Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Alexander Rehnman

20 Registrerad: 18 dec 2011 15:26 Senaste besök: I dag 15:19 Online: Ja

Linköping http://livshornet.se AphariusRehn

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Att göra sig av med dem man älskar

Alexander Rehnman 1 feb 2018 10:191641 visningarKommentera: 13 !

I många år har jag haft svårt att göra mig av med spel. Det har alltid funnits för mycket nostalgiska kopplingar och "tänk om jag vill spela om det?" för att jag faktiskt ska kunna göra det. De två senaste åren har det börjat släppa och många av de spel som bara stått och samlat damm har fått hitta nya hem. Det har rört sig om spel som inte fallit mig i smaken (Animal Crossing: Happy Home Designer) till spel jag faktiskt tycker om men inte vill ha kvar så som Tokyo Mirage Sessions.

Igår kväll fattade jag ett beslut som till en början kändes helt otänkbart: Jag ska göra mig av med Persona 5. Efter Danganronpa V3 och Nier: Automata var det mitt favoritspel förra året. Jag älskar spelet och har väldigt många fina minnen från det, men jag kommer troligen ALDRIG röra vid New Game+. Det är helt enkelt för långt och stundtals segt för att jag ska orka spela om det, iallafall i dess nuvarande form, för att inte nämna alla spel i backloggen som ligger ospelade.

Då lägger jag nog hellre den tiden på att klara ett eller flera andra spel. Det är möjligt att jag spelar om Persona 5 om några år, för nostalgins skull, eller om det släpps en nyutgåva med nytt innehåll, likt trean och fyran, men just nu känner jag att mitt exemplar bör bringa lycka till någon annan istället för att samla damm i min bokhylla, som det nu gjort i över ett halvår.

Har du lätt för att göra dig av med spel?

« Till bloggen

Kommentarer

Anders Eklöf 1 feb 2018q

Jag hade svårt att sälja spel för några år sedan, men numera tycker jag snarare att det är sunt att rensa i samlingen ibland.

Sålde mer eller mindre av alla mina Xbox 360- och PS3-spel för omkring två år sedan. Konsolerna är sedan länge nerpackade och de kommer troligtvis inte åka upp igen.

Det finns ingen anledning att ha en hylla full med spel man aldrig kommer spela. Bättre att andra får möjlighet att spela dem, om de ändå skulle samla damm hemma hos dig annars.

Monomate360 1 feb 2018q

Helt ärligt tycker jag Tokyo Xanadu ex+ var bättre än P5. *Equipar p5-fan-boy-armor* :)

Men nej jag gör mig aldrig av med spel nuförtiden. För tänk om ...

Novistador 2 feb 2018q

I fjol gjorde jag mig av med spel för första gången på väldigt länge. Mario party och Mario kart 64. På ett sätt var det lite smärtsamt, men totalt 900kr fick jag för spelen. Och av ren tur så råkade min vän ha ett komplett exemplar av MK64 som han bestämde sig för att ge mig.

Näst på tur står antagligen WiiU och spelen. Dessa spel ligger inte så varmt om hjärtat, men samtidigt lite tråkigt att göra sig av med dem. Men men! Kan hända att jag införskaffar mig en ny i Japan.

Gamecube däremot känns typ omöjlig att bli av med. Herregud vilken underbar maskin det är. Vill expandera min samling.

Hans Li Engnell 2 feb 2018q

När jag var yngre bytte och sålde jag spel för att få pengar att köpa nya. Nu behöver jag inte göra det för att ha råd med nya spel, och dessutom vill samlaren i mig aldrig släppa spelen när jag väl lagt vantarna på dem. Så nej, jag kan inte göra mig av med spel längre.

(Allt det här skulle kunna ändras om mitt spelintresse dyker i framtiden, förstås. Men det känns osannolikt just nu.)

