Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Notorious Gamer

20 Registrerad: 18 sep 2010 22:26 Senaste besök: I dag 19:25 Online: Ja

Uppsala

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Nej fyfan!

Notorious Gamer23 apr 2017 14:131455 visningarKommentera: 0 !

Det har gått mer än en månad nu.

Nintendo Switch har vart ute i mer än en månad och samma för nya Zelda spelet.

Så sen dess har jag för det mesta spelat just Breath of the Wild. Det har även blivit lite Rocket League, Hotline Miami, Tabletop Simulator och Hollow Knight. Men det har ändå vart mest Zelda.

155 timmar in och jag spelar det fortfarande. Klarade ut spelet för en månad sen, hittade alla shrines för en månad sen. Och ja, jag klarade ut en hel del innan 100h.

Så vad har jag gjort dom andra 55 timmarna?

Jag har gjort lite sidequests hit och dit men knappt spenderat mycket tid på dom. Nej nej, jag har utforskat rejält. Jag är ett crazy stort fan av Open world spel. Att utforska ett land älskar jag verkligen otroligt mycket. Batman: Arkham spelen, GTA serien, Assassin's Creed IV: Black Flag, Just Cause 2, Skyrim, The Witcher 3 och fler. Herregud vad jag älskar dom här spelen. Men världen i Zelda kommer jag älska mest. Karaktärerna, referenserna, mini-musiken. Spelet är vad jag har önskat att det skulle vara i flera år.

Om man inte orkar att slåss, hoppa bara från hästen och skjut jävlarna

Nu ska vi undvika spoilers här, jag tänker inte säga vad som händer. Spelet är ett mästerverk men det är en grej som gör så spelet inte har det bästa av nåt i serien. Två saker faktiskt (Enligt mig). Story och musik. Storyn var inte så perfekt som man förvänta sig och musiken... ah, den finns där. Inget minnesvärt däremot. För mig så vinner Majoras Mask när det kommer till musik och Twilight Princess när det kommer till story. Båda funkar i Breath of the Wild men dom är inte 100% perfekta.

En annan grej med spelet är rösterna, den här gången kan alla prata (Iallafall när det kommer en scen) och jag är inte jätteimponerad. Jag gillar Daruks röst, Miphas röst, Urbosas röst och Revalis röst samt kungens röst. Dom enda rösterna som stör mig mest är Zelda och Yunobo. Zelda vet dom flesta hur hon låter men Yunobo är den mest skrattretande av dom. Det känns så lustigt att en Goron låter så ljust och så töntigt. Nej, jag gillar Yunobo men verkligen inte hans röst.

Man får höra få karaktärer prata i detta spel men det räcker antar jag

Rösterna är inget jag har negativa åsikter och sänker inte värdet på spelet. Men det finns några saker jag stör mig på. Inte allt för allvarligt men vill ändå nämna några.

Frame-raten har vi alla märkt kan droppa några gånger. Detta var lite irriterande först men nu funkar det mycket bättre. Vilket är skönt för det var extremt drygt att vandra runt i skogsområden. En till irriterande grej är att alla vapen kan gå sönder så enkelt. Jag tror sköldar räcker jävligt länge ju starkare dom är men svärd, klubbor, allt annat kan gå sönder så simpelt. Att möta en Lynel kommer troligen kosta dig typ 3-5 vapen. Riktigt irriterande men inte ett jätteallvarligt problem. Men skulle vart bättre om dom räckte längre.

Vad jag älskar med The Witcher 3: Wild Hunt är att det finns sjukt många side-quests att göra och om man vill ha en så kan man hitta ett ! på kartan. Breath of the Wild... har inte så bra side-quests. Det man gör är så sjukt tråkiga, vissa funkar, vissa funkar inte, bara en gjorde så jag bara ville fortsätta och fortsätta. Den får ni klura ut själva men dom flesta är så sjukt tråkiga. Det kan vara att man ska hitta vapen och visa en unge eller hitta blå jävla stenar. Och vad kan belöning bli? De flesta ger en 100 rupees, några ger en 300 rupees och ja... tänker inte avslöja allt. Men side-quests är verkligen en grej som jag inte gillar med det här spelet. En till jobbig grej är att man måste hitta allt själv. Om man vill hitta lite uppdrag att göra, då får man bara gå och leta tills man hittar en person som har en röd cirkel på sin pratbubbla. Jag har klarat 55st hittils och vet ej längre vart jag kan leta.

Jag gillar även att leta efter Korok seeds men det är mest för att fixa extra plats till vapen, sköldar och pilbågar. Finns 900 och har inte ens hittat 100.

Jätteroligt att hitta hönor till en gubbe

Sen 2011 har jag väntat på detta spel. 2013 annonserades det och 2014 visades det upp för första gången. Men 2011 kom hypen efter att Nintendo visade ett tech demo på hur ett Zelda HD kan se ut och efter att dom sa att planerar ett Zelda spel till Wii U. Detta var innan Skyward Sword släpptes och jag var redan alldeles för taggad för det spelet också.

Men 3:e Mars släppte Nintendo äntligen det nya Zelda spelet. Både till Wii U och Nintendo Switch. Själv har man Switch versionen och njuter av det än idag.

Ser man på, vi kommer ses med fler bloggar!

/Notorious Gamer

Bjuder på en mysig låt från spelet

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.