Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alexander Rehnman

20 Registrerad: 18 dec 2011 15:26 Senaste besök: I dag 00:47 Online: Nej

Linköping AphariusRehn

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

En mystisk bekant figur i underlig Youtube-video

Alexander Rehnman 3 dec 2017 17:08251 visningarKommentera: 0 !

I mina resor på nätet stöter jag ibland på underliga videoklipp. Så som detta:Det är något som är lite underligt med detta: Den där Björn, som dyker upp en så där 2 minuter in i videon... visst har han en viss likhet med undertecknad? [wink]

Dagens dikt #1: Ode till SNES Classic

Alexander Rehnman 29 jun 2017 00:091163 visningarKommentera: 0 !

En Loadare en bokning lade
På en sextonbitare i miniformat
Men ack, butiksmailet det sade
De fått beställningar i maxiformat

På en sextonbitare i miniformat
Efterfrågan varit allt för hög
De fått beställningar i maxiformat
För Nintendo ej förra bristen dög

Efterfrågan varit allt för hög
Men ack, butiksmailet det sade
För Nintendo ej förra bristen dög
En Loadare en bokning ladeTaggar: SNES Classic, poesi

Att komma tillbaka

Alexander Rehnman 23 jun 2017 00:251113 visningarKommentera: 0 !

Det är nästan ett år sedan jag tog mitt livs troligen största steg och flyttade från Västerås till Linköping för att plugga datateknik på universitetet. Det har varit en händelserik tid, för att säga det minsta.

Jag har haft med- och motgångar med såväl studier som det personliga livet. Det har varit både stressigt och roligt, svårt och lätt och överlag väldigt trevligt. Det finns ett par saker som jag ångrar. Större saker så som att jag inte pluggade ordentligt till vissa tentor (vilket jag insåg för sent) och så mindre saker som att ha tokhyllat Final Fantasy XV, som förvisso är ett bra spel, men kanske inte ett av världens bästa, som jag tyckte då, men ändrade mig om efter att ha tänkt efter lite och reflekterat över vissa saker.

Så är väl livet i allmänhet. Det finns saker som man tycker är en bra idé där och då, men som man i efterhand tycker var lite sämre. Vad gäller FFXV-recensionen står jag fast vid att spelet gett mig en av mitt livs bästa RPG-upplevelser av olika skäl, men att det kanske var dumt att tokhylla det på det sättet. När kärleken svalnat lite såg jag ju spelet på ett annat sätt. Lite samma var det med ett förhållande jag nästan hamnade i i gymnasiet, innan mina föräldrar insåg att det var skadligt för mig och fick mig att fundera om.

Då tyckte jag att det var dumt att de lade sig i, men i efterhand så inser jag att det förhållandet sög all energi ur mig utan att jag fick något tillbaka. Men, nu ska jag inte lägga allt för mycket tid på att beklaga mig över gamla misstag och recensioner som jag kanske skrivit annorlunda om jag gjort dem idag.

Man utvecklas ju på många sätt som person. Jag anser att den Alexander Rehnman som åkte till Linköping och den som kom tillbaka är två nästan helt olika personer. Att komma till något nytt får en att inse saker om sig själv. Se nya sidor. Göra saker man tidigare inte gjort. Växa som en person.

För ett par dagar sedan kom jag tillbaka till Västerås. Det är inte första gången sedan flytten jag är tillbaka. Trots att mycket är sig likt är allting samtidigt väldigt annorlunda. När man träffar sina vänner blir det uppenbart. En del saker har blivit bättre, en del sämre. Relationer som försämrats, nya vänskaper som knutits, projekt som startats, karriärer som ändrats.

Och samtidigt är allt PRECIS som förr, på ett sätt. Man sitter på samma ställen, samma samtalsämnen, samma framtidsdrömmar. De som ibland blir något och ibland inte. Den där underbara känslan av att hela världen tillhör en och ens vänner och att ingen kan ta den ifrån en. Att veta att man tillsammans kommer uträtta storverk. Förhoppningsvis, iallafall.

Jag brukar ibland titta lite hur det gått för mina vänner från Västerås. Någon har flyttat utomlands och reser världen runt, många flyttar för att plugga, vissa kämpar vidare en dag i taget och vissa lever vidare som vanligt. För det mesta är jag glad för deras skull och så även för min. De har utvecklats och blivit de personer de drömt om att bli. Så även jag. För det mesta.

