Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Keigo

35 Registrerad: 9 maj 2011 13:06 Senaste besök: I går 14:56 Online: Nej

www.kingdompleased.com keigo-mak

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Comic Con Stockholm 2016 + cosplay

Keigo18 nov 2016 12:172001 visningarKommentera: 2 !

För två veckor sen var det Comic Con Stockholm, jag var givetvis på plats men hann inte alls med allt som jag hade planerat. Jag hade tänkt att vara där tidig under veckan, eller åtminstone på lördag, den största dan på hela mässan. Jag hade tänkt att ta en massa fina bilder och kanske skriva en kort rapport på hela eventet. Men det gick åt skogen. Jag hade nämligen anmält mig till kvalet till World Cosplay Summit, en av världens största cosplaytävling. Tänk er som Eurovision, fast med cosplay där varje deltagande länder tävlar om den bästa cosplay och genomför ett kort framträdande.World Cosplay Summit är lite speciell, bl.a. att man kan bara tävla i par och med karaktärer från Japan. Så den har en annan standard och kriterier som man måste följa om man vill bli bäst i världen.
Sverige är ganska ny i tävlingen och var med för första gången i år. Det var när jag såg mina vänner tävlade som fick mig att vilja testa att kvala in. Jag menar, vem skulle tacka nej till en gratis resa till Japan och visa upp sina verk för hela världen?Jag fick jobba dygnet runt i tre månader i sträck för att hinna med allt. Min dräkt var färdig redan, men jag hann inte finputsa eller förbättra något då jag fick hjälpa min partner med sin dräkt (Sergei från Asura’s Wrath). Till framträdandet behövde vi också skriva ihop ett manus och dialoger som passade in under 2,5 minut, spela in rösterna, redigera och klippa musik och videon som skulle spelas upp i bakgrunden m.m. Det var nära att jag åkte in i väggen med minimalt med sömn.Kort och gott, vi vann inte, men blev utnämnd till ”honourable mention” tillsammans med ett annat par. Man kan väl säga delad andra plats för enkelhetens skull, eftersom det finns inga silver eller bronsmedaljer i ett kval. Trots allt slit och inte kammade hem vinsten så blev jag inte besviken. Dels för att alla var så jäkla bra (det var omöjligt att gissa vem som skulle vinna) och dels för publikens reaktion på vårt uppträde. Alla hängde med handlingen och skrattade åt skämten vi planterade in. Jublet efteråt var det bästa, och kanske också det magiska med cosplay. När man lyckas förmedla, sprida, dela och visa varför en vuxen människa jobbat häcken av sig för att klä ut sig till fiktiva karaktärer. Det gör hela mödan värd.Som en kompis berättade för mig innan tävlingen började, hon är en cosplay-veteran och hade det bästa upplevelsen på länge under Comic Con. Inte för utställarna eller aktiviteterna på mässan, utan från folket på mässan. Gamla som unga, pojkar som flickor, folk som själva höll på cosplay eller inte, den känslan att lyckas väcka känslor, få kontakt och interaktion med folk det som gör cosplay roligast.

Hur var eran comic con-upplevelse annars, och såg ni några cosplay som fick er att känna något?
//Keigo

Alla foton är tagna av Mikael Hakali.

Taggar: Keigo, serier, Spel, Nörd, Humor, teckna, höst, cosplay, comiccon, Stockholm, 2016, wcs, monster, hunter, Zelda, odin, sphere, Asura, Wrath

« Till bloggen

Kommentarer

Bleatlessness19 nov 2016q

"Alla foton är tagna av Mikael Hakali."
Jag kan inte sätta fingret på vad, men jag fick känslan att så var fallet. :P

Folk gör för övrigt sjukt imponerande cosplay. Har själv aldrig sytt några kläder förutom en simpel tröja på syslöjden i mellanstadiet, och trots bristande detaljkunskap inser jag hur mycket jobb och skicklighet som måste gått in i dräkterna.

Keigo19 nov 2016q

Bleatlessness:

Jag kan inte sätta fingret på vad, men jag fick känslan att så var fallet. :P


Just in case :)

Bleatlessness:

trots bristande detaljkunskap inser jag hur mycket jobb och skicklighet som måste gått in i dräkterna


Det är en del av fascinationen med cosplay tror jag. Att man lägger så mycket tid, passion och dedikation för att bemästra olika hantverk och presenterar hela paketet på sig själv :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.