Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Silhuett

Registrerad: 29 dec 2011 10:17 Senaste besök: 22 mar 2018 23:54 Online: Nej

Robbanlasse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Jag ville vara en delfin

Silhuett 2 dec 2013 09:201537 visningarKommentera: 2 !

I mitt tidigare liv kunde det då och då hända att jag experimenterade en del med sinnesutvidgande substanser. Jag var en vilsen människa som sökte nya erfarenheter i form av märkliga tabletter med konstiga tryck på, och under några få timmar gav de mig tillgång till nya synsätt som blandande olika delar av realism med surrealism. Jag var nyfiken på hur långt ner i kaninhålet jag kunde komma och kemikalierna som klättrade runt i min hjärna blev nycklarna som låste upp min inre labyrint. Under en skrämmande natt gav de mig en uppenbarelse så komplex att jag blev rädd för mig själv.

Jag ville vara en delfin.

Jag ville simma runt i det stora blå och frekvensflirta med mina vattenvänner helt utan någon aning om vart jag var på väg. Jag ville äta sardiner och läsa stora blå meddelanden som löd: ”How High in the Sky Can You Fly?”

Jag vet inte. Som jag var då kunde jag flyga hur högt som helst. Jag kunde simma hur snabbt jag ville. Jag kunde åka i cirklar hela natten lång bland korallrev och plankton, och allt detta till tonerna av mystiska ambienta ljud. Överallt fanns det livsfarliga saker som var ute efter att döda mig. Bläckfiskar, blåsfiskar, brännmaneter. Jag var inte säker någonstans.

Ibland stötte jag på märkliga blänkande kristaller. Ibland kunde jag flytta på dom, ibland inte. Tillslut fick jag reda på att det var dessa som stod mellan mig och ett högre medvetande. Det var dom som hindrade min framfart som upplyst delfin.

Men ju längre jag färdades i det här tillståndet desto längre bort försvann jag i oceanens mörka djup. Jag visste inte längre vem jag var. Hur långt jag kunde gå innan jag förlorade mig själv och min identitet som människa. Vad höll jag på med egentligen?

Jag vaknade upp. Jag tittade mig nervöst omkring i rummet jag satt i. Handkontrollen låg på golvet. Flimret från teven visade en delfin.

Var det här på riktigt?

Taggar: rusrapport, Ecco the Dolphin

« Till bloggen

Kommentarer

Peter_K 2 dec 2013q

Nicke Å 3 dec 2013q

Det är farligt med knark. En gång, den endaste gången, åt jag LSD och trodde i 6 timmar att jag blev bortförd av ett UFO. Sen mådde jag piss i två veckor och kände mej mer eller mindre förföljd. Usch!

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.