Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Karmosin

Registrerad: 29 mar 2011 18:45 Senaste besök: I dag 01:10 Online: Nej

Mrholytrain Holytrain

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Mina topp 5 Guilty gear-karaktärer!

Karmosin23 dec 2014 02:23609 visningarKommentera: 2 !

(OBS! Om ni bara vill komma till listan så kan ni bara skippa min textvägg. :P)

Jag har ingen större historia med Guilty Gear. Faktum är att i 2011 så det var arc-systems ersättningsserie efter att de förlorat licensen, Blazblue, som drog in mig i fightingspel igen med färgglada karaktärer, unika fightingstilar och välanimerade sprites som slogs i tusen kilometer i timmen. Genom blazblue så tog jag en titt genom utvecklarens résumé, läste lite i en intervju av Daisuke i level och kollade upp lite på nätet. Det såg ballt ut och jag laddade ner det första spelet, som var det enda som fanns av Guilty gear på psn vid den tidspunkten, och blev direkt, föga överraskande, besviken. Det har inte åldrats särskilt bra.

Ett tag efteråt dock så fick jag nys om att den senaste delen, Guilty gear XX Accent core plus fanns tillgängligt på US-psn, och efter att ha lyckats reda ut allt med ett amerikanskt konto och köpt psn-kort så hade jag det på mitt ps3. Det är ett fantastiskt spel, allt det jag älskade med blazblue var där. Tempot, de unika karaktärerna, coola sprites med löjligt livliga animationer. Det enda som inte fanns där var två rätt så viktiga saker för en nyinvigt fan utan större vänskapskrets: Tutorials och ett bra online-läge.
Guilty gear är kanske t'om mer systemtungt än Blazblue och att ta sig in alla system och combos utan något annat än internet till hjälp är inte det lättaste. Onlineläget var inget att hänga i granen med, det fungerade, men jag upplevde ofta lagg och ens alternativ var väldigt begränsade.

Tyvärr så gjorde det att min tid med Guilty gear inte blev så långvaraig, men under den tiden så spelade jag en del i arkad och storyläget där jag lärde känna karaktärerna och historien mer.
Jag håller vid att jag ärligt talat inte ser en enorm skillnad mellan Guilty gear och blazblue rent spelmässigt, grunden är likadan och många av systemen är väldigt lika. Där jag ser skillnaderna är istället i temat och karaktärsgalleriet. Där Blazblue alltid varit mer elegant i sin UII, många symboler överallt, rätt så pråligt, lugna blåa teman med körer i bakgrunden, så är Guilty gear skitigt med rött som huvudfärg bland rostig metall och en tuggande elgitarr i bakgrunden. Där blazblues karaktärsgalleri består av parodiserade animé-klyschor så känns Guilty gears som att de kommer direkt från ett metalbands skruvade skivomslag.

Och ärligt talat så måste jag erkänna att GG drar det längsta strået där.

Nu när den efterlängtade återkomsten, Guilty gear Xrd -sign-, äntligen är här och jag äntligen kan fortsätta att gräva mig in i serien så tänkte jag en del på just detta.

DÄRFÖR, tänker jag räkna upp mina topp 5 favoritkaraktärer i Guilty gear-serien!

5. MayEn veteran inom serien som varit med sen början. Den första karaktären jag provade då jag först lirade ps1-liret, vilket var ett misstag då jag suger med charge-karaktärer. I vilket fall så är det Mays design som fastnade hos mig. Min favoritfärg är orange, piratteman är alltid coola och det där jäkla ankaret som hon svingar omkring alltså. Allt bara klickar. May själv är också väldigt söt och hennes resa i arkadläget, då all motivation hon behöver för att ge sig ut på en resa som spänner hela världen är "Beat up the bad person", cementerar perfekt varför jag gillar henne så mycket.

4. Dr. Faust

En otroligt framgångsrik doktor, som efter en misslyckad operation på en liten flicka förvreds till en galen massmördare vid namn Dr. Baldhead. Under det första spelets gång så är denna man fortfarande en mordisk galning, men efter att sedan ha återfått sitt vett så jobbar denna otroligt långa man med att sona sina synder genom att hjälpa alla som behöver vård, hur illa det än ser ut. För att gömma sitt ansikte så bär han nu en papperspåse på sitt huvud, och även fast han nu är en vänlig själ så lyser då och då hans galenskap igenom, speciellt genom hans extremt sporadiska attacker och animationer. Min favorit är hans Kanchō-teknik i Xrd, där han, med brist på bättre ord, kör upp sina pekfingrar i röven på sin motståndare, med varierande överraskade ansiktsutryck från alla de olika motståndarna, som grädde på moset.När han inte gör det så slår han upp interdimensionella dörrar i ansiktet på sin motståndare. Faust, jag älskar dig.

