Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alexander Rehnman

20 Registrerad: 18 dec 2011 15:26 Senaste besök: I dag 12:55 Online: Nej

Linköping http://livshornet.se AphariusRehn

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

30 dagars spelutmaning - Dag 1-3

Alexander Rehnman 3 apr 2014 21:44714 visningarKommentera: 1 !

Nu i april så har jag tänkt att utföra en trettio dagars utmaning med fokus på spel. (Om ni vill utföra den själva så finns den HÄR.)

Nu har tre dagar gått och därför kan jag sammanställa de tre första i ett enda inlägg. Nu kör vi.

Dag 1 - Ditt första spel:Rayman 3: Hoodlum Havoc var inte det allra första spel jag spelade. Vilket det var har jag tyvärr glömt. (Tror det kan ha varit något spel baserat på Byggare Bob) Det var däremot det allra första jag köpt själv och ett av de som tagit tag i mig hårdast.

Jag tror att jag var sju år gammal. Pappa hade köpt en ny dator och fått ett demo på detta spel som jag fick spela. Jag fastnade helt och sa att jag ville ha fullversionen. Det gick pappa med på och det blev mitt första av många spelköp.

En fantastisk resa tog sin början genom magiska skogar, mörka träsk, torra öknar, frusna fjäll och många andra fantastiska världar tillsammans med underbara karaktärer. (Ni kan ju se vart mitt användarnamn kommer från...)

Fantastiska miljöer och roligt gameplay blev en otrolig blandning vid namn Rayman 3. Detta spel håller än idag och är fortfarande på listan av mina favoriter. Än idag är det få spelvärldar som lever upp till The Land of the Livid Dead och då särskilt den världens slutboss och det stora glastornet.

Låt oss PC-spelare ta del av HD-utgåvan också så kan jag dö lycklig. Jag skulle kunna prata om Rayman 3 i timmar, men det får bli vid annat tillfälle. Nu går vi vidare till nästa ämne...

Dag 2 - Favoritkaraktär:Ezio Auditore da Firenze. Ett namn som är lika långt som dess innehavare är älskvärd. Få karaktärer har gjort ett så stort intryck på mig som honom. Ezios berättelse är ett episkt äventyr som sträcker sig nästan bokstavligen från vaggan till graven där vi får följa hans väg från kaxig rikemansson till respekterad lönnmördare.

Oavsett om Ezio löser gåtor och konspirationer, jagar flickor, slåss med översittare eller smyger på hemliga uppdrag så är det alltid ett nöje att följa med honom. Förutom detta har han även ett hjärta av guld och är en av de bäst skrivna karaktärerna i spelhistorien.

Det kanske var på grund av hur fantastisk Ezio var som Connor blev en sådan flopp. Han kunde inte leva upp till den ribba som satts. Det har inte Edward heller kunnat än (inte klar med Black Flag, så vi får se), men han är på god väg.

Vidare till tredje punkten...

Dag 3 - Ett underskattat spel:Space Station 13 är inte riktigt som andra spel. Låt inte den halvfula grafiken lura er. Under den enkla ytan lurar ett extremt komplext system som simulerar en rymdstation nästan in i minsta detalj.

Du spelar tillsammans med flertalet andra spelare som en medlem i rymdstationens besättning. Det kan vara något enkelt som en kock eller präst, en assistent, en ingenjör, en läkare, en vetenskapsman, en godshanterare, en säkerhetsvakt, en cyborg, en vaktmästare, en clown (!) eller till och med stationens kapten.

Tillsammans är det erat jobb att se till att stationen klarar sig så länge det går och motstår hot i form av förrädare, brottslingar, aliens och elaka AI-system.

Det är ett väldigt avancerat spel där bland annat lufttryck, rörsystem och elektricitet simuleras på ett realistiskt sätt och chansen är rätt stor att du kan behöva sitta med en wiki uppe de första gångerna.

Spelet kommer ge dig många roliga historier och minnen. Till exempel kan det vara så att man står och arbetar och helt plötsligt kommer en snubbe klädd i enbart kalsonger, en clownmask och ett par handbojor springande, jagad av tre säkerhetsvakter med batonger i högsta hugg.

Nackdelen med spelet är att det bygger på den ganska trasiga och instabila BYOND-motorn, men med tanke på hur kul det är och att det är gratis är det bara några smärre skönhetsfläckar.

Sammanlagt så är Space Station 13 ett fantastiskt och roligt gratisspel som är hyfsat okänt.. Jag rekommenderar det starkt till alla som söker en rolig multiplayer-upplevelse.

P.S. HONK HONK HONK!Taggar: 30 dagar, rayman 3, hoodlum havoc, Assassin's Creed, ezio auditore, Ezio, space station 13, ss13, honk

« Till bloggen

Kommentarer

jennyhannb13 mar 2018q

Brottslingar, aliens och elaka AI-system.
http://geometrydashfree.com/flip-diving

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.