Använder du mobil?
Tryck här för att besök vår mobilanpassade nyhetssajt!
Nej tack!

Xisco

29 Registrerad: 8 apr 2012 15:57 Senaste besök: 25 apr 2018 19:33 Online: Nej

Falköping www.kalenderovic.wordpress.com knarko89 Laverine

Bloggj Snabblänkk Bevaka denna blogg

Busskörning och G27

Xisco28 jan 2015 21:381288 visningarKommentera: 0 !

Nu är jag inne på tredje veckan på min bussförarutbildning.

Förra veckans första körlektion där jag tyckte att allt jag gjorde var katastrof har nu bytts ut till en mer självsäker förare som tänker steget längre och försöker göra det som läraren säger mer och mer.
Det känns bra just nu.

På fredag ska vi köra till en stad som ligger ca 3 mil bort. Förmodar att vi elever får köra bussen dit och tillbaka, vilket jag ser fram emot.

Teorilektionerna är rätt tråkiga. Eller egentligen inte, men idag hade vi exakt samma lektion som vi hade förra torsdagen... hmm...

På datorn får vi göra eget arbete där vi inför nästa vecka ska vara godkända på Fas A, B, C och F samt ha tre stycken godkända repetitioner.
Jag har redan godkänt på alla faserna. Lyckades ikväll, på fjärde försöket (bara idag), nå över godkänt gränsen. Repetitionen gick åt skogen så får läsa på mer i boken :)

----------------------------------------------------

I helgen var jag hos en kompis som jag träffat via gameplayer.se för några år sedan. Vi började spela Battlefield 3 ihop, spelade mindre, snackade mindre, började snacka mer igen för ett tag sedan och till slut tog jag tillfället i akt att ta min nya bil på en längre tur. Västerås blev slutdestinationen och vi umgicks hela helgen.
Han köpte en ratt (med växellåda och pedaler) till datorn som han spelade flera spel med. Jag fick också prova på och blev smått förälskad.
Så när lönen trillade in igår så beställde jag mig själv en Logitech G27 som jag hoppas kommer tills på fredag. Netonnet är rätt sega med att skicka ut beställningarna, om man nu inte betalar extra för det...

Så jag ser fram emot att få en lite mer äkta känsla när jag kör Euro Truck Simulator (och andra spel där ratten kan användas) samt får lite träning med tanke på att buss och lastbil är ganska så lika.

Nu är det snart dags att låta hjärnan vila (inte för att den gör det när jag sover).

Tut-tut!

« Till bloggen

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.