Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alexander Rehnman

20 Registrerad: 18 dec 2011 15:26 Senaste besök: I dag 12:55 Online: Nej

Linköping http://livshornet.se AphariusRehn

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Slutet på en historia är inledningen på en ny

Alexander Rehnman10 jun 2016 00:012369 visningarKommentera: 2 !

Ja, om ganska precis tolv timmar är det dags. Den 19 augusti 2013 klev jag in genom dörrarna till gymnasiet för första gången. Där och då hade jag ingen aning om att de följande åren skulle ändra mitt liv både positivt och negativt. (Allra mest positivt)

I början var det ganska tufft eftersom jag kom från en friskola där väldigt mycket gick annorlunda till och jag behövde en kort period för att ställa om mig till allt det nya. I och med att tiden gick så började saker gå bättre. Jag fick mig ett par rejäla smällar av händelser i mitt privatliv som jag inte kunde rå över, men trots detta studsade jag tillbaka på rätt sida igen.

Trots att de två första åren på gymnasiet var ganska kämpiga gick det ändå bättre än jag trodde och långsamt började saker att hända. Stora delar av mitt liv har jag oroat mig för att jag inte skulle bli någon och bara försvinna in i mängden istället. Idag kan jag säga att rädslan var ogrundad.

Ni får förlåta skrytet, men efter ett tag gick det bara uppåt. Betygen stabiliserade sig på en hög nivå, jag upptäckte min dolda programmeringstalang, fick tillsammans med en vän ställa ut vårat gymnasiearbete på öppet hus och fick till sist ett stipendium för mina insatser. Dessutom har jag sedan två månader tillbaka äran att tillsammans med gamla skribentförebilder som Oskar Skog och Elin Ekberg skriva om spel för Loading.se. Helt enkelt blev jag till sist något.

Imorgon runt klockan elva kommer jag att lämna gymnasiet för allra sista gången. Det känns lite sorgligt och nervöst att behöva lämna en plats som nästan varit ett andra hem för en, men samtidigt ser jag fram emot det. Det gör ingenting att det i klassen blev en del strul med studentfirande och traditioner. För mig handlar det här inte om något flak eller någon frukost. Det handlar om att knyta ihop säcken och avsluta ett kapitel i livet.

Helt enkelt, tack till er alla. Tack till mina vänner, klasskamrater och familj som trott på mig när jag själv inte gjort det, alla lärare som hjälpt mig utvecklas och alla andra jag på något sätt haft äran att få träffa. Det var tre fantastiska år som nu till sist når sin ände. En ganska perfekt längd enligt mig.

Nu väntar en sommar där jag ska få så mycket som möjligt gjort innan högskolan börjar och nästa kapitel i livet inleds. Nu väntar lite ledigt, min sommartradition DreamHack, jobb, skrivande och alla projekt jag alltid velat arbeta på. Det finns en miljon saker som jag inte gjort, men vänta bara!

« Till bloggen

Kommentarer

Bleatlessness11 jun 2016q

Jag vet att det känns och är stort just nu. Själv hade jag återträff för 10-årsjubileum förra året och insåg att efter de 3 år som var gymnasiet har jag haft 3 år högskola, 3 år på samma arbetsplats och diverse därimellan. Det var kul att se folk, men mest brydde jag mig faktiskt inte. De som blev bestående vänner träffar jag ändå. Sen är jag inte direkt en människo-människa, men men.

Det kommer bli en omställning igen att gå in i vuxenvärlden, men enligt mig blir det bara bättre med åren. Du har mycket att se fram emot!

Och programmering är en glödhet arbetsmarknad med ljus framtid. Visst finns det risk för outsourcing och långt in i framtiden automatisering, men just nu kan du typ peka på det jobb du vill ha om du är duktig programmerare. Gillar du det så fortsätt på den banan.

Med de orden önskar farbror lycka till!

NiceliBiceli12 jun 2016q

Programmering är superkul, fortsätt med det om du gillar det! Finns väldigt mycket att specialisera sig inom; webbprogrammering, native-grejer, iOS/Android-utveckling, grafikprogrammering på olika nivåer etc. Det finns mycket att välja på :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.