Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Silhuett

Registrerad: 29 dec 2011 10:17 Senaste besök: 19 apr 2018 21:00 Online: Nej

Robbanlasse

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Another World - Fortfarande en tidlös klassiker

Silhuett 2 jan 2015 16:561432 visningarKommentera: 0 !Jag satte mig nyligen ner med Another World igen. Den här gången var det versionen som släpptes i samband med 20-årsjubileumet. Första gången jag spelade det här var någon gång i början på 90-talet, jag var kanske en 12-13 år och hade fått spelet i födelsedagspresent till min Mega Drive.

Det var ett fascinerade spel som jag minns som hutlöst svårt, mycket tack vare det för mig väldigt ovanliga trial and error-upplägget som fanns närvarande genom hela spelet. Det tog åtskilliga försök innan jag ens kom förbi den stora svarta besten som uppenbarar sig precis i början. Och så fortsatte det, med dödsfall och raseriutbrott varannan minut.

Men jag gillade det. Jag bländades av den vassa grafiken, den ovanliga storyn och den fina vänskapen som uppstod mellan protagonisten Lester och den snälla utomjordingen.

Och min kärlek till spelet har fortfarande inte försvunnit. Another World är ett bra exempel på ett spel som fortsätter att överleva tidens tand, som fortsätter att upptäckas och älskas av generation efter generation. Det har släppts till en mängd olika format och kommer med all säkerhet portas även till framtidens plattformar. Another World är en viktig del av spelhistorien och har influerat mängder av speltillverkare idag.

Tack vare Share-knappen på PS4 kunde jag också dokumentera min senaste genomspelning av det och lägga upp det på Youtube, som jag sen kan dela med mig till andra. Jag har börjat använda den här funktionen väldigt frekvent på senare tid, tycker det är en fantastisk uppfinning och det är väldigt smidigt att lägga upp klipp på olika spel man testar.

Jag önskar att den här funktionen hade funnits när man började spela, så att man kunnat spela in allt man varit med om, alla ögonblick och alla roliga stunder som uppkommit genom åren.

Så här är den, 20 år senare, min genomspelning av Another World.

Enjoy!Taggar: Another World, Eric Chahi, klassiker

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.