Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alexander Rehnman

20 Registrerad: 18 dec 2011 15:26 Senaste besök: I dag 12:55 Online: Nej

Linköping http://livshornet.se AphariusRehn

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Det finns ett bättre sätt

Alexander Rehnman20 apr 2013 15:36329 visningarKommentera: 1 !

(Det här inlägget är dedikerat till en av mina vänner. Han kommer troligtvis inte att läsa det här. Oroa er inte, han mår fint idag)

Det här är lite mer allvarligt än vad det brukar vara, men det här är alldeles för viktigt för att inte skriva om. Jag har en vän. Av olika anledningar är det nog bäst att jag inte talar om vad han heter. Han har också vänner. En dag (för flera månader sen) skojade han lite med en av dem. Då var det lugnt. Igår fick han reda på att vissa hade tagit skämtet på allvar och att hon han hade skojat meds liv hade förstörts på grund av det. (Jag är inte säker på om de överdrev eller om det faktiskt var så.) Min kompis gick ut för att ta en promenad. Det har flera gånger tidigare vart drama involverande honom och hon som han skojade med, och som han själv sa till mig, hans idiotiska hjärna drog slutsatsen att allt sånt drama och allt det jobbiga som inträffade i samband med det var hans fel och att det enda sättet att få stopp på det var att se till att han aldrig skulle kunna göra något sånt igen.

Han gick till en lekplats i närheten och klättrade högst upp på en klätterställning. Det var högt nog för att han skulle kunna bryta nacken. Han lutade sig framåt över kanten. Precis när han skulle kasta sig ut kom en grupp tjejer från hans skola förbi. En av de ropade ”Herregud XX, vad gör du där uppe?” När han såg dem kände han att han helt enkelt inte kunde ta livet av sig. De övertalade honom att klättra ner och efter det hade han en bra dag.

Han talade om för mig idag att han var glad åt att han inte hade hoppat. Den främsta anledningen var för att hans hjärna var idiotisk den dagen och att han skulle ha dött bara för en tanke han fick. De andra var att han bor i en liten stad och att hela skolan skulle få reda på det och så är det så att när någon begår självmord så kommer alla andra tro att det är deras fel.

Jag är också glad att han inte hoppade. Dels för att jag skulle ha förlorat en väldigt bra vän och dels för att det är fel väg ut. Jag har till största delen haft ett väldigt bra liv. Det är klart att det inte har varit helt utan problem, men när problemen har dykt upp har självmord aldrig vart ett alternativ. Varför? Framför allt beror det på min stora skräck för döden. Men också för att jag tycker att det är onödigt att ta livet av sig för att lösa problem. Det kanske löser sig för en själv, men alla andra blir traumatiserade av det och kommer garanterat att tro att det är deras fel.

I mitt fall så har det alltid löst sig på ett bra sätt, oavsett vad som har hänt. I vissa fall har bättre saker kommit ur att dåliga har hänt. Min kompis som jag skrev om har sagt att han mår mycket bättre nu och att han känner att hans liv kommer bli bättre. Därför är det viktigt att man aldrig ger upp. Allt för många personer ger upp och begår självmord för att de har problem. Om du som läser detta har självmordstankar, ta kontakt med experter eller försök lösa det på något annat sätt. Det finns ett bättre sätt och det kommer alltid att fixa sig till sist. Jag lovar.Taggar: självmord, kompisar, död

« Till bloggen

Kommentarer

jennyhannb13 mar 2018q

Jag har till största delen haft ett väldigt bra liv.
http://happywheels247.com/color-switch

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.