Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Silhuett

Registrerad: 29 dec 2011 10:17 Senaste besök: 22 mar 2018 23:54 Online: Nej

Robbanlasse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Ghostbusters 3

Silhuett24 aug 2014 03:54848 visningarKommentera: 15 !Det har pratats länge om en tredje film i Ghostbusters-serien. Redan efter släppet av tvåan 1989 var det på tal om en trea. Dan Aykroyd var då i full gång med ett manus men tyvärr materialiserades det aldrig. Genom åren har det blivit mycket spekulationer och rykten om varför det aldrig hände, men två saker har i alla fall konstaterats vara verkliga orsaker.

Det första var att tvåan inte blev en lika stark framgång som ettan. Intresset för spökjägarna såg ut att dala rätt friskt och producenterna vågade inte ta risken en gång till. Sen var det Bill Murray, som inte är ett stort fan av uppföljare. Visserligen har Dan Aykroyd och Harold Ramis sagt att tvåan endast blev till för att studion pressade dom, men trots det har de i alla fall varit positiva till en tredje del. Murray har hela tiden blankt sagt nej. När han gästade David Letterman blev han tillfrågad om hans medverkan i filmen och då svarade han sarkastiskt:

”Bara om jag blir dödad i första akten.”

Lägg därtill Harold Ramis sorgliga bortgång så är en tredje film således väldigt långt borta. Förmodligen kommer den aldrig att bli av. Men som tur är har trilogin ändå blivit fullbordad, för även om filmen aldrig blev av så kom ändå nummer tre i form av ett spel.

Ghostbusters: The Video Game är den sanna uppföljaren till den andra filmen.

Alla originalskådisar återvänder för att låna ut deras röster och ansikten, undantaget Rick Moranis som har dragit sig tillbaka från rampljuset på grund av privata skäl, och Sigourney Weaver som helt enkelt tackade nej. Till och med Max von Sydow gör ett gästinhopp som Vigo i en skön cameo.

Manuset är en modifierad version av det som Aykroyd skrev i början på 90-talet och förtäljer historien om en ny spökjägare som ansluter sig till gänget. Spelet utspelar sig två år efter tvåan och när paranormala fenomen återigen börjar drabba New York är Ghostbusters där för att lugna folkmassan. Genom en serie oförklarliga händelser, som involverar kära återseenden av Stay Puft och Slimer, kan Ghostbusters konstatera att världen återigen är i fara. En ny antagonist har uppenbarat sig och det är naturligtvis upp till mig, i form av den nya rekryten, att stoppa hotet.Det jag gillar med spelet är att det både fungerar som ren fanservice samt är en berättelse som faktiskt tar konceptet ett steg vidare, och då i formen av den interaktivitet som spel erbjuder. Istället för att vara en passiv åskådare i ytterligare en film, så förvandlas jag till en spökjägare vars uppgift är att hjälpa de andra. Eftersom spelet ramar in hela franchisen på ett ypperligt sätt känns det faktiskt som att man spelar filmen, och det är nog det bästa betyget jag kan ge ett spel som baseras på en filmlicens.

Ghostbusters: The Video Game tar vara på de element som gjorde filmserien så älskad. Inte bara får man interagera med medlemmarna vars underbara dialog förgyller varje scen, man får också vara med och fånga både nya och klassiska spöken med alla föremål som man lärt känna via filmerna. Handlingen är välskriven och ageras med kärlek från alla inblandande, inklusive Bill Murray som sagt att det var riktigt roligt att vara delaktig i produktionen av spelet.

Det märks att kemin är där, att det är kul att få vara tillbaka i sina respektive roller, något som kanske inte hade varit en självklarhet om det varit en film då en del kanske känt av repetition och tvång. Ett spel innebär nya utmaningar, nya sätt att kommunicera på och för skådespelare kan det precis vara det man behöver istället för att känna att man upprepar sin roll i ett medium man redan är så väldigt bekant med.

Att följa upp Ghostbusters i form av ett spel har aldrig känts så logiskt. Trots att det är gammal hederlig tredjepersonsaction och bygger på en filmserie som legat i dvala i nära två decennier känns det nytt och fräscht. Det är uppdaterat med idéer som passar formatet och är så långt jag kan minnas en perfekt symbios där film möter spel, mycket på grund av att konceptet med Ghostbusters går hand i hand med bägge branscher.Visserligen har det gjorts spel med Ghostbusters som tema förr, men aldrig har det producerats ett lika bra, lika närgånget samarbete med de som är involverade i filmerna. Det är också ett kärleksbrev till fansen, som väntat på en fortsättning men aldrig fått någon. Det är därför Ghostbusters: The Video Game är den sanna uppföljaren till tvåan. Dan Aykroyd sa det till och med själv:

”Det är praktiskt taget den tredje filmen.”Taggar: ghostbusters, trilogi, dan aykroyd, Film, Spel, lyckad licens

« Till bloggen

Kommentarer

lonian24 aug 2014q

Låter riktigt bra. Intresserad, men vart får man tag på spelet?

