. Detta är en sån film som alla filmälskarna borde se, den är verkligen riktigt underhållande, smart och helt enkelt ett stort mästerverk.

4. Scarface
1983
Regissör: Brian De Palma
Skådespelare: Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer, Mary Elizabeth Mastrantonio

När man frågar vem Al Pacino är, vilka filmer tänker man på mest? Gudfadern filmerna och såklart Scarface. Al Pacino borde ha faktiskt vunnit en Oscar för denna film. För fyfan, denna film ger mig gåshud den med. Den är extremt spännande, det är gamla goda Al Pacino som bäst. Det är en sjuk film men det gör inget. Det här är den ultimata kriminalfilmen, en stor favorit som går hem för en hel del. Al Pacinos mästerverk som jag aldrig kommer glömma bort. En fantastisk film.

3. Goodfellas
1990
Regissör: Martin Scorsese
Skådespelare: Robert De Niro, Joe Pesci, Ray Liotta, Lorraine Bracco

Martin Scorsese är den regissören som gör en fantastisk film varje gång. Men ingen film av hans är bättre än Goodfellas. Den bästa maffia filmen och en av dom bästa filmerna någonsin. Första gången jag såg denna film, det var på Kanal 5 för jättelängesen. Jag vill inte gå ut en sekund från rummet även om det var reklam. Jag satt fast där på min säng. Jag ville inte riskera att missa något även fast reklamen hade nyss börjat. Jag älskade filmen senare och tänkte bara på den hela tiden. Denna film... just denna film... är det bästa Scorsese har gjort.

2. Rocky
1976
Regissör: John G. Avildsen
Skådespelare: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Burgess Meredith

Jag kommer ihåg första gången jag såg denna film, då var jag verkligen ett stort Rocky fan. Jag kollade igenom alla sex filmer rätt så många gånger. När jag åt lunch, middag, frukost, godis, allt. Det var alltid Rocky filmerna. Jag är glad att en sjua vid namn Creed kom ut. Som blev den bästa uppföljaren i serien. Rocky blev min första filminspiration och jag älskar den fortfarande än idag. Tyvärr är den inte längre min allra favoritfilm men den är nära. Stallone, the real MVP.

1. The Good, the Bad & the Ugly
1966
Regissör: Sergio Leone
Skådespelare: Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef

Etta går till Sergio Leones mästerverk, min favoritfilm någonsin. Jag älskar allt med denna film. Skådespelarna, manuset, allt. Men vad jag verkligen beundrar jävligt mycket film är något många kan hålla med om. Själva musiken, det är just den som kan få en att bara sitta där och se fram emot vad som kommer hända. Scenen där Tuco springer genom gravarna för att leta efter en graven med pengarna. Det kunde ha varit en tråkig scen, ändå är den ikonisk. Det är musiken som hjälper. Jag älskar verkligen denna film och ser den varje gång jag vill muntras upp, sjuk eller bara vill kolla på en film. Underbar klassiker som jag aldrig tröttnar på.

Det var det, tog mig runt en och en halvtimme och skriva den. Men värt såklart för är verkligen stolt över denna lista. Mycket bättre än dom gamla filmlistorna.

Ser man på, vi kommer ses med fler bloggar!

/Notorious Gamer


Min favorit filmlåt

« Till bloggen

Kommentarer

Ayreonaut 9 apr 2017q

Har så svårt att hålla koll på vad jag ser så det är så svårt att göra en lista.:P

Håller med om toppen dock med Rocky och Den onde, den gode, den fule. Tillsammans med Titanic så är nog det mina topp tre filmer utan någon rangordning.

När det kommer till Quentin Tarantino så väljer jag nog Inglourious Basterds som bästa och Seven eller The usual suspects som Finchers bästa.

Har sett varken Scarface eller Godfellas, men känner att Gudfadern kanske skulle representeras på min lista.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.