Att vara tillbaka medför dock en av livets hemskaste känslor. Känslan av farväl. Jag hatar farväl. Det finns inget ögonblick som är tommare i livet än det precis efter att man kramat sina vänner och sagt adjö, i vetskapen att det kan dröja månader (eller i vissa fall, år) innan man ses igen. För mig går det ibland så långt att jag är på gränsen till att gråta över fiktiva farväl. Ni vet, typ sluten av FFXV, Persona 5 och Terminator 2. När man till sist tvingas säga adjö till de karaktärer man knutit band med. Trots att ensamhet ofta är skönt är perioden mellan gemenskap och ensamhet enormt jobbig. Tills man accepterar det. Går vidare. Tar nästa steg i livet.

Jag brukar skoja om uttrycket "bättre förr" på forumet rätt ofta. Det var egentligen inte bättre förr. En del specifika saker var det, men långt från allt. Mycket är bättre nu. Ibland tänker jag på förlorade möjligheter och alternativa val från förr. De som hade lett till helt andra liv. Men, ärligt talat, jag tror inte jag någonsin valt något annat. Kanske bara kring småsaker. Varje glatt minne är något att komma ihåg för resten av livet och varje dåligt minne är en påminnelse om att inte göra om samma misstag igen. Vilket man lätt gör. Gör man inte fel lär man sig inte göra rätt.

Oavsett om det blir bättre eller sämre är det en sak som står kvar för evigt, på gott och ont.

Det kommer aldrig bli som förr.Taggar: personligt

Mass Effect och dess betydelse för mitt liv

Alexander Rehnman 11 mar 2017 05:371873 visningarKommentera: 1 !

Det här blogginlägget skrevs för ett år sedan på en privat blogg, baserat på ett inlägg jag skrev här på forumet. Hittade det idag igen och tänkte att det kanske gör sig bäst på Loadingbloggen. Snart kommer ju Andromeda också!

Man kan säga att jag var sen på att hoppa på Mass Effect-tåget. Jag blev så att säga stående på perrongen tills det hade kommit till sin ändstation. Som tur är så fanns det ju fler möjligheter och även fast det sista spelet släppts redan så fick jag ändå privilegiet att uppleva serien från början.

Ungefär samtidigt som jag satte igång med Mass Effect 1 våren 2012 så hade en kompis till mig blivit vän med en del annat folk. Eller, egentligen hade det varit så tag, men nu var det allvar och våra vänskapskretsar slogs ihop. Min sociala karta ritades om på ett ögonblick. Helt plötsligt så var jag inte bara en av ”nördarna”. Mina nya vänner hade kanske inte alltid samma nördiga intressen som jag, men jag kände ändå att jag passade in.

Mitt liv förändrades. För det mesta till det bättre. Jag blev trevligare, hade det roligare. Samtidigt så spelade jag Mass Effect för fullt. Biobesök och klassresa varvades med Citadel och Normandy. Mina vänner i verkliga livet blandades med Garrus, Liara, Tali, Wrex och alla andra som följde med på Shepards resa. Mitt liv som Shepard och mitt liv som Alex flöt båda på fint. För det mesta.

Sedan satte jag igång med Mass Effect 2, ett av mina favoritspel någonsin. Jag vet inte riktigt om det var katastrofal ironi eller bara en väldigt olycklig slump att både Shepards och mitt liv gick utför. Shepard fick sitt skepp sprängt och blev tvungen att börja om på ny kula. Utanför spelet ledde mitt dåliga agerande och brist på social kompetens till enorma spänningar och konflikter i kompisgänget och att min relation till dem var förstörd för alltid. Nåja, det var var jag trodde iallafall.

På grund av detta gick jag in i väggen och jag har aldrig mått så dåligt psykiskt som de veckorna. Hade jag förstört allting som jag och kompisarna byggt upp under flera månaders tid? Var jag dömd till att gå tillbaka till mitt gamla och sämre liv? Skulle jag gå in i en depression på riktigt och behöva vård? Frågorna i mitt huvud var många och jag mådde inte bra. Rent ut sagt mådde jag skit. Det var dock mitt eget fel, så jag klandrar ingen. Något som kunde muntra upp lite var Mass Effect 2.

Trots att det är ett ganska mörkt spel så värmde ME2 mig väldigt mycket och fick mig till och från att glömma hur uselt jag mådde. Relationerna till karaktärerna, uppdragen, världarna… alltihopa satt som handen i handsken och gav mig oförglömliga känslor. Jag grät nästan en skvätt när jag råkade förlora två teammates på grund av förbannat slarv.

Sedan hände något fantastiskt. Efter att jag var klar med Mass Effect 2, men innan jag skulle sätta igång med trean så var det som att allt hemskt de senaste veckorna aldrig hänt. Bara över en natt var alla konflikter som bortblåsta och alla var vänner igen. Jag saknar faktiskt den här perioden ganska mycket, även fast jag har det riktigt bra nu också. Allt kändes bra, nästan hela tiden. Det var som att livslusten återvänt och depression var ett minne blott.