Silhuett24 aug 2014q

Auktionssajter är nog din bästa vän här, verkar som att det inte finns några exemplar kvar på nätbutikerna.

Redfoxe24 aug 2014q

Blir lite sugen på att kolla upp det :)
Är det bra spelmässigt?

Woosley24 aug 2014q

Köp det digitalt annars. :)

Silhuett24 aug 2014q

Ja, det är bra. Skjuta och fånga spöken är lite trixigt i början, men när man får kläm på det är det väldigt kul. Det går göra på olika sätt också genom uppgraderingar man får. Det är roliga och varierade banor som både är nya för spelet, samt drar inspiration från filmerna. Vissa partier kan dock vara lite långdragna, och AIn på ens medhjälpare är väl kanske inte den bästa i alla lägen, men överlag är spelbarheten mer än godkänd.

Redfoxe24 aug 2014q

Blir till att prova, hittade ett begagnat hos Game i england för en hunka ungf
:)

Får se om dom har filmerna på VIaplay eller Netflix, vart så längesedan jag såg dom :P.

Hans Li Engnell24 aug 2014q

Har varit sugen länge, men måste nog köpa det på Ebay i så fall.

Endymion24 aug 2014q

Håller med om i stort sett allt du skriver. Köpte spelet till ps3 för ett par år sen och det var som helhet en njutbar upplevelse.

Delacroix24 aug 2014q

Fantastiskt bra spel, en fröjd att lira men man måste nog vara ett Ghostbustersfan för att uppskatta det fullt ut.

Augustus25 aug 2014q

Kul läsning! Som ett stort fan av Ghostbusters betydde det här spelet allt för mig.

Fanservice och en stor fördjupning i Ghostbusters universum är klockers och som du säger, det närmaste en trea vi kan komma.

Kiriakis25 aug 2014q

Underskattat spel som tyvärr gått förbi många.

Martin Barreby27 aug 2014q

Håller helt med, även om jag störde mig lite på spelmekaniken i vissa fall så förstörde det inte upplevelsen alls. Som du och Dan säger så är det verkligen tredje filmen och att man får vara delaktig i berättelsen är helt fantastiskt! :)

Sen är Elmer Bernsteins fantastiska musik med, ett av mina absoluta original soundtracks är ju från första filmen. Ljuvligt!

Redfoxe:

Blir till att prova, hittade ett begagnat hos Game i england för en hunka ungf


Lustigt! köpte mitt på Game i London 2011 för nå liknande. :)

Men spelade det inte förrän jag kom hem från New York resan förra året och villa ha mer!!Besökte givetvis brandstationen och bodde bara ett kvarter ifrån biblioteket där jag gick förbi flera gånger och nynnade på...

https://www.youtube.com/watch?v=AhkrCBoBn-w

.., ett helt fantastiskt tema! Odödligt, och man kan hämta hur mycket inspiration som helst från det!! :D

Tack för att du uppmärksammar och påminner om det här spelet Robert!! [love]

Woosley27 aug 2014q

motakay:

där jag gick förbi flera gånger och nynnade på..


Haha underbart! :D Undrar hur många gånger jag såg om de här filmerna som liten. Tillsammans med Back To The Future- Indiana Jones- Star Wars- och Gremlins-filmerna är Ghostbusters de filmer jag säkert såg om ett hundratal gånger back in the days. :)

Silhuett27 aug 2014q

motakay:

Tack för att du uppmärksammar och påminner om det här spelet Robert


Det var så lite så :)

Coolt att du varit på plats och sett brandstationen. Har alltid velat åka till New York och uppleva lite Ghostbusters-kuriosa.

Martin Barreby27 aug 2014q

Woosley:

Tillsammans med Back To The Future- Indiana Jones- Star Wars- och Gremlins-filmerna är Ghostbusters de filmer jag säkert såg om ett hundratal gånger back in the days. :)


Ja, det är verkligen något speciellt med just dom filmerna! Goonies är också en jag lägger till den högen. :)

Robert Larsson:

Coolt att du varit på plats och sett brandstationen. Har alltid velat åka till New York och uppleva lite Ghostbusters-kuriosa.


Ja, verkligen! Kul att den finns kvar, och att den faktiskt används som brandstation nuförtiden! :)

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.