Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alexander Rehnman

20 Registrerad: 18 dec 2011 15:26 Senaste besök: I dag 09:16 Online: Nej

Linköping http://livshornet.se AphariusRehn

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

För ett par dagar sedan drömde jag om Loading...

Alexander Rehnman 14 mar 2018 12:41233 visningarKommentera: 4 !

Jag drömde att Ann Heberlein hade gått med i redaktionen.

Jag vet inte varför, tänker mig inte henne som någon spelentusiast iallafall.

Tyvärr minns jag inte mer än så av drömmen är jag rädd.

Har du någonsin drömt om Loading?

Att göra sig av med dem man älskar

Alexander Rehnman 1 feb 2018 10:191052 visningarKommentera: 13 !

I många år har jag haft svårt att göra mig av med spel. Det har alltid funnits för mycket nostalgiska kopplingar och "tänk om jag vill spela om det?" för att jag faktiskt ska kunna göra det. De två senaste åren har det börjat släppa och många av de spel som bara stått och samlat damm har fått hitta nya hem. Det har rört sig om spel som inte fallit mig i smaken (Animal Crossing: Happy Home Designer) till spel jag faktiskt tycker om men inte vill ha kvar så som Tokyo Mirage Sessions.

Igår kväll fattade jag ett beslut som till en början kändes helt otänkbart: Jag ska göra mig av med Persona 5. Efter Danganronpa V3 och Nier: Automata var det mitt favoritspel förra året. Jag älskar spelet och har väldigt många fina minnen från det, men jag kommer troligen ALDRIG röra vid New Game+. Det är helt enkelt för långt och stundtals segt för att jag ska orka spela om det, iallafall i dess nuvarande form, för att inte nämna alla spel i backloggen som ligger ospelade.

Då lägger jag nog hellre den tiden på att klara ett eller flera andra spel. Det är möjligt att jag spelar om Persona 5 om några år, för nostalgins skull, eller om det släpps en nyutgåva med nytt innehåll, likt trean och fyran, men just nu känner jag att mitt exemplar bör bringa lycka till någon annan istället för att samla damm i min bokhylla, som det nu gjort i över ett halvår.

Har du lätt för att göra dig av med spel?

Mitt spelnyårslöfte

Alexander Rehnman 1 jan 2018 02:211302 visningarKommentera: 13 !

2017 är nu över. Det var ett oförskämt bra spelår, med titlar så som Persona 5, Nier: Automata, Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Danganronpa V3, Hellblade: Senua's Sacrifice och otroligt mycket annat. Ett uselt år för min plånbok, alltså.

Nu när ett nytt år har börjat så ska jag givetvis avge ett nyårslöfte och i år är mitt löfte väldigt enkelt: Beta av backloggen mer fokuserat. Det vill säga att jag ska välja ut ett spel som på något sätt kan "klaras" (spel som inte kan "klaras" kommer givetvis spelas också) och fokusera på att få det klart så länge som möjligt. Jag kommer kanske inte hålla superhårt på det, för om jag verkligen inte känner för ett spel en viss dag är det ju ingen vits med att spela det. Dessutom ska jag lägga till en extra utmaning: Varje spel som klaras av ska behandlas i ett blogginlägg här på Loading.

Det första spelet på denna lista är Night In The Woods, den hittills obekvämt relaterbara, hårt träffande och fantastiskt mysiga berättelsen om katten Mae som återvänder till sin hemstad efter att ha hoppat av sina collegestudier. Än så länge har det varit mycket lovande och jag ser fram emot att se hur det fortsätter. Jag har mina aningar om att det finns ett och annat otrevligt i det förflutna och att det är något mystiskt på gång i Possum Springs. Sen? Ja, jag har ingen aning. Just nu står det mellan slut B-E i Nier: Automata och Bloodborne. Trots att jag är fruktansvärt sugen på det senare känner jag att det kan bli ett mastodontprojekt.

Vi får väl se hur det blir när jag kommer tillbaka till Linköping, helt enkelt. Likt framtiden i stort är det obestämt, men med alla möjligheter till påverkan.

Ha nu ett riktigt trevligt 2018 och ta hand om er [love]

Hur ser backloggen ut, kanske du frågar dig? Här kommer ett urval på spel jag gärna vill spela men inte klarat helt/påbörjat:

- Night In The Woods
- Nier: Automata (slut B-E)
- Super Mario Odyssey (det känns som jag är i mitten)
- Zelda: BotW (tog en paus i mitten och lånade ut det till en kompis)
- Cuphead
- Bloodborne
- Dark Souls 3
- Bastion
- Pyre
- Transistor
- Inside
- The Last of Us
- Abzu
- Hyper Light Drifter
- Persona 4
- Metal Gear Solid (alla utom 4 pga ingen PS3)
- Hellblade: Senua's Sacrifice (tror jag är i slutet?)
- Pony Island
- Star Wars: Knights of the Old Republic
- Alien: Isolation (det blev för långt och jag tröttnade, ska g det en ny chans)
- ...och säkert mycket mer.

Jag har en del att spela, med andra ord. Vi får väl se hur mycket jag hinner med, men kul ska det bli!

Loadingkalendern 2017: Lucka 17

Alexander Rehnman 17 dec 2017 07:191376 visningarKommentera: 4 !

Är du inte intresserad av att läsa igenom en hel text, men ändå nyfiken på min present? Skippa till slutet!

Nu är vi här igen. Ännu en jul närmar sig, vilket givetvis innebär ytterligare en upplaga av en av våra äldsta och finaste traditioner, nämligen Loadingkalendern och precis som förra året har undertecknad tagit en lucka.

