Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Keigo

35 Registrerad: 9 maj 2011 13:06 Senaste besök: I går 14:56 Online: Nej

www.kingdompleased.com keigo-mak

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Cosplay i Eurovision

Keigo14 maj 2016 10:262847 visningarKommentera: 3 !Jag hade i början tänkt att skriva en fortsättningen på min nya 3DS, då jag har fått en ny gnista för Nintendos bärbara konsol igen. Men eftersom saker och ting inte gick så dåligt som jag befarade så får jag vänta med det till kanske nästa vecka. Mer detaljer nästa vecka, förhoppningsvis.Vissa av er kommer kanske ihåg att jag nämnde i februari att jag skulle vara domare till cosplay-SM? Strax efteråt brände jag ut mig totalt och hade inte ens ork att rapportera hur kul (och stressigt) det var. Det var verkligen ingen dans på rosor för min del. Att skapa en cosplay är ingen barnlek ibland, om man vill få fram så bra resultat och funktionalitet som möjligt.Jag visste att Asura från Asura's Wrath var ingen lätt uppgift, även om hans design såg enkel ut på papper. Min tanke var att göra alla sex armar till dräkten, men insåg efter min utbränning att det är nog inte värd att riskera sin hälsa, plus att jag tävlade inte ens.Nu fokuserar jag på att göra saker som jag ska göra istället, så mitt liv återgår till det normala igen, någorlunda. Jag ska snart sätta igång med en ny cosplay, Team Aqua Admin Matt från Pokémon-spelet Alpha Sapphire. Den är betydligt enklare att skapa, och något som jag inte behöver stressa sönder mig för att hinna med till sommaren. Cosplay handlar ju i grunden att ha kul, så att bara skapa dräkter för bara sakens skull förlorar lite sin poäng. Och resultatet kommer synas i hantverket tror jag. Nu menar jag inte att jag inte hade kul med Asura, men att jäkta sådär igen försöker jag undvika framöver.I vanligt fall är inte den mest dedikerade Eurovision fansen, men jag fick äran att bidra något till tävlingen i år. Jag och några andra cosplayare fick vara med i en kort klipp som användes till deras reklam. Jag vet inte om de kommer använda den igen ikväll, men jag tänker bänka mig framför TV:n med några vänner och se hela karusellen.

//KeigoTaggar: Keigo, serier, Spel, Nörd, Humor, teckna, gay, homo, 2016, cosplay, cosplay-sm, sm i cosplay, SVT, närcon, eurovision, LogoTV, geek

« Till bloggen

Kommentarer

Tomas Engström14 maj 2016q

Haha men se där, vad otippat att få se reklam med cosplay i sig - till självaste ESC! Även om det nu även handlar myyycket om scenkläder ^^

Hoppas nu att det här sommarhalvåret som vi snart går in i kommer att se lite lugnare ut för dig! Det är ju lätt att bränna ut sig även när man sysslar med någonting som man faktiskt älskar och brinner för (no pun intended), kanske just därför också. Men det får ju som sagt inte gå överstyr, då försvinner det som gör det så roligt.

Ser fram emot att få läsa någonting mer om kärleken till din 3DS och så hoppas jag att Monster Hunter Generation kan locka i sommar ^______^

Bleatlessness17 maj 2016q

Nu gillar jag inte Eurovision, men alltid kul att se branschen breddas till en ny publik. Och med en lokalkändis! (Från det lokala internet.)

För några år sedan hade cosplay varit på tok för nördigt för att få finnas i mainstreammedia.

Keigo23 maj 2016q

Tomas Engström:

vad otippat att få se reklam med cosplay i sig - till självaste ESC!


Haha, ja, det var kul att de ville visa olika sidor av Sverige. Cosplay har ju exploderat lite lätt i Sverige och fått mer uppmärksamhet bara de det senaste åren, så man kanske kan kalla det mainstream nu i Sverige?

Tomas Engström:

mer om kärleken till din 3DS


Väldigt snart. Kanske imorgon. Är helt nykär i Nintendos bärbara konsol och har pillat lite mer på den [love]

Bleatlessness:

För några år sedan hade cosplay varit på tok för nördigt för att få finnas i mainstreammedia.


Ja, cosplay har ju blivit lite mer mainstream nu ju. Sen är cosplay en visuell media som skapar mycket uppmärksamhet. Så oavsett om tittarna/läsarna gillar det eller ej så kommer folk höja ögonbrynen. Plus att det är ju lite populär att vara nördig idag.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.