Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Silhuett

Registrerad: 29 dec 2011 10:17 Senaste besök: 22 mar 2018 23:54 Online: Nej

Robbanlasse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Vad fan tänker utgivarna med?

Silhuett20 jul 2014 14:342104 visningarKommentera: 3 !

Att hösten ofta bjuder på många spel är ingen överraskning. Sommaren brukar i regel inte vara någon perfekt årstid för att sitta inne och nöta tv-spel. Åtminstone tror utgivarna att vi inte vill det så istället för att sprida ut sina releaser väljer de att lägga alla ägg i samma korg.

Nog för att sommaren är en årstid då många reser iväg, är ute och solar och badar och deltar i aktiviteter, men nog finns det lite utrymme för att spela också. Nog finns det utrymme för minst ett eller två stora släpp. Det är inte varje dag det är 30 grader varmt ute. Det finns dagar det regnar också. Det finns dagar man helt enkelt inte vill gå ut.

Men nej, utgivarna ska istället slåss om våra pengar genom att lägga alla stora spelsläpp under en och samma månad. Oktober är tydligen en väldigt populär sådan att släppa all dynamit på, till både spelarnas och utvecklarnas stora förtret.

Vi har inte tillräckligt med pengar eller tid att spendera på alla spel, och många utvecklare som slitit med sina verk riskerar att se dom försvinna i bruset av stora releaser.

The Evil Within och Lords of the Fallen är två spel jag tror kommer att försvinna under radarn som följd av att större och mer välkända varumärken släpps under samma tidsram.

Dragon Age: Inquisition, Battlefield: Hardline, Assassin`s Creed Unity och Alien Isolation har alla redan en stor fanbase och får därmed mycket gratis. De säljer sig själva. Men även om de är uppföljare eller sidospår till välkända serier och varumärken så utsätts de ändå för hård konkurrens och riskerar att sälja mindre och därmed floppa. När utgivarna dessutom lever i någon sorts fantasivärld där minst fem miljoner sålda ex förväntas för att spelet ens ska få kallas succé gör det att klimatet blir än hårdare.

Varför sprider de inte ut sina släpp om nu vinsten ska maximeras? Varför i helvete kommer alla spel på en och samma gång?

Jag vill spela ganska många av de spel som släpps i oktober men jag har varken tid eller råd att införskaffa sex eller sju spel som släpps inom loppet av en månad. När oktober sen är över kommer det nya spel och de andra har då glömts bort tills jag hittar dom igen i en reaback några år senare, och då har någon stackars utvecklingsstudio redan gått i konkurs på grund av sviktande försäljning.Taggar: oktober, release, utgivare, Dragon Age, alien, The Evil Within

« Till bloggen

Kommentarer

Cafino20 jul 2014q

Blir samma problem varje år utan att utgivarna tycks bry sig om det :/ Dem som blir mest lidande är ju konsumenterna och dem mindre utgivarna. Mest synd på många mindre produktioner som riskerar att falla i glömska alldeles för fort :(

lonian21 jul 2014q

Personligen kan jag vänta att köpa spel då jag klarat ut de spelet jag sitter och lirar med för tillfället. Allt måste inte köpas day one, hellre begagnat köp för min del. Men trist när utvecklingsstudios konkar.

GeckoYamori21 jul 2014q

Släpps tillräckligt mycket spel för att hålla mig upptagen under sommaren. Femte episoden av The Wolf Among Us och Divinity: Original Sin kom rätt nyligen.

Högbudgetspel är inte de enda som "gills" i industrin.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.