2017 har varit ett oförskämt bra år, för det mesta. På det personliga planet är jag kanske inte helt nöjd med vissa delar (ligg i hårdare i plugget och försök rädda kompisar ur destruktiva relationer så tidigt som möjligt, hörni, det besparar alla parter massa elände) och tokigt nöjd med andra, så som att jag och tre av mina redaktionskollegor äntligen gjort slag i vår gamla idé att starta podcasten Livshornet, att jag fått min första "egna" lägenhet och att jag haft äran att få träffa ett par redaktionsmedlemmar i verkligheten.

På spelfronten har det i princip varit oförskämt bra. Vi har fått se en ny och fantastisk spelkonsol från Nintendo, tillsammans med fantastiska nya spel i våra favoritserier. Mario, Zelda, Persona, Tales, Nier, Danganronpa, Tales, Destiny... ja, listan fortsätter. Dessutom har ett par helt nya IP:n gjort entré på marknaden, så som Playerunknown's Battlegrounds, For Honor, Hellblade: Senua's Sacrifice och Horizon: Zero Dawn. Det har helt enkelt funnits något för alla sorters spelare under året. Om man som jag har en väldigt bred smak och liten plånbok samt tidsbrist kanske det inte alltid är jättekul. Tur att jag inte ser fram emot lika många spel 2018 som jag gjorde 2017. Någon gång måste jag ju få tid att spela Horizon och Hellblade, för att bara nämna två stycken.

Alla delar har givetvis inte varit lika bra. EA:s girighet och mikrotransaktionskåthet ligger som ett orosmoln på spelhimlen, men det missnöje från spelare och speljournalister som uppstått till följd av detta. Vi kanske kan hoppas att framtiden blir ljusare.

Snart åker jag "hemhem" till mina föräldrar i Västerås för att fira jul och nyår med min familj och min släkt. Det ska bli två trevliga veckor med mindre roliga saker som tentaplugg och roligare saker som att träffa gamla vänner och släktingar man inte träffat på länge, spela Mario Kart 8 Deluxe med föräldrar och syskon och byta presenter med varandra.

Vad gäller presenter så har jag en förberedd till er. Ni andra på Loading har ju gett mig så otroligt mycket under året. Vi har inte alltid varit överens, men trots allt så känns Loading alltid som mitt hem på internet. Imorgon firar jag mitt sjätte år med er, för övrigt. Det känns smått overkligt att jag varit här så länge, men det har varit värt varenda sekund.

Iallafall, presenten: Den senaste tiden har jag suttit på min fritid och hackat ihop ett enkelt litet spel med Loading-tema. Spelet heter Loading: Oskars Mardröm och är ett enkelt actionspel i 2D där Oskar ska skydda sig från en oändlig hord hestpappakloner genom att kasta bannhammare. Jag kan redan nu varna för att det är opolerat, inte särskilt snyggt, troligen buggigt (det brukar alltid slinka igenom någon bugg eller två) och så vidare. Det är Early Access, kan vi väl säga.

Spelet finns till Windows, Mac OS och Linux och kan laddas ned här.

Ha det så roligt så önskar jag dig en god jul och ett nytt gott år!

En mystisk bekant figur i underlig Youtube-video

Alexander Rehnman 3 dec 2017 17:081527 visningarKommentera: 1 !

I mina resor på nätet stöter jag ibland på underliga videoklipp. Så som detta:Det är något som är lite underligt med detta: Den där Björn, som dyker upp en så där 2 minuter in i videon... visst har han en viss likhet med undertecknad? [wink]

Tidigare inlägg

Dagens dikt #1: Ode till SNES Classic

29 jun 2017 00:091

En Loadare en bokning lade På en sextonbitare i miniformat Men ack,...

Att komma tillbaka

23 jun 2017 00:251

Det är nästan ett år sedan jag tog mitt livs troligen största steg...

Mass Effect och dess betydelse för mitt liv

11 mar 2017 05:371

Det här blogginlägget skrevs för ett år sedan på en privat blogg,...

Final Fantasy, tonfisk och Persbrandt

12 feb 2017 16:402

Ni känner väl till Felsjunget, som...

Loadingkalendern 2016 - Lucka 18

18 dec 2016 22:390

2016 har varit ett händelserikt år. Nästan löjligt händelserikt,...

Nio timmar, nio personer, nio dörrar

14 okt 2016 02:004

999: 9 Hours, 9 Persons, 9 Doors är titeln på det första...

Favoritfranchisens fantastiska fullträff

21 jul 2016 22:441

Förra veckan hade Danganronpa 3: The End of Hope's Peak Academy...

Slutet på en historia är inledningen på en ny

10 jun 2016 00:012

Ja, om ganska precis tolv timmar är det dags. Den 19 augusti 2013...

Att bli en av sina idoler

17 apr 2016 00:352

Jag har spelat spel nästan hela mitt liv, men det var först när jag...

Vem är jag?

7 apr 2016 13:131

Hej på er! Vissa av er har säkert sett mig på forumet redan, men för...

Vad hände med Loading?

20 maj 2015 17:091

Jag har varit medlem här på Loading i snart tre och ett halvt år. Det...

Borderlands-recension

16 jul 2014 17:011

[url=http://31.media.tumblr.com/776ba55a3d4cfe97f692d4e0a3457706/tumbl...

30 dagars spelutmaning - Dag 1-3

3 apr 2014 21:441

Nu i april så har jag tänkt att utföra en trettio dagars utmaning med...

Det finns ett bättre sätt

20 apr 2013 15:361

(Det här inlägget är dedikerat till en av mina vänner. Han kommer...

Recension av Commander: Conquest of the Americas, Hakola-style.

7 apr 2013 17:430

[url=http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/77138_5189917148237...