Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Karmosin

Registrerad: 29 mar 2011 18:45 Senaste besök: I dag 02:05 Online: Nej

Mrholytrain Holytrain

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

PixelPlatser: Brothel of Slaking Intellectual Lusts.

Karmosin26 apr 2016 23:201790 visningarKommentera: 0 !

Huruvida detta blir en liten bloggserie eller inte så är dess syfte densamma: Att skriva lite om olika platser inom spelens olika världar och varför de ligger så nära mitt hjärta. För oftast, hur mycket man än gillar en värld överlag, så finns det enstaka delar av den som stannar hos en längre än andra, vare sig det är för dess historia, utseende
eller interaktionen de gav spelaren.

Eftersom jag spelar om Planescape: Torment just nu, vilket gav mig denna idén, så tänker jag att det är passande att dela med mig mina tankar därifrån.

I rollspel, speciellt de av fantasy-variant, är det inte helt ovanligt att man under spelets gång stöter på ett horhus. Dragon Age, The witcher, Ultima... Oftast är dess syfte inte så mycket mer än att trycka in lite sexy-time och att kanske ge spelaren en eller annan skämtsam upplevelse, kanske någon sidoquest. Det är också oftast en sidosak som man kan ignorera om man vill och det är inte så konstigt att de existerar inom de världarna, speciellt den i The Witcher. När man tänker på dessa platser tillsammans med de världar de existerar inom, så är det inte helt absurdt att dess sort i Planescape: Torment ser ut som den gör.The Brother of Slaking Intellectual Lusts är ett så fantastiskt ställe eftersom det mer eller mindre känns som en sammanfattning av allt som gör spelet bra. I ett spel där du kan "besegra" sista bossen genom att debattera existensiell filosofi med den, så är det rentav en fantastisk idé, både författarmässigt som gameplay-mässigt. En RPG-standard som de tar och ställer på sitt huvud. Du förstår, den här bordellen är skapad i syftet att släcka intellektets törst snarare än köttets.För att förstå varför bordellen är utformad på det sättet så måste man också känna till Fall-from Grace, dess ägarinna. Ett genomgående tema i spelet är att en människas, eller varelses, natur aldrig är helt satt i sten. Alignment-systemet väger tungt i Planescape, men det finns personer som intressant nog inte stämmer överens i det fack de borde ligga i.
Fall-from-Grace är en succubus som är kysk. Eller snarare, hon finner ingen tillfredställelse av att festa på mäns köttsliga lustar. Denna abnormalitet inom hennes ras fick henne att sikta sina blickar åt andra håll och upptäckte ett mer uppfyllande kall, det att utforska och släcka den törst som uppstår ur ett ostimulerat sinne.
Om man aldrig sett henne förut så skulle man nog gissat utifrån hennes beteende att hennes vingar är befjädrade snarare än nakna.

Bordellen av släckta intellektuella lustar är på många sätt även något av en skola i språk och retorik för de kvinnor som jobbar där, en utbildning för att i slutändan kunna gå med The Sensates. En faktion som anser att det viktigaste i livet är upplevelserna, att uppleva allt världen har att erbjuda och sedan dela med sig av dem genom att lagra dem i minnes-sfärer som andra sedan kan kolla in i för att uppleva det själva.

Eftersom alla kvinnor är olika till personlighet så har dem också olika saker de kan erbjuda sina köpare. Olika människor finner ro hos olika famnar, alltifrån de intellektuella, till de peppiga, till de rent ut sagt oförskämda.Alla har en del att prata om och det finns även gott om sidouppdrag och sysslor att plocka upp bland de olika prostituerade.
Det bästa? Allt inom bordellen löses genom dialog. Det är personliga och underliga uppdrag som involverar allt från att lista ut vem som tagit en av kvinnornas slöja, (som är viktig eftersom den hindrar henne från att förstena folk med sin blick), till att hjälpa en annan att få tillbaka sin förlorade röst.
Området använder sig av alla spelets styrkor: skrivandet, den skumma men fantastiska världen och dess innevånare, och lämnar ute dess svagheter. Host!- Stridssystemet - Host!

Finns också en intressant sekvens där ens debatterande med en utav hororna får en att få tillbaka minnen av ett tidigare liv där man övertygade en man ur sin existens. Hmmmm...När jag startade den här genomspelning så var det denna del som jag såg fram emot mer än något annat.
The Brothel of Slaking Intellectual Lusts är ett område som man kan spendera mycket tid i utan att ens peta på huvudstoryn. Det är avslappnande, mysigt till och med.
Ett yppert exempel på vad som gör Planescape: Torment till ett så unikt rollspel, speciellt inom fantasy-genren som så sällan vågar sätta foten utanför sina dvärgar och alver.

Det är helt enkelt spelvärldens smartaste bordell. Vad det nu betyder.Taggar: Karmosin, Planescape: Torment, Brother, Of, slaking, intellectual, lusts

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.