Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Keigo

35 Registrerad: 9 maj 2011 13:06 Senaste besök: I dag 16:16 Online: Nej

www.kingdompleased.com keigo-mak

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Dreamcast och Super Nintendo räddade mig

Keigo27 mar 2018 07:53600 visningarKommentera: 14 !

Det var ett tag sen jag var aktiv här. Det har hänt mycket grejer sen sist, allt från nytt jobb, cosplay, åka till Japan, jobba med egna projekt, utmattning från spel och söka nytt jobb igen. Jag kände jag att behövde ta en paus från allt.

Nu när jag är tillbaka så vi börjar med det lätta först, hur Dreamcast och Super Nintendo räddade mig.På senaste tiden har jag fått lite utmattning av spel, jag får lätt ångest att starta igång ett nytt spel som jag vet att jag måste investera många timmar i, samtidigt när jag har mycket jobb och annat sidan om som jag måste göra och prioritera före. Det kändes nästan lite som prestationsångest med att spela spel, så fort jag missade tåget så halkade jag ständigt efter.

Det som fick mig att känna lite bättre var när jag åkte till Japan i höstas och köpte retrospel istället, speciellt Super Nintendo-spel. Det är någonting med de gamla spelen som kändes lättare att plocka fram och spela en kortare period, stänga av det och fortsätta med mina andra saker utan större ångest. Plus att det var alltid kul att äventyra runt i Tokyo för att hitta de retrospelen jag letade efter.För mig var retrospel den perfekta kuren. Förutom att de är charmiga och enklare i sin form så krävde dom inte heller så mycket från mig. Det har kanske med åldern att göra, eller att jag är i den perioden av mitt liv där jag inte kan lägga för lika mycket tid på att spela långa och episka äventyr som innan. För tillfället i alla fall.Min reskompis, en tysk som jobbade som spelredaktör frågade mig under resan om jag var intresserad av hans gamla konsoler som han inte spelar längre. Bland de konsoler han ville skänka bort var en Dreamcast. Jag var självklart intresserad, eftersom jag har aldrig ägt en tidigare, men alltid velat ha en. Jag var så nära att skaffa en Dreamcast, men som många andra valde jag Playstation 2 istället för att den kunde spela DVD-filmer.Under tiden jag väntade på min kompis skicka sin Dreamcast till mig utannonserade Analogue att de skulle släppa Super NT, en spelkonsol som emulerar Super Nintendos hårdvara istället för att emulera spelen via mjukvara. Det var perfekt för min nya samling av japanska Super Nintendo-spel, så jag lade ner en beställning direkt. Några månader efter fick jag äntligen den och jag kan inte vara mer nöjd. Grafiken, musiken och laggfria upplevelsen tog mig tillbaka exakt hur det var att spela Super Nintendo igen, fast med modern TV.Förra veckan fick jag äntligen min Dreamcast. Min kompis tog sin tid att skicka över den, men jag kunde inte klaga direkt då jag fick den plus alla tillbehören gratis. Under väntetiden köpte jag spelen jag ville ha, skaffade en Akura-box (VGA till HDMI) och kontroll-konventerare så jag kunde spela med Saturn eller Playstation-kontroller till Dreamcast istället. Jag tycker verkligen om Dreamcast, men kontrollen till den är verkligen ingen höjdare. Charmig utformning, men ack så otymplig och sladden som sticker ut från fel sida är något jag aldrig kommer över.Hela den här resan med retrospel har fått mig att må mycket bättre med min relation med spel. Jag tror att spela spel handlar inte bara om att spela klart ett spel eller jaga efter achievements/trophies, utan hela upplevelsen med att göra research, leta efter spel, tillbehör, rätt videokablar med mera som gjorde det hela processen rolig att gå igenom. Jag har lärt mig så mycket mer om teknologin bakom spelen och konsolerna, och hur bakvänt allting var innan allting blev så streamlined och enkel att använda.

Inlägget blev lite längre än vad jag hade tänkt mig, men jag kan tillägga att under min paus här har jag även jobbat stenhårt på med att samla ihop ett gäng duktiga människor för att lansera Sveriges första cosplaybok. Mer om det i nästa inlägg [smile]

//Keigo

Taggar: Retro, Spel, dreamcast, Sega, Super Nintendo, Super NT, Japan, Tokyo

« Till bloggen

Kommentarer

Nakroler27 mar 2018q

Kul att se dit namn på senaste blogginlägg igen!

Jag har senaste tiden också haft som lite press på att "man ska klara ut en massa spel", särskilt nu sedan Nintendo Switch lanserades..

Det jag försöker göra är att vända bort blicken då nästa spel lanseras så man får grotta och njuta av det man har istället.

Och en Cosplaybok? Låter very interesting! Blir det som tutorial eller samling på coola cosplayer? [bigsmile]

Keigo27 mar 2018q

Nakroler:

Kul att se dit namn på senaste blogginlägg igen!
Jag har senaste tiden också haft som lite press på att "man ska klara ut en massa spel"


Tack. Ja, det känns som att i takt med att spel har blivit mer mainstream så ändrades också inställning hur spel skulle spelas. Jag är lite tacksam till de som spelar på youtube, för på sätt och viss kan jag hålla mig uppdaterad på alla nya spelen. Men samtidigt kan jag inte undra om de också känner sig pressade att spela klart spelen bara för att kunna ladda upp video på nätet istället för att ta den tid och njuta av vad spelet har för att erbjuda.

Nakroler:

Och en Cosplaybok? Låter very interesting! Blir det som tutorial eller samling på coola cosplayer?


Jag har några punkter som jag vill ha med i boken, bland annat tutorial, ett galleri med cosplay från Sverige och mycket mer. Jag ska berätta mer om det snart, men jag har nyligen fått ihop ett "all-star" cosplayare från Sverige som ska hjälpa mig att få ihop material till boken [smile]

Anders Eklöf28 mar 2018q

Nakroler:

Det jag försöker göra är att vända bort blicken då nästa spel lanseras så man får grotta och njuta av det man har istället.


Jag har börjat bli mer och mer så här. Jag vill så klart spela Ni No Kuni II, men ser ärligt talat ingen poäng i att spela det JUST NU, när jag redan har andra påbörjade spel eller till och med spel i hyllan jag ännu inte har spelat.

Keigo28 mar 2018q

Anders Eklöf:

Jag har börjat bli mer och mer så här. Jag vill så klart spela Ni No Kuni II, men ser ärligt talat ingen poäng i att spela det JUST NU


Ja, jag försöker göra som ni gör också nu. Men ibland faller jag för trycket och köper spel som jag inte kan spela just nu. Har en hel del PS4 och 3DS spel som bara samlar damm just nu, och jag känner att jag drunknar lite och får ångest på alla spel jag vill spela men inte kan.

Jag tror att jag har hittat balansen nu och stoppar mina impulsköp på spel [crazy]

Anders Eklöf28 mar 2018q

Älskar din Shiba-påse för övrigt!

Keigo28 mar 2018q

Anders Eklöf:

Älskar din Shiba-påse för övrigt!


Visst är den fin? Kostade runt bara 1000 yen (ca. 70kr) i en butik som påminde om Designtorget.

Nakroler29 mar 2018q

Keigo:

cosplay från Sverige och mycket mer.


Låter spännande! Blir day one då! [wink]

Keigo:

hittat balansen nu och stoppar mina impulsköp på spel.


Mycket svårt då så mycket goodingar finns på rea hela tiden, än så länge har man klarat impulserna sen Mario odyssey :D

Såg för övrigt ägg-kalingarna... What?

Keigo 5 apr 2018q

Nakroler:

Låter spännande! Blir day one då!


Kommer då skriva här när alla pusselbitar är på plats.

Nakroler:

Såg för övrigt ägg-kalingarna... What?


Japp, det är Gudetama. En populär karaktär i Japan.

|Berra| 6 apr 2018q

Dreamcast och Snes är nog mina favoritkonsoler genom tiderna, dagens konsoler kan inte mäta sig när det kommer till underhållning.
Allt är så avancerat idag och det tar flera timmar att bli expert på ett spel, eller ens att lära sig grunderna i kontrollerna.
Det är nog inte många 30 plussare idag som orkar spelar igenom spela på 30-50 timmar, man kanske orkar ett sådant per år på sin höjd.

Keigo11 apr 2018q

|Berra|:

Dreamcast och Snes är nog mina favoritkonsoler genom tiderna, dagens konsoler kan inte mäta sig när det kommer till underhållning.


Ja, Snes och Dreamcast är underbara retrokonsoler. Jag tror att dagens konsoler är också underhållande, fast på ett annat sätt då hur vi spelar idag har ändrats (patchar, dlc, online-multiplayer m.m.). Jag spelar ex. mer 3DS-spel än min PS4 eftersom de spelen påminner mer de spelen från förr. Lätt att plocka upp och lägga ner när det behövs.

|Berra|:

Allt är så avancerat idag och det tar flera timmar att bli expert på ett spel, eller ens att lära sig grunderna i kontrollerna.


Det ligger nåt i det ja. Lite som fighting-spel, har man inte spelat det på ett tag så suger man apa och det är svårt att plocka upp spelet igen [crazy]

Makoboy12 apr 2018q

Tuffa prylar, Akura-box och kontrollkonverterare. VGA-sladden till att börja med tycks ovanlig.

Keigo15 apr 2018q

Makoboy:

Tuffa prylar, Akura-box och kontrollkonverterare. VGA-sladden till att börja med tycks ovanlig.


Jag kollade upp en vanlig VGA-sladd från början. Men eftersom de flesta moderna TV inte har den ingången så var det bättre att skaffa en Akura box istället, så slipper man ha flera olika boxar för att få den bästa bilden från Dreamcast. Ett stort plus med Akura boxen är att den inte kräver någon extra strömsladd.

Makoboy18 apr 2018q

Jag är lite stolt över min HD ready LCD, den har VGA, HDMI, RGB-komponent, scart, komposit och antenningång.

KeigoI dag 10:29q

Makoboy:

Jag är lite stolt över min HD ready LCD, den har VGA, HDMI, RGB-komponent, scart, komposit och antenningång.


Jag köpte en LG HDTV för fem år sen, den har också RGB-scart, VGA, antenn, kompenent och komposit ingångar. Tänkte inte alls på det innan jag köpte den, men nu uppskattar jag den väldigt mycket då alla nya TV idag verkar inte ha så många gamla ingångar längre. Men av nån anledning så har många fortfarande ha kvar antenn och komposit, dom två sämsta analog-ingångar...

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.