Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Keigo

35 Registrerad: 9 maj 2011 13:06 Senaste besök: I dag 09:41 Online: Nej

www.kingdompleased.com keigo-mak

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Ses på Comic Con Stockholm!

Keigo30 okt 2015 13:202173 visningarKommentera: 2 !

Hepp, då var det dags igen, nordens största mässa för populärkultur. Förra året var en besvikelse, där spel dominerades så hårt att det var inte ens kul. Missförstå mig inte, jag älskar spel, men en mässa som använder namnet Comic Con är synonymt med att alla former och smaker av populärkultur representeras. Annars hade de kunnat behållt namnet... Gamex.

Jag var besviken, men inte överraskad. Det var första gången för Sverige att anordna en mässa med ett stort varumärke som Comic Con. (Även om inga organisationer/företag äger officiellt namnet).
Det sagt, jag ändå hoppfull att MCM fixar det i år. Det kan allafall inte bli sämre. MCM har sagt att de tagit emot feedbacken och kommer göra det bättre framöver, och det verkar som att de har.

Hela helgen kommer ha cosplay-parader och tävlingar, föreläsning med serietecknaren Bob Layton från USA, panel med skådisen Clive Stansen (Vikings), frågestund med röstskådespelerskan Maine Flanagan (Naruto) och mycket mera.

Redan idag kommer några av mina kollegor från Loading vara på plats, men imorgon kommer jag, Alvar Johansson, Emma Kujansuu, Martin Barreby och Anders Eklöf vara på plats. Så säg gärna hej till oss om ni hittar oss, vi kommer nog springa runt lite här och var. Jag kommer cosplaya, så jag kommer sticka ut från resten av loading-gänget [wink]

//KTaggar: Keigo, serier, Spel, Nörd, Humor, teckna, gay, höst, Comic Con, 2015, Stockholm, Gamex, cosplay, Kill la Kill, gamagori, mako, mankanshoku

« Till bloggen

Kommentarer

Thomas_8730 okt 2015q

Var där några timmar idag och för mig är detta nog sista året jag går.

Trots flytten till Friends känns det mindre än någonsin, och i år tycker jag att fokuset var alldeles för lite på spel snarare än tvärtom.

Det kan ju ha mycket att göra med att de flesta riktigt stora aktörerna lyser med sin frånvaro.

Keigo30 okt 2015q

Thomas_87:

det mindre än någonsin, och i år tycker jag att fokuset var alldeles för lite på spel snarare än tvärtom.


Tråkigt att höra, jag har inte varit där än så jag kan inte säga nåt ännu. Men det låter som att de försökte kanske för mycket för att tillfredsställa alla efter förra året, att spelsektionen fick lida lite i år. Sony t.ex. är frånvarande i år, vilket är lite överraskande.

Spel är absolut viktig inom Comic Con, men har nog aldrig varit huvudfokus. Allafall dom Comic Con-liknande mässor jag varit på utomlands. Men samtidigt kan jag tänka mig att det är lite annorlunda i Sverige, speciellt när mässan hette Gamex. Övrig populärkultur i Sverige är mindre medan spel större. Men ja, jag ska kika in imorgon och se vad intrycket blir.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.