Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Silhuett

Registrerad: 29 dec 2011 10:17 Senaste besök: 22 mar 2018 23:54 Online: Nej

Robbanlasse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Sonys drömstart

Silhuett18 nov 2013 12:531529 visningarKommentera: 3 !

Sony fick en minst sagt bra start på det kommande konsolkriget när de visade upp sina försäljningssiffror från helgens lansering av Playstation 4. En miljon sålda enheter gör det till den snabbast säljande maskinen i företagets historia och det är sannerligen ett beundransvärt resultat.

PS4 har på bara en dag nästan sålt mer än vad Wii U gjort på ett år. Nintendos tafatta försök att få sin konsol mer relevant för marknaden har burit lite frukt medan Sony är en veritabel pansarvagn som krossar allting under sina kolossala fötter. Och det utan att ha några starka spel vid lanseringsfönstret.

Sony gör allt rätt medan Nintendo och Microsoft gör allt fel. Deras marknadsföring har varit extremt lyckad och fått med spelare från världens alla hörn på rätt noter. Antonio Banderas har inofficiellt blivit maskot för PS4 genom geniala små giffar som fansen skapat. Allt klaffar.

Xbox One å sin sida hånas med elaka bilder och både trådar och nyheter infekteras med ett rentav regelrätt hat för maskinen. Kinect ser ut som en misshandlad prototyp av Johnny No. 5 och debatten mellan 720p och 1080p har inte gjort XO några större gentjänster. Trillar det in dåliga siffror från lanseringen av One kommer det se mörkt ut för Microsoft då spelare redan där tydligt markerar vad dom tycker om deras nya konsol.

Nintendo verkar ha gett upp. Det känns som att de vet att slaget är förlorat. Anledningen till att de släppte en annorlunda konsol var för att de inte kan konkurrera med Sony och Microsoft på deras egen planhalva, en konsol som nu ingen vill ha. Vad finns det då kvar? Även om de lossar av sina mest välkända serier kommer det ha liten effekt på den stora massan, eftersom de spelen endast tilltalar de redan initierade. Tredjepartsstödet är dessutom i stort sett obefintligt och Nintendo kommer inte att klara av att supporta Wii U helt själva.

Och för Sony har det bara börjat. Deras positiva start ser ut att hålla i sig. Spelarna omfamnar maskinen trots en svag lineup för de vet att runt hörnet väntar storslagna drömmar. Naughty Dog har slängt av sig handskarna och höjt ridån för Uncharted 4. Fler förstapartsstudios står på tur för fler avslöjanden. Världen håller andan. Det här kan bli tidernas kortaste konsolkrig.

Finns det någonting som kan stoppa Sony och PS4 just nu?Taggar: Sony, PS4, Microsoft, Nintendo, wii u, Xbox One

« Till bloggen

Kommentarer

Benny Holmström18 nov 2013q

Blir intressant att se vad Microsoft har för nytt på förstapartsfronten. Om dom överhuvudtaget har det. Fem år till med Gears of War, Forza, Halo och Fable tror jag inte räcker till, och Titanfall är sannolikt bara till någon nytta under konsolens två första år innan serien går multiplattform.

Det känns som att Sony har åtminstone 10 studior som alla sitter och arbetar med nya ip:n till PS4, men vad har Microsoft? Det är detta som krävs för att Microsoft ska vända trenden, bra och intressanta spel.

Lindberg18 nov 2013q

lonian19 nov 2013q

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂
Il███████████████████].
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤..

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.