Karl Hungus 2 feb 2018q

Jag har ingen speciell relation till spel. Jag samlar inte på spel och när jag är klar med ett spel återvänder jag i princip aldrig till det. Så jag har sålt några spel på sistone. Skivor däremot har jag svårare att skiljas från. Trots det har jag sålt två av mina Ghost-skivor. Dels Elizabeth-singeln som jag fick 2000 kr för och dels Opus Eponymous, debutskivan, som är uppe i 1500 kr än så länge. Varför säljer jag dem? För att de är så värdefulla och jag vill ha pengarna till annat. Pengarna från Elizabeth gick till att finansiera ett inköp av ett par RM Williams-skor och pengarna från Opus Eponymous kanske kan sponsra en Switch.

Tobias Söderlund 2 feb 2018q

Om jag har lärt mig något är det att vara försiktig med vad jag säljer.

Har sålt av hela samlingar några gånger, men det kommer jag aldrig att göra igen. Det var som en del i min princip att inte ha för att ha och gå framåt och vidare istället för att stå och harva i något jag redan genomlevt.

Men det var principer jag inte riktigt hade tagit till mitt hjärta så mycket som gått in i av känslomässiga anledningar jag inte riktigt hade så bra koll på som jag trodde. Konsekvensen att mitt förhastade agerande är att jag nu sitter här med spelen igen, åtminstone de som jag egentligen aldrig ville sälja.

Har en rätt simpel princip idag.

Gillar jag ett spel så är chansen stor att jag vill spela det igen.

Gillar jag inte ett spel vill jag inte spela det igen och då är det lika bra att jag gör mig av med det.

Det finns några undantag till spel, där de har ett spelhistoriskt värde, känns givna som extremt värdefulla framöver eller helt enkelt har en sanslöst stark nostalgisk plats hos mig... som jag behåller ändå.

Anders Eklöf 2 feb 2018q

Novistador:

Näst på tur står antagligen WiiU och spelen.


Mitt Wii U med spel åkte ut inför Switch. Hade till och med några spel jag inte hann spela, men härligt nog kommer de till Switch ändå (bärbart!). Hyrule Warriors, Bayonetta 2 och Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

Fäjgår 2 feb 2018q

Som samlare säljer jag aldrig något och tror att jag skulle ha svårt att sälja dubbletter om jag hade några. Det enda som skulle få mig att sälja av spel skulle vara om jag hamnar i ekonomisk kris och måste få in pengar.

Shmuppen81 2 feb 2018q

Jag har sålt några gånger i livet. Ibland massor av grejor men det har alltid slutat med att jag ångrat mig så nu säljer jag aldrig. Förutom saker jag inte vill ha då förstås om man köpt något i klump och fått med sig ointressanta grejer.

Så vänta nått år med att gå från ide till handling :)

Sceptitank 4 feb 2018q

Njä men jag tycker att det är smart att packa ner dem i en låda någonstans. Så att de inte behöver fortsätta dra energi från mina sinnen och perception. Tycker också att det är väldigt skönt att gå vidare. Finns ju plats till annat då liksom.

MEN. Jag är sugen på att sälja min 3DS. Vi fick aldrig någon djupare relation jag och den, trots att jag var förälskad där ett tag när Pokémon Y släpptes. Det är väl pengarna som lockar där antar jag!

Muppbuss 5 feb 2018q

Nä, har hela bokhyllan full med spel jag aldrig kommer röra igen... Ganska dumt egentligen.

Schizo_Deluxe 5 feb 2018q

Sålde aldrig spel när jag var ung så har krängt några av dom nu. Insett att man inte ens gillar en del av de gamla man spelade och aldrig kommer att plugga i tex TMNT in time igen så bättre att sälja.
Har kvar spelen som har sentimentalt värde istället tex Phantasy star, shining force, blackhawk. Sånna saker, blir mer som prydnadssaker än spel i mina ögon.

Onlyindreams 8 feb 2018q

Byter in massor av spel men just Persona 5 får vara kvar. Lite nostalgisk är jag trots allt. Men annars är jag ingen spelsamlare.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.