Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alexander Rehnman

20 Registrerad: 18 dec 2011 15:26 Senaste besök: I dag 00:47 Online: Ja

Linköping http://livshornet.se AphariusRehn

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Loadingkalendern 2016 - Lucka 18

Alexander Rehnman18 dec 2016 22:392316 visningarKommentera: 0 !

2016 har varit ett händelserikt år. Nästan löjligt händelserikt, faktiskt. Som en parodi på sig självt. Utöver det som hänt ute i världen så har väldigt mycket hänt för mig personligen. Jag har blivit redaktionsmedlem och fått skriva recensioner av spel så som Overwatch och Final Fantasy XV, varit med på diverse streams (till exempel dagens då vi fick ihop 1100 kr till Musikhjälpen) och en del annat, tagit studenten, skaffat en PS4 (som studentpresent till mig själv), flyttat hemifrån och börjat plugga datateknik vid Linköpings universitet (goddag, STABEN) , engagerat mig lite i föreningar, tagit körkort och en hel massa annat.

Nu börjar året närma sig sitt slut och vi kommer in i jul- och nyårsveckorna, det som kanske är min favoritdel av varje år. Det är något med julen som är helt underbart. Att få träffa släktingar och vänner, öppna julklappar, äta god mat och allt annat roligt som hör till. För mig är nyår ett hyllande av det som varit (alla roliga minnen från det föregående året) och ett peppande inför det år som kommer. Två högtider som handlar om gemenskap och traditioner. Vad kan vara finare?

Gemenskap är något jag känner väldigt starkt i olika sammanhang och ett av de tydligaste sådana sammanhangen är när jag (i princip dagligen) besöker Loading. Till skillnad från många andra hemsidor jag besöker är Loadings gemenskap inte särskilt storskalig eller anonym, utan mer av ett lite mindre och sammansvetsat gäng. Det är kanske inte alltid som vi kommer överens, men kom igen, kommer man verkligen överens med alla hela tiden i verkligheten? Det är fantastiskt trevligt att få vara en del av denna gemenskap och ta del av allt som skrivs på forumet och våra trevliga traditioner, så som just Loadingkalendern.

På tal om traditioner så kan jag ju passa på att nämna en av mina spelrelaterade jultraditioner (jag har en för påsk också, men det är en annan historia), nämligen mina julspel. Inte teatrar om Jesu födelse, utan spel som jag brukar spela vid julen. Varje år brukar det vara ett som får lite extra uppmärksamhet. Mitt minne av julspelen innan 2013 är lite luddigt, men 2013 var det först och främst Papers, Please som stod i fokus. Detta deprimerande men ändå mysiga spel om livet som gränsvakt i en fiktiv öststat lyckades trots det på pappret tråkiga konceptet beröra mig riktigt ordentligt och jag håller det än idag som ett riktigt bra spel.

2014 var det Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney som gällde. På julaftonsmorgonen öppnade jag ett paket med detta spel och sedan var jag helt fast. Laytons pussel och Phoenix Wrights mordgåtor låg till grund för mycket klurande under vinterledigheten. Tillsammans med den mysiga sagostämningen och den smarta humorn blev klurandet till en mycket trevlig spelupplevelse.

2015 blev julspelet mer av ett nyårsspel eftersom Xenoblade Chronicles X inte kom ner i brevlådan förrän den 30 december. Det här spelet imponerade på mig något enormt. Stridssystemet, den enorma och riktigt väldesignade världen och den stora mängden innehåll gav mig, trots bristerna, Wii U:ns bästa spel. Hoppas på en ordentlig uppföljare till Switch.

I år är det ännu oklart vad det blir då jag ska spendera julledigheten hemma hos mina föräldrar i Västerås och inte vet om jag ska ta med mig mina konsoler dit. Då kanske det blir att fortsätta Noctis episka äventyr i Final Fantasy XV, eller lösa mysterier i en japansk småstad i Persona 4: Golden eller fånga alla Alola-regionens Pokémon i Pokémon Moon. Likt framtiden i stort är julspelet fortfarande inte beslutat, men jag har all makt att påverka det. Vi får se vad det blir.

Med denna lilla utvikning kring mina jultraditioner vill jag (om än något i förskott) tacka Loading för ett helt fantastiskt 2016, tillönska alla en god jul och ett gott nytt år där vi återigen ska bevisa varför vi är internets trevligaste spelforum. Jag tackar för den tid som varit och blickar framåt mot det framtida Loading vi kommer skapa. Låt oss hoppas att det är lika fantastiskt som tidigare.

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.