Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Keigo

35 Registrerad: 9 maj 2011 13:06 Senaste besök: I går 14:56 Online: Nej

www.kingdompleased.com keigo-mak

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Cosplay 2014: Hur mycket bling-bling är för mycket?

Keigo 7 maj 2014 19:242646 visningarKommentera: 12 !

Jackan är äntligen färdig! Det tog lite längre tid än vad jag trodde. Teoretisk är det lika "lätt" som att sy en tröja, men jag upptäckte under processen att man måste planera mer och sy saker i rätt ordning. Som t.ex. kragen, den var inte svårast, men den måste vara bland de sista sakerna man syr ihop om man har fordring i jackan. Jag är rätt nöjd med resultatet, nu har jag en full funktionell jacka med fickor och en gömd ficka inuti.När jag blev klar med jackan hoppade jag direkt på accessoarerna och blingat till ordentligt. Det ser nästan ut som att Xzibit har varit på farten och vräkt på så mycket skinande saker som möjligt. Jag var lite orolig ett tag att det skulle bli tacky, men det ser faktiskt ganska bra ut med jackan. Tur att jag inte valde guldversionen av dräkten, då hade jag verkligen sett ut som såna elektroniska illusionstavlor i pizzerior med vattenfall i guldramar [crazy]

Att skapa accessoarerna var inte lika svår, men silver-tyget kan vara riktig oförlåtande att jobba med, särkilt när man ska limma ihop det med skumgummi. Minsta lilla fel syns riktig bra på silvertyget. Plus att använder man fel klister så kan det trängas igenom lite och det syns på ytan.
Till mesta dels använde jag sprayklister som funkar mycket bättre, men det tar längre tid då man måste förberedda mer.


Nu har jag bara skorna och peruken kvar att göra. Jag skulle kunna ta den lätta vägen med att bleka håret, men jag vill ogärna skada mitt hår. Jag har svart hår, så jag måste nog använda ganska starka kemikalier för att blondera mig.
Än så länge har jag inte hittat några peruker med backslick, jag antar att öppen hårlinjen är svår att imitera så det ser naturlig/riktig ut. I värsta fall kanske jag köper såna hårfärgspray, vet dock inte hur de funkar eller om de färgar av sig till kläderna. Min kostym är trots allt vit, så kan jag undvika smuts så gör jag gärna det.
Om någon vet eller har tips på det så dela gärna med er!

//KeigoTaggar: Keigo, serier, Spel, Nörd, Humor, teckna, gay, Bög, homo, 2014, Kill la Kill, klk, mako, gamagori, studio trigger, cosplay

« Till bloggen

Kommentarer

Jimmy Seppälä 7 maj 2014q

Fasiken vad snygg den blev!

Martin Barreby 8 maj 2014q

Wow! Sitter ju jättesnyggt! Bra jobbat!

Anders Eklöf 8 maj 2014q

Jäkligt grym! I vilket sammanhang kommer du använda den?

Keigo 8 maj 2014q

Jimmy Seppälä:

Fasiken vad snygg den blev!


motakay:

Wow! Sitter ju jättesnyggt! Bra jobbat!


Tack tack! Har aldrig sytt en jacka tidigare, så det är skönt att få höra att ni tyckte att den ser bra ut.

Keigo 8 maj 2014q

Luftslott:

I vilket sammanhang kommer du använda den?


Hela utstyrsel kommer användas till San Diego Comic Con i år. Kan tänka mig ha på mig bara jackan utan blinget till SIS14.

Anders Eklöf 8 maj 2014q

Keigo:

år. Kan tänka mig ha på mig bara jackan utan blinget till SIS14.


Attans! Jag som inte kommer på SIS det här året! Sablar!

Maxie 8 maj 2014q

Kostymen ser väldigt mycket bättre ut än vad jag hade kunnat föreställa mig! Bra jobbat.

Keigo 8 maj 2014q

Maxie:

Kostymen ser väldigt mycket bättre ut än vad jag hade kunnat föreställa mig!


Tack, jag var också lite orolig ett tag att kostymen skulle se lite tacky ut, särkilt med silvertyget. Jag har lärt mig under åren att inte stressa mig fram, utan verkligen planera noggrann på designen och köpa rätt material.

Benny Holmström 8 maj 2014q

Grymt, givetivs! [love]

Ayreonaut 9 maj 2014q

Är inte så mycket för cosplay, jag vet bara vem karaktären är pga dina tidigare bloggar, men det är verkligen toppklass på detta. Mycket bra jobbat!

Keigo 9 maj 2014q

Benny Holmström:

Grymt, givetivs!


Ayreonaut:

det är verkligen toppklass på detta. Mycket bra jobbat!


Tack så mycket [smile] Hittade en peruk på ebay igår som verkar vara perfekt för kostymen, bakåtslickad och allt. Jag uppdaterar bloggen snarast när jag fått den.

Ayreonaut:

Är inte så mycket för cosplay


Jag är egentligen en amatör när det gäller cosplay. Att gå runt och "spela" att man är den karaktären är jag mindre duktig på. Visst, man måste nog ha lite inlevelse så man ser bra ut på bilder. Men jag är egentligen mer intresserad av själva hantverket.

Anders Eklöf31 maj 2014q

Du ska inte dra på Närcon 2014 då?

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.