3. Venom.


En medlem i en grupp av lönnmördare och ledaren, Zato-1's högra hand. Efter att Zato-1 en gång räddade hans liv så svor Venom sin eviga lojalitet till honom. Mycket av Venoms handling handlar om just hans tillgivenhet till Zato-1 och även om det inte sägs rakt ut så känns det som att det är lite mer än bara respekt som Venom hyser för sin ledare.

Venom är jävligt het. Även som heterosexuell man så kan jag utan problem erkänna det. Inte bara det, han har mystik. Han är nästan alltid lugn och samlad och gömmer sitt ansikte bakom sin lugg. Med sin biljardkö och kulor som han kan lägga upp för anfall så är han också en av de mest intressanta karaktärer rent spelmässigt.

2. BaikenEn av få Japaner vid liv efter att landet blev invaderat av gears, styrda av sin ledare Justice, under korstågen. Efter att hennes familj dödades så svor hon hämnd på gears och deras skapare, en gåtfull person som under hela seriens gång endast gått under namnet "That man". Hon är sur, impulsiv och visar sällan vänlighet mot folk.

Då hennes familj blev dödad så blev hon även av med både sin högra arm och vänstra öga, sedan dess har hon dock tränat sig skicklig med sin katana och använder ärmen där hennes högra arm en gång var för att gömma olika mekanismer som bland annat en änterhake, ett spjut, en klubba, med mera. Överlag så är hon en av de mindre konstiga karaktärerna men hon har dock fortfarande förmågan att genom att stampa på marken, förvandla den till en lös golvplatta som skickar motståndaren upp i luften.

Hon var en av de som jag ville maina i GGXX, hoppas att hon finner sin väg till Xrd snart!

Den som jag helst skulle vilja se släpa sig in i Xrd är dock...

1. A.B.A


En homoculus, en artificiellt framskapad livsform, som övergavs och var i tio år fångad i den bostad där hon först vaknade, bland bergen. Under den sorgsna tiden så började hon samla på nycklar, som för henne symboliserade den frihet som hon en dag skulle få då hon skulle lyckas bryta sig ut. Allt förändrades dock den dagen hon stötte på Flament Nagel, en sorts demon med formen av en gigantisk nyckel. Hon blev förälskad direkt och antog sig ett nytt uppdrag, att hitta en kropp åt sin nyfunna partner som hon nu själv döpt om till Paracelsus.

A.B.A står ut på alla sätt. Hon ser ut som en zombie med insomnia, pratar alltid med en släpig, ansträngd röst och har överlag inte särskilt mycket koll på vad som pågår. Paracelsus hänger motvilligt med henne på resan då hon är hans enda hopp att få tag i en riktig kropp, men han insisterar att romansen är ensidig.

Hennes gimmick är så att när hon börjar så är hon väldigt långsam då hon hela tiden måste släpa nyckeln. Hon har dock en del smärtsamma attacker, men det är när hon ger Paracelsus blod som det hela blir intressant. Under en viss tid så kommer Paracelsus förvandlas till en djävulsnyckel, som är lättare, men minst lika kraftfull. Helt plötsligt blir A.B.A otroligt snabb och versatil men eftersom det är tidsbegränsat och man inte har hur många pack med blod som helst så måste man ta sina chanser. Man kan sno blod från motståndaren också, men det är lite svårare.

Jag skulle inte säga att henns tema är en av mina absoluta favoriter, men det är helt klart ett av de mest intressanta teman i speletSå, det var min topp 5 Guilty gear-karaktärer. Jag har inte spelat GG2 Overture, vet att det kommer en del nya karaktärer där som inte finns med i fightingspelen, men det är så det är. Många karaktärer som jag också gillar skitmycket, som t'ex Millia Rage, Chipp Zanuff, Robo-Ky eller Axl Low lyckades tyvärr inte komma in på listan heller, vilket är synd.

Hursomhelst så kan jag rekommendera dem här spelen av hela mitt hjärta, speciellt nu då Xrd har kommit och har gjort serien mer lättåtkommlig än någonsin tidigare.
(OBS! Det är fortfarande en otroligt djup och svårbemästrad fighter, det har inte förändrats, så du måste verkligen ha en vilja av stål och tålamod om du vill bli bra på det.)Taggar: Guilty, Gear, Karmosin, Topp 5, gief A.B.A, Xrd, XRRRRDDDDDDD

« Till bloggen

Kommentarer

Lord_ENERU23 dec 2014q

Har aldrig riktigt spelat Guilty Gear Spelen, men har alltid gillat designerna på karaktärerna speciellt A.B.A och May, och kanske lite Dr. Faust

Karmosin23 dec 2014q

Detta fick mig också att komma ihåg att jag ritade en bild av May längesedan som jag är osäker om jag lade upp här...

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.