Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Keigo

35 Registrerad: 9 maj 2011 13:06 Senaste besök: I dag 09:41 Online: Nej

www.kingdompleased.com keigo-mak

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Prickskyttar, Donald Trump och cosplay. Del 1 av 2

Keigo 8 aug 2016 11:082579 visningarKommentera: 5 !


Tiden går verkligen fort, det är mitt sjätte år att återbesöka San Diego Comic Con. För varje år som går känner jag mig mer bekväm och kan ge en rättvisare och bredare syn på konventet. Comic Con i San Diego är väldig unik, inte bara att den är en av världens största och kändaste konvent för fandom och nördkultur, hela innerstan hänger på och firar tillsammans med många aktiviteter och nöjen.

Dom flesta utomhusaktiviteter är gratis och kräver inga konventbiljett för att kunna delta. Så teoretiskt skulle man kunna fira och ha kul på San Diego Comic Con utan ens att sätta sin fot i konventet.


San Diego Comic Con i år var helt ok, men innehöll inga större överraskningar, nyheter eller aktiviteter som höjde mitt blodtryck. Fokusen har definitivt skiftat, på gott och ont. Det känns som att San Diego Comic Con vill gå lite tillbaka till rötterna och filtrera bort det överflödiga som inte passar in. Filmbranschen verkar också ha noterat det och tagit några steg tillbaka. De var nästan frånvarande med sina stora utannonseringar och gäster. De enda stora på golvet jag såg var alla skådisar till filmen Suicide Squad, vilket fick halva konventet att stanna upp och pojkar som flickor gallskrika av extas.

Vad jag förstått så har filmbolagen lärt sig att det inte lönar sig att visa upp alla deras nya filmer. Om filmerna får en dålig hajp eller mottagning så kan det döda filmarna långt innan premiären. Det bäddar ingen automatisk hajp på filmer om de inte har någon relation till människorna som vallfärdar till nördkulturens mecka. Speciellt i en miljö där det finns mycket annat som besökarna är mer intresserade av. Så det var nog ett smart beslut från dem.


TV-serier däremot floras på mässgolvet, tack vare succéerna som satsningar på superhjältar-, sci fi och komediserier. Både Nickelodeon och Cartoon Network hade stora, maffiga och spektakulära båsar som vanligt, men även där hade ingen inga riktiga nyheter att visa upp.


Comedy Central hade en South Park-station precis utanför konventet, men de la bara fram pappersfigurer och bakgrunder där man kunde ta bilder med karaktärerna från TV-serien. Kanske Inte det mest spännande att göra på Comic Con. Det enda som fick mig att höja ögonbrynet lite var panelen till filmen Aliens som firar sitt 30års jubileum i år. Sigourney Weaver, James Cameron och alla medverkande var på plats. Men givetvis var det nästintill omöjligt att ta sig till panelen om man inte övernattar utanför konventet dagen innan. Vilket jag och mina vänner inte var så förtjusta att göra. Annars fanns det sedvanliga som hinderbanan inne i sportstadium med Walking Dead-tema, där zombies jagar efter folk.


Spel var givetvis på plats, men även där var det inte så mycket överraskningar. Dom flesta var där förutom Sony, som var förvånande frånvarande igen. Microsoft hade en av dom största spelbåsarna och Nintendo hade två olika stationer, en på mässan och den andra på hotellet bredvid. På hotellet var alla välkomna och hade samlingsplatser för folk som ville spela sina 3DS med varandra, olika spelturneringar och självklart, mycket Pokémon.

Pokémon Go var på allas mun under mässan och nästan alla spelade det. När vi gick ut en kväll och trängdes med folk på dansgolvet kunde vi se en tjej slutade dansa för att fånga en Squirtle. Vansinne och fascinerande fenomen. En vän till mig gick till Pokémon Go-panelen och blev extrem besviken. Panelen innehöll inga nyheter, delade ut inga hemliga Pokémon eller hade speciella stationer. Det kändes som att Nintendo var inte alls förberedda på succén. Jag fick veta senare att de bytte lokalen i sista minuten, från en liten till den största på konventet med ett kapacitet på över 6000 besökare.


Cosplay var olyckligt inte speciellt spännande i år. Missförstå mig inte, det fanns fortfarande roliga, kreativa och fantastiska cosplay på plats, men i jämförelse med tidigare åren sedan kändes det något fattigt i år. Det verkar som att många cosplayare har märkt att San Diego Comic Con har blivit för mainstream, för mycket folk och alldeles för lite plats och aktiviteter för dem att göra på konventet. Mer bilder på cosplay och detaljer kommer vid nästa inlägg.


Det som räddade San Diego Comic Con-upplevelsen var panelen med John Barrowman och jag och mina vänners fånerier. John Barrowman är skådespelaren till TV-serierna Dr. Who, Arrow, Torchwood med flera. Han är kanske den mest roliga, knasiga och ofiltrerad skådespelare jag träffat. Tänk er Zapp Branningan från Futurama, det är hans personlighet och humor. Självklart cosplayade han som karaktären också. Jag har aldrig haft så kul på en panel, någonsin.

Oavsett vad San Diego Comic Con erbjöd så hade hela upplevelsen inte varit lika kul utan vänners sällskap. Jag och mina vänner delade hotellrummet och fånade oss varje dag med repliker från Rupaul's Drag Race och kastade shade* på varandra, på ett kamratlig och oseriös nivå förstås. (*förolämpa någon på ett smygande och oftast roligt sätt). En kväll utmattande vi varandra att försöka prata med så många främlingar som möjligt. Det var pinsamt, roligt och lärorikt.


San Diego Comic Con i år känns som sagt lite platt i år. Kanske för att jag har blivit äldre, eller så har jag varit där så många gånger nu att jag blir mer svårflörtad. Men det fick mig också att inse att det spelar ingen roll om man besöker världens största nördkonvent med massa exklusiva leksaker, kändisar och aktiviteter. Det som gör hela upplevelsen rolig och tillfredsställd är människorna man umgås med under samma tak där alla får vara sig själva och utrycka sig som de vill.

//KeigoTaggar: Keigo, serier, Spel, Nörd, Humor, teckna, gay, sommar, Comic Con, San Diego, SDCC, 2016, barrowman, Pokémon Go, Gremlins, dorothy, R2D2

« Till bloggen

Kommentarer

Tomas Engström14 aug 2016q

Trist att SDCC inte kändes lika vasst det här året, men härligt med ett så gott sällskap! Förstår om det förhöjde hela upplevelsen med flera snäpp :)

Tack för den första rapporten! Ser fram emot del 2 ^^ Skulle verkligen vilja åka på något Comic Con i framtiden.

Keigo18 aug 2016q

Tomas Engström:

Ser fram emot del 2


Tackos! Jag tänkte göra det igår, men däckade på soffan. Får se om jag hinner tills imorgon :)

Tomas Engström18 aug 2016q

Alltid skönt när man däckar sådär XD Iaf om det är av vanligt trötthet ^^

Innokin23 okt 2016q

Däckar man så är det bara att försöka hårdare nästa gång.! Men addera nått typ choklad det skall man ju funka bättre av säger dom..
http://www.smartliv.nu/5-overraskande-skal-att-ata-mer-chokl...
^^

Keigo24 okt 2016q

Innokin:

Men addera nått typ choklad det skall man ju funka bättre av säger dom..


Har så fullt upp just nu... lite därför jag är frånvarande här... Ja, choklad eller socker borde ju pigga till en. Vet inte om det är så bra i längden dock. Dricker inte ens energidryck och dylikt koffeinsaft [crazy]

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.