Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Silhuett

Registrerad: 29 dec 2011 10:17 Senaste besök: 22 mar 2018 23:54 Online: Nej

Robbanlasse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Resident Evil Reboot

Silhuett 6 dec 2013 14:381766 visningarKommentera: 4 !

Jag är en trogen följeslagare av Resident Evil och har noga följt serien sedan dag ett. Det har varit en underbar resa med många fantastiska ögonblick att se tillbaka på men jag tycker att Capcom har expanderat ballongen till sprickfärdiga proportioner nu och jag önskar mig inget mer än en nystart av serien.

Jag sitter ofta och fantiserar om hur ett nytt Resident Evil skulle kunna se ut. Min vision om en reboot skulle fungera både som en uppföljare och som en nystart. På så sätt förvaltar man seriens klassiska arv samtidigt som man kan berätta en helt ny historia med helt nya karaktärer.

Berättelsen tar sin början 100 år in i framtiden. Jorden håller på att återhämta sig efter virusattackerna som utplånade två tredjedelar av befolkningen och är på god väg att ställa sig upp på sina sköra ben igen. Umbrella är en skugga av sitt forna jag och som världens enda läkemedelsföretag kämpar de nu febrilt med att bygga upp sitt nedsvärtade rykte genom att förse folket med olika mediciner i hopp om att återställa mänskligheten till sin tidigare glans.Spelet kretsar kring två karaktärer, Maria och Trent, och precis som i flera tidigare spel i serien så är det genom att växla mellan deras scenarion som vi får ta del av historien. Maria är anställd på Umbrella, och som nyutexaminerad läkare har hon precis inlett sin karriär på det anrika företaget. Hon är en ung och optimistisk eldsjäl som brinner för sitt arbete varpå hon lägger ner stora mängder energi på att utveckla bättre och effektivare mediciner. Hennes största mål i livet är att försöka skapa ett botemedel som en gång för alla utrotar zombieviruset.

Trent å sin sida arbetar som volontär och sjuksköterska i ett tidigare katastrofområde som fortfarande känner av svåra efterdyningar från Umbrellas virus. Han hjälper till att sköta medicineringen av människorna som lever där och som en läkare utan gränser ser han det som sin viktigaste uppgift att försöka hålla borta viruset i den mån han kan.

De första timmarna ägnas uteslutande åt att sätta upp berättelsen och etablera huvudpersonerna, och är tänkt att vara en klar kontrast till seriens tidigare delar. Någon antydan till skräck eller action finns inte utan historien byggs upp mer som ett emotionellt drama där fokus ligger på framtidstro och hopp – för att sedan gradvis skifta mot mer klassisk survival horror där överlevnad är den enda prioriteringen. Det viktigaste av allt ligger dock i skildringen av Trent och Maria, två olikartade människor med ett gemensamt mål och det är viktigt att binda upp dom kring de teman som omger historien.

Äventyret tar fart på allvar när Trent inser att medicinen han disponerar ut inte fungerar som den ska. Han skriver ett brev till Umbrella för att förklara situationen och informationen skickas sen vidare till Maria som tar det hela personligt. Hon beslutar sig för att åka iväg till området där Trent arbetar för att själv se effekterna av hennes medicin och när hon kommer fram får hon ta del av värsta tänkbara händelseförlopp. Historien har upprepat sig själv.När Maria och Trent möts upp skiftas tempot till ett mer hetsigt och nervöst läge där samarbete är en viktig funktion för att ta sig levande ut ur byn som nu förvandlats till ett brinnande inferno av galna och infekterade människor. Men istället för blytung action är det istället centrerat till en mer panikartad och klaustrofobisk stämning. Trent och Maria är ständigt jagade av allsköns monster och för spelaren skulle det inte finnas en enda lugn stund, förutom klassiska vattenhål där man kan spara sitt spel. I blickfånget ligger olika sorters problemlösning och det skulle gå att skifta mellan karaktärerna under vilken given situation som helst.

En twist i spelet, som är en sorts referens till Code: Veronica, skulle vara när Maria själv blir infekterad av viruset och förvandlas till ett monster. Men istället för att transformeras helt lyckas hon behålla en bit av sin mänsklighet och kan därför hjälpa Trent i sin kamp mot sanningen. Innan dess så har det givetvis uppstått samtycke mellan de båda och en stor del av spelet kretsar kring Trents känslor för Maria och om han fortfarande kan älska henne trots deformiteterna. Trent är dessutom ingen legosoldat med Hollywoodkomplex, utan en människa av kött och blod, så Maria blir ventilen ut mot actionaspekten av serien där hon får agera beskyddare åt sin älskade vän.

Målet för Maria och Trent är att ta sig tillbaka till Umbrellas högkvarter för att reda ut vad som gått snett med medicinen som producerats. Äventyret går genom olika delar av världen och i en klassisk throwback till tvåan får vi i slutet ta del av Umbrellas högteknologiska labb där B.O.W fortfarande produceras och där VD:n för företaget får agera ut den enda stereotypen i spelet: galen vetenskapsman med storhetsvansinne. Han har injicerat G2-viruset i hjärtat – William Birkin-style – och är spelets slutboss.

Det här är alltså lite hur jag föreställer mig ett nytt Resident Evil. Det skulle blanda det bästa av vad serien har att erbjuda men ändå ta sig friheten att berätta en ny historia med nya karaktärer. Inget av det kommer ju någonsin realiseras men jag tycker det är kul att fantisera hur en av mina favoritserier skulle kunna se ut om jag fick hålla i trådarna.Taggar: resident evil, reboot

« Till bloggen

Kommentarer

Mlie-Redfield 6 dec 2013q

Spännande idé! Serien är verkligen i ett desperat behov av en nystart.

Silhuett 7 dec 2013q

Ja, förhoppningsvis kanske Capcom gör något nytt nu efter den massiva kritiken de fick mot sexan. Jag gillade visserligen det spelet men det går inte att dra den här historien ett varv till, det är för mycket. Det är lika bra att börja om.

Voxbrallan 8 dec 2013q

Capcom, anställ den här mannen!

Silhuett 8 dec 2013q

:)

Kul att ni gillar idén.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.