Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Keigo

35 Registrerad: 9 maj 2011 13:06 Senaste besök: I går 14:56 Online: Nej

www.kingdompleased.com keigo-mak

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

GlaDos, Cosplay-SM och Närcon

Keigo23 feb 2015 02:113198 visningarKommentera: 16 !I helgen var det fullt upp, jag åkte ner till Närcon Linköping för att i första hand intervjua Ellen Mclain, mer känd som rösten bakom GlaDos från Portal-spelen och hennes man John Patrick Lowrie som the Sniper från Team Fortress m.fl. Intervjun gick jättebra, jag tror jag har aldrig träffat så energiska och glada människor tidigare som genuint älskar sina fans och är så öppna med dagens ungdomskultur. Trots att de båda är över 60 år gamla. En serieintervju med dessa två underbara människor kommer inom kort här på Loading :)
Efter intervjun var jag också bjuden på att se Cosplay-SM som Närcon arrangerade. Cosplay håller verkligen bli riktigt stor i Sverige, så pass stor att SVT sände tävlingen samma dag senare på kvällen. Vilket är en milstolpe i cosplay, inget annat land i världen har sänt en hel cosplay-tävling på nationell TV tidigare!
Tävlingen var fantastiskt att se live och det var så kul att alla som var där var så passionerad över en subkultur som håller på att få riktig bra fotfäste i mainstreamkulturen. Ni kan se hela tävlingen på SVTplay, och om ni redan har sett den på TV innan rekommenderar jag er att se den igen, eftersom de har ett intressant försnack som de inte sände på TV. Jag ska inte spoila något, men jag måste ändå ge en stor shout-out till Linn Eriksson som tävlade. Linn har tidigare varit med i redaktionen på Loading och kickade igång cosplay här, tills jag fick ta över manteln när hon lämnade oss.
Närcon och SVT gjorde ett fantastiskt jobb med Cosplay-SM, jag blir nästan sugen på att testa att kvala in till nästa år, om min pågående Gamagori-kostym håller måttet. Alla som tävlade gjorde ett sånt fantastiskt jobb att jag får lite ångest, både positivt och negativt. Men hur som helst hade jag trevligt på Närcon, alla där var snälla och det var lätt att gå vilse bland alla butiker och rum med olika aktiviteter.

Jag hoppas innerligt att cosplay växer ännu större i Sverige, det är trots allt en rolig och kreativ hobby som flera borde göra.

//KeigoTaggar: Keigo, serier, Spel, Nörd, Humor, teckna, gay, homo, 2015, cosplay, cosplay-sm, sm i cosplay, SVT, närcon

« Till bloggen

Kommentarer

Anders Eklöf23 feb 2015q

Det var grymt att se det live på svtplay också! Älskar att cosplay växer så snabbt i Sverige! Önskar att jag hade varit där.

Kindo23 feb 2015q

Najs att Sverige var först med tv-sändningen. Jag är personligen inte särskilt inne på cosplay, men jag respekterar arbetet bakom och kan även beundra framställningen. Det är helt klart en del av nördkulturen som jag vill ska uppmärksammas.

Cappachino23 feb 2015q

Blev sjukt förvånad i lördags kväll när jag slog över till SVT 2 och såg att dom skulle visa SM i cosplay.. Visste inte ens att det fanns. Grymt kul och hoppas att cosplay växer sig större i Sverige.

Keigo23 feb 2015q

Anders Eklöf:

Önskar att jag hade varit där.


Dom har nordic championship nu till sommaren. Vet ej om jag hinner ner dit, men det vore kul att se det också.

Dennis Nyh:

men jag respekterar arbetet bakom och kan även beundra framställningen.


Lite så jag började. Har kikat på cosplay-bilder i åratal tills jag åkte till San Diego Comic Con, efter det är jag ganska insnöad :)

Cappachino:

Grymt kul och hoppas att cosplay växer sig större i Sverige.


Det var sjukt oväntat för många tror jag, inklusive mig. Kudos till SVT som beslöt att visa det, förhoppningsvis blir det en tradition i Sverige :)

Anders Eklöf23 feb 2015q

Keigo:

Dom har nordic championship nu till sommaren.


Såg det i somras!

Keigo23 feb 2015q

Anders Eklöf:

Såg det i somras!


Åhå, men i år så får du klä ut dig :) Testa cosplay vetja, det skadar aldrig.

Anders Eklöf23 feb 2015q

Keigo:

Åhå, men i år så får du klä ut dig


Har cosplayat några gånger redan! ;)

Keigo23 feb 2015q

Anders Eklöf:

Har cosplayat några gånger redan! ;)


Cappuccino24 feb 2015q

Är det tänkt att taggarna "gay" och "homo" ska avspegla vad Keigo egentligen känner inför cosplay och att man ska läsa hela texten med en sarkastisk ton?

Keigo24 feb 2015q

Cappuccino:

Är det tänkt att taggarna "gay" och "homo" ska avspegla vad Keigo egentligen känner inför cosplay och att man ska läsa hela texten med en sarkastisk ton?


Inte alls. Dom taggarna har jag alltid använt för att jag brukar publicera min självbiografiska serie här, där karaktären är gay. Nu har jag inte ens tänkt på de taggarna eftersom jag alltid använder dom, men i vilket fall är det inget negativt med cosplay i mitt inlägg.

Om inget annat har cosplay många likheter med drag och dragshow (utan att vara negativt eller sarkastiskt). Cosplay leker ju med identiteter (och/ibland kön) för underhållning, vilket drag i princip gör. Enda skillnaden är väl att cosplay är mer lekfull i sin natur och inte behöver ha en politisk agenda. Vilket drag inte heller alltid behöver, men de har rötterna från det, medan cosplay från något mer lekfullt från början. Jag tycker att det är fantastiskt kul, jag och många andra har i princip redan dragat omedvetet :)

Keigo24 feb 2015q

BTW, för er som inte hajat det, läs mina tidigare inlägg om mina egna dräkter och rapporter från San Diego Comic Con :) Jag tror det talar för sig själv vad jag tycker om cosplay.

Anders Eklöf24 feb 2015q

Deadmau5 från i somras ;)

http://i.imgur.com/kFWoBPE.jpg

Cappuccino24 feb 2015q

Keigo:

Inte alls.


Jag skojade bara. :) Men när jag läste igenom taggarna så kom jag att minnas de gamla trolltaggar som folk förr i tiden satte på youtube. På en av mina Skyrim-videos jag lade upp hade jag taggat "Witcher is better game" vilket ledde till många arga påhopp.

Jag har också alltid gillat cosplay. Funderar på att gå som Pyramid Head om några år när jag biffat till mig lite. Gymmar i stort sett uteslutande för det ändamålet.

Keigo27 feb 2015q

Anders Eklöf:

Deadmau5 från i somras ;)


Nice! Får se om man hinner till Närcon sommar då.

Cappuccino:

Funderar på att gå som Pyramid Head om några år när jag biffat till mig lite. Gymmar i stort sett uteslutande för det ändamålet.Men samtidigt tycker jag personligen att man behöver inte se 100% lik karaktären, det är nästan omöjligt och det blir väldigt begränsad vad man kan cosplaya till. Hellre att helheten är bra, än att bara klä ut sig till karaktären som är mest lik sig själv (som man kanske inte ens gillar).

ReDead 2 mar 2015q

Oj, coolt att SVT sände en sådan tävling! Ska lätt ta mig en titt på sändningen. :)

Keigo 2 mar 2015q

ReDead:

Ska lätt ta mig en titt på sändningen. :)


Gör det [smile] Den kan även ses över hela världen, samt att jag fick höra att de ska snart även texta hela programmet till engelska. Så jag antar att sändningen var en stor succé för en subkultur som cosplay.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.