Under den kommande tiden spelade jag Mass Effect 3, som även här påminde lite om hur mitt liv då var. Det började hemskt med depression och grejer, ungefär som ME3 börjar med katastrof. Men både jag och Shepard kämpade, jag med min psykiska hälsa och kompisrelationer och Shepard med galaktisk politik och krigsföring. Ju längre vi höll på, desto bättre blev det för oss båda och det kändes som att det fanns en chans. Vi fick våra lyckliga slut till sist. Kort efter att jag spelat färdigt Mass Effect 3 (nära till tårarna för att det var över) så började det jag då skulle kalla den lyckligaste perioden i mitt liv. Allt gick bra och var fantastiskt roligt, även fast det kunde vara motgångar ibland.

Jag tror faktiskt att Mass Effect hjälpte mig. Iallafall delvis. Jag förknippar den här perioden väldigt mycket med den spelserien och för mig är Mass Effect inte bara tre spel. Det är en fantastisk och personlig upplevelse som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Sedan dess har mitt liv för det mesta varit till det bättre, även fast jag då och då haft problem med depressioner. Nu för tiden dock är jag för det mesta lyckligare än jag någonsin varit. Om ett par månader tar jag studenten och påbörjar nästa kapitel av mitt liv. Mitt vuxna liv. Någon gång i framtiden så släpps Mass Effect: Andromeda. Vem vet, kanske det kan ha lika stor inverkan på mitt liv och vara lika viktigt för mig i framtiden? Ibland är underhållning inte bara underhållning. Ibland är det något viktigare. Något som formar oss som personer och gör oss till de vi är. Alla historier måste få ett avslut, men kan en historias avslut kanske vara början på en ny och bättre historia? Det tror jag.Taggar: Mass Effect

Final Fantasy, tonfisk och Persbrandt

Alexander Rehnman 12 feb 2017 16:402048 visningarKommentera: 2 !

Ni känner väl till Felsjunget, som samlar felhörda låttexter? Jag har två egna att bjuda på nu, från Final Fantasy-serien. Den första är från låten "Horrors of the Night" som är med i Final Fantasy XV. (Tack till Derby för att du hittade namnet på den!)

Låter det inte lite som att de mässar "MERA TONFISK, MERA TONFISK, MERA TONFISK..." ungefär 32 sekunder in i låten?Den andra kommer från Final Fantasy VII och är där med i självaste slutbosstemat, One Winged Angel. Visst låter det som "PERSBRANDTS SNICKERI, HELA VÄRLDEN SMÄLLER TILL; PERSBRANDTS SNICKERI, HELA VÄRLDEN SMÄLLER TILL, SEPHIROTH!" vid ungefär en minut och tio sekunder?Föreslog Square Enix ett karriärsbyte för allas vår Micke P år 1997?

Har du några roliga felhörda texter att bjuda på?Taggar: Final Fantasy XV, Final Fantasy VII, Final Fantasy

Tidigare inlägg

Loadingkalendern 2016 - Lucka 18

18 dec 2016 22:390

2016 har varit ett händelserikt år. Nästan löjligt händelserikt,...

Nio timmar, nio personer, nio dörrar

14 okt 2016 02:004

999: 9 Hours, 9 Persons, 9 Doors är titeln på det första...

Favoritfranchisens fantastiska fullträff

21 jul 2016 22:440

Förra veckan hade Danganronpa 3: The End of Hope's Peak Academy...

Slutet på en historia är inledningen på en ny

10 jun 2016 00:012

Ja, om ganska precis tolv timmar är det dags. Den 19 augusti 2013...

Att bli en av sina idoler

17 apr 2016 00:352

Jag har spelat spel nästan hela mitt liv, men det var först när jag...

Vem är jag?

7 apr 2016 13:130

Hej på er! Vissa av er har säkert sett mig på forumet redan, men för...

Vad hände med Loading?

20 maj 2015 17:091

Jag har varit medlem här på Loading i snart tre och ett halvt år. Det...

Borderlands-recension

16 jul 2014 17:010

[url=http://31.media.tumblr.com/776ba55a3d4cfe97f692d4e0a3457706/tumbl...

30 dagars spelutmaning - Dag 1-3

3 apr 2014 21:440

Nu i april så har jag tänkt att utföra en trettio dagars utmaning med...

Det finns ett bättre sätt

20 apr 2013 15:360

(Det här inlägget är dedikerat till en av mina vänner. Han kommer...

Recension av Commander: Conquest of the Americas, Hakola-style.

7 apr 2013 17:430

[url=http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/77138_5